Era förlovningsringar?

58736 +1
Jag har börjat fundera lite över hur framtida förlovningsring ska se ut (en flicka kan drömma lite haha) och i vilket material den ska vara i. Men det är en verklig djungel av ringar, så jag tänkte fråga om ni har lust att dela med er av ett tänk kring ringarna ni valde :)

Material
Utseende
Prisklass
Hur tänkte ni kring hållbarhet etc?
Vart köpte ni dem?
Är båda samma eller valde ni olika?

Jag är själv väldigt sugen på en i Platina (sååå fina och hållbara) - men det är ju egentligen bara att glömma då de är så dyra :/

Bomba på med info! :D Om ni vill får ni gärna länka bilder på hur de ser ut! Inspiration är alltid roligt :)

16 svar

mamacitaa +1
Har ingen själv och är inte läge för det på länge men jag vill ha min i guld, passar min hudton bra och har alltid gillat främst det på smycken. Gärna en ganska nätt i modellen, inte så tjock. Hade inte lagt en förmögenhet på den men det beror också lite på hur ekonomin ser ut när man väl är där :)
tomcollins +1
Har inte heller någon förlovningsring och det lär dröja.
Men m.efvaattling.se/soft-ring-guld/p/1421 en sån föredrar jag framför massa krimskrams. Släta fina ringar ska det vara för min del.
mamacitaa +1
Till @tomcollins
Snygg och stilren :)
tomcollins +1
Till @mamacitaa
Åh ja visst är den :) helt kär. Synd jag inte har någon att förlova mig med bara, haha
58736 +1
Åh ja den var riktigt fin! Gillar också när det är enkelt och vill inte ha en massa bling på min. Men jag vill helst ha silverfärgad, eller vad man säger. Passar mig bäst :)
Merida +1
Vitt guld, tjocka så den skulle vara jämnhöjd med vigselringen, 15 000kr för två (20 000kr utan rabatt).

Vi valde samma. Och vi köpte här i byn. :)
Sockertroll +1
Min är en silver ring ifrån Glitter ;)
Orkade inte lägga ner en förmögenhet på ringar :)
58736 +1
Till @Merida
Låter fint! Hur kommer det sig att ni valde vitguld och inte någon annan vit metall? :) Har hört mycket att man måste lämna in dem då och då för att hålla dem vita.
Merida +1
Till @Beavy
Jag har inte använt min ring på närmre ett år och min mans ring ligger så gott som oanvänd (pga hans yrke). Så de slits inte värst mycket här... Sen hade vi en matt yta, inte den där "högblanka/polerade" eller vad man ska säga:.. Och jag visste att jag ville ha vitguld på min vigselring och att jag ville ha samma på min förlovningsring. Min man sa att det inte spelade någon roll för hans del. :)
Merida +1
Denna modellen men i vitguld då.

safira.se/produkt/schalins-ringar/…
castellio +1
Jag har denna safira.se/produkt/forlovningsringar/…

50% palladium 50% silver Tyckte den var snyggast när jag tittade runt. Hittade också någon riktigt snygg av Lars Wallin, men den kostade onödigt mycket. Ville ha en silver/vitt guld färgad då det passar bäst med mina färger, gult guld är inte bra. Jag ville ha en ring med lite mönster/struktur, inte bara vanlig slät. Kostade 1500 i den billigaste på nätet, fanns i vitt guld för 5000 också, men det tyckte jag var onödigt dyrt.

Min sambo tyckte också att det var onödigt dyrt, men samtidigt att jag skulle ta något som jag ville ha för att jag skulle ha den länge. Vi har det gott ekonomiskt 45 000 efter skatt tillsammans och rätt lika löner, men tycker att vi hellre går ut, reser och så för pengarna. Så normalt när jag fyller år/jul och så får jag dyrare presenter än min ring, men mer nyttiga/trevliga saker som vinkyl eller spahotell.

Tänkte inget om hållbarhet.
Han har ingen. Jag sa att denna ska jag ha... och jag kan ju inte tvinga på honom en lika, men sa att jag tycker att han ska ha det. Han ville inte och det är inget problem för mig heller.

Kan lite ånga mig på ett sätt, ringen är jättesnygg, men ganska stor på mina små händer. Skulle vi gifta oss blir det svårt med en till... Nu har vi inte tänkt det. Vi är nöjda med vad vi har och inget giftemål skulle förändra något. Så då kan vi lägga pengarna på roliga saker tillsammans istället för att lägga tid och pengar för att planera en fest.

I övrigt så började jag kolla av läget hos honom vad han tyckte. När det var bra så fick han i "uppdrag" att fria. Han fick modell, storlek, länk till billigaste närbutiken och så sa jag att han fick ordna resten själv, men i samband med den 2 veckors semestern utomlands som vi snart skulle på var ett lämpligt tillfälle. Han valde den andra kvällen tror jag eftersom vi var jetlaggade efter flygresan.
58736 +1
Till @Merida
Så fin!! :)))
mjaha +1
Jag valde platina, då jag också ville ha "silverfärgat" och hållbart :)
Har en 3mm bred skena med 10 baugetteslipade diamanter i och en lite större rund i mitten på 0,41ct (0,81ct sammanlagt)
Kostade runt 22,500kr i en butik i london.

Till min kära makes nackdel så gillar jag bling xD så har matchat med en ca. 5,5mm bred vigselring, en halvallians i platina med 7 diamanter på sammanlagt 1,5ct.
Men vi hade råd utan att dra in på nått annat. Så då kunde jag lika gärna få dom jag ville ha :) han betalade mina och jag betalade hans. Han har valt att bara ha en ring. En 5mm bred slät i platina :)
CeciliaFran +1
Jag har ingen ännu, men snart förhoppningsvis. Sambo har fått väldigt stränga "guide-linjer" och vi har pratar mycket om det (han säger att det kommer ske inom ett år!) :-D

För mig så är förlovningen första steget till giftermål och har därför valt den internationella metoden, d.v.s att jag har en stor flashig ring och min sambo inte har någon alls förens vid vigsel. Därför tänker jag att detta är min "finare" och dyrare ring än den som sedan kommer vara vigselringen.

Denna ring eller en exakt lika dan:
gemvara.com/jewelry/diana-ring/…

Materialiet kommer vara roséguld 18k, jag vet att det är mjukare och mindre hållbart. Men jag tycker det är snyggast. Så det är en oval safir (vit safir, ca 2 cts) med en halo av diamanter (uppkommer i 0.8-0.9cts total). Idén är att den ovala safiren skall bytas ut mot diamant i framtiden, men den budgeten kommer inte finnas på ett tag ;-)

Budgeten för förlovningsringen ligger vid ca 50,000SEK. Jag ska ha den på fingret för resten av livet, så det är värt att kosta på. Hållbarhet tänkte jag inte så mycket på, utan en ring av bra kvalité kommer hålla och det är viktigt att den lämnas in varje år för underhåll och polering.

Ringen kommer nog köpas via Gemvara, då jag hört så mycket bra om dem, och de har superomdömen och ringar av hög kvalité. Annars blir det hos någon juvelerare på östermalm. :-)

Jag kommer sedan ha ett tunt band som vigselring med diamanter runt omkring, ungefär denna look som jag är ute efter:

Vampira +1
Jag har ingen ring men jag å min sambo kollar för fullt. Jag vill inte ha guld, inte helt i guld i alla fall. Har sett några snygga ringar som e hälften guld, Hälften silver/vitt guld. Vill inte ha diamanter men gärna små "figurer" typ. Helst under 2000 kr, typ max 1500. Köper man en för dyr så vågar man ju aldrig använda den för man e rädd att den ska gå sönder :/
Lyllipop +1
Traditionella vigselringar är ju guld där mannen har en lite bredare helt slät ring.

Jag är förlovad just nu, men utan ringar.
När/om vi skaffar en så vill jag ha den i silver med en kristall istället för en diamant (de glittrar lika mycket). Vigselringarna är annorlunda. Jag vill ha silver eller vitt guld, slät med gravyr på insidan. Det ska stå vårat vigseldatum och vårat efternamn (vi ska sätta samman bådas).

Men egentligen spelar det ingen roll.
Vi älskar varandra riktigt mycket, och jag vill ha vigseln för att kunna visa min släkt och familj hur underbar han är.