Är alla valpar såhär?

Oisen +1
Hej för två veckor sedan fick jag hem min underbara bichon havanais valp, nu är hon 11 snart 12 veckor. Hon bits VÄLDIGT mycket och hela tiden så fort hon är glad eller busig osv, men det vet jag att de gör valpar men hon bits i fötterna och benen och vägrar släppa och det gör sviiiinont och jag vet inte hur jag ska göra för att få henne sluta, försöker fösa undan henne och ''skrika'' AJ!

men det hjälper inte, Har också provat att säga NEJ! men det är också helt onödigt eftersom valpar såklart inte förstår ett nej. Detta är dom metoderna jag läst om som brukar funka men tydligen inte på min valp. Vad kan jag göra?:O Idag så var vi ute och hon bet sig fast i mitt ben och när jag skrek aj så morrade hon :O Är min valp aggressiv?

Jag älskar henne oerhört mycket och första veckorna så var hon en liten ängel men nu är hon ett riktigt litet monster, ett sött monster dock ;)

25 svar

Merida +1
Du måste ju visa dominans mot henne redan. Uppenbarligen verkar hon vara en alfahona. Men det är du som ska vara det.

När hundar gör så mot mig brukar jag ta tag runt nosen och täppa för den. När hunden inte kan andas så släpper den.

Funkar även att hålla nere hunden. Håll tummen och pekfingret på en varsin sida av halsen, håll inte fast utan håll ett konstant tryck nedåt så hunden känner att du dominerar den.

Inget du gör ska vara förenat med smärta utan bara lite irriterande eller jobbigt.
Amandie +1
Det är normalt att dem har en bitperiod när dem är så små men det är oroväckande att hon morrar och inte lyssnar när ni piper ifrån. Testa också göra hundljud(yla) och imitera vad en mammahund hade gjort istället för AJ. Sen kan det vara bra att ignorera hunden efteråt. Att hon får en konsekvens att nu tog leken slut för jag gjorde något fel.
Oisen +1
Tack så jätte mycket för svar! ska pröva det! :)
Merida +1
Om hunden är mycket liten så kan man även ta över skulderbladen.

Ett BIG no-no är att knuffa ifrån sig hunden. Det misstas lätt för lek! :)
Oisen +1
Oj då har jag gjort fel, har ju föst bort henne försiktigt såklart men antagligen därför hon fortsätter för att hon tror jag lekt med henne. TACK för att du sa det så att jag slutar med det! ^^
46600 +1
Det är som sagt normalt att valpar biter för det kliar i tänderna. Jag tror att det slutar när de har tappat mjölktänderna.
Amandie +1
Se till att ha mycket tuggleksaker och pinnar och ge henne för att avleda beteendet också
laza13 +1
Asså är detta inte sånt man bör kunna innan man skaffar valp...?
HateMeLater +1
Som Amandie sa ha tuggleksaker och pinnar för att avleda, jag brukar ha en leksak och får hunden till att bit på den och inte på mig, lek ska va kul! :) Livet ska vara ett roligt äventyr.

Snabbaste sättet att träna en hund är genom beröm.. inte genom bestraffning.
58736 +1
MEN det ska inte uppfattas som att hunden får en leksak eller beröm när den gör fel! Så säg till först och avled sedan. Det är att den slutar bitas som ska berömmas och inte tvärt om :P Annars är det som att ge leksaker till en unge för att den ska hålla tyst
Merida +1
Word beavy!
Johanna +1
Vara bestämd och sedan ignorera den är bra.
HateMeLater +1
Men man ska fan inte kväva hunden genom att pressa den mot golvet eller täppa igen dens näsa. är det så man gör med barn?

Den fattar inte det som beröm om man ger den nåt annat att leka med än ens egen arm/fingrar/fötter. -.- du berömmer ju den när den leker med rätt sak. då lär den sig fortare.
Merida +1
Kväva? När den inte kan andas så släpper den. Räcker att hålla ett finger för nosen bara. Perfekt sätt att lära hundar loss! :)

Och att trycka ner den mot golvet har jag inte sagt. Men hålla ett konstant tryck över rygg/skuldror har jag sagt. Precis som en annan dominant hund hade gjort! :)

Tror hundägare behöver kolla mer på hur vargar beter sig i flocken! :) Finns en jättebra dokumentär där en man blir accepterad som en del av vargflocken och får som uppgift att fördela maten efter rang. SJUKT intressant! :D Och det är så både jag och min man börjat betee oss mot andras hundar. Och OJ så bra det funkar! Vi är inte hårdhänta eller något sådant och det uppskattas mest av de som har ouppfostrade hundar. ;)
HateMeLater +1
Absolut, man ska va bestämd, man kan styra hunden med enbart kroppsspråk och röst.
men mot valpar är de vuxna hundarna väldigt toleranta trots allt, många gånger mer toleranta än vad en människa är.

Min kompis brukade peta till sin valp i gommen när den bet hennes hand, det tyckte valpen va lite obekvämt så den släppte, det finns många sätt att få hunden att släppa frivilligt, jag använder leksaker. :) och jag brukar aldrig säga nej till valpen, för annars är risken stor att det blir det enda ordet valpen får höra. snart tror väl den att den heter nej.
Merida +1
Jag skulle INTE vilja stoppa in mina fingrar i munnen på en valp... Snacka om att be om att få huden söndersliten... :P Bättre att hålla för nosen om den biter tag i tex kläderna som TS hund gör. ;)
HateMeLater +1
Ja, du vill inte stoppa in dina fingrar där. vem vill det? men om de redan är där så är det bättre att peta till vovven i gommen än att du drar ut fingrarna och riskera sår i huden. Valpar har sylvassa tänder bara så att du vet :)
Merida +1
No SHIT?! har vassa tänder?! ;)
58736 +1
Är det inte bra att lära hunden att man man får ta mat och leksaker från dess mun? Känner en hel del hundägare som ä i stort sett rädda för att ta något som hunden tuggar på, och så ska det ju inte heller vara :) Vet inte vilket taktik som är bäst då, men känns som att det är en bra sak att lära hunden.
Amandie +1
Övade det jätte mycket med min hund, först övade vi varsegod innan hon började äta. Sen när som helst när hon åt tog vi bort maten och hon fick börja om med att sitta och vänta på att vi sa okej igen innan hon fick fortsätta. Känns tryggt om det skulle vara nått barn som råkar komma i närheten att hon stannar och inte blir arg