Djur i bur dåligt?

FoxyCleo +1
Tycker ni att ha djur i bur är ett fängelse som de bli olyckliga av?

61 svar

robino +1
Ja det tycker jag.
FoxyCleo +1
Till @robino
Motivera ditt svar.
robino +1
Till @FoxyCleo
Tex kaniner som i sin vilda natur kan springa 70 km/h mår nog inte speciellt bra i en bur på 1,5 m.
Nattugglat +1
Till @FoxyCleo
Jag kan motivera lite.
Djur är precis som oss människor varelser med känslor och hjärta. Varför ska vi slänga in dem i ett bur bara för att kunna kela med de en liten stund om dagen. Dessa djur är skapade för naturen. Inte för att vi ska kunna ha de som ett tidsfördriv. Då kan man lika hjära köpa sig ett gossedjur.
Hjärna*
En bur******
Hjärnan hänger inte med :p
FoxyCleo +1
Till @Nattugglat
Förstår inte riktigt, vad ska jag göra med mina djur då? Släpper man ut de blir de bara rädda ju?
FoxyCleo +1
Till @Nattugglat
Hundar är inte skapade för naturen, de är inga vargar precis.
Victoria08 +1
Till @robino
Ju mer ursprungsinstinkter som finns kvar och som vägras ett utlopp, desto mer lär djuret lida. Hundar är tex domesticerade genom tusentals år och lär inte må dåligt om de inte får jaga och döda sin mat. Smågnagare tex har ett fysiologiskt gnagbehov (tänderna ger en ledtråd), men de lär nog inte må så illa om de slipper kuta i 120, de är ju bytesdjur i naturen och snabbheten är ju mest för att främja överlevnad.
Mliillo +1
Till @FoxyCleo
Det är inte naturligt för dem och leva i vårt samhälle nej, men om jorden hade varit som ursprungligen så hade djuren klarat sig hur bra som helst på egen hand. Det är vi som har förstört allt bara.
Pawni +1
Håller med Victoria08
Tycker det hade vart fel att fånga in ett vilt djur idag och försöka få den att sitta i bur, precis som de gjorde för flera hundra år sedan med alla våra husdjur idag. Men som sagt, djuren vi har idag är "redan" avlade och skapta för att sitta i bur, tyvärr.
Tycker inte det är djurplågeri som jag vet många andra tycker, men det beror nog på att jag har haft så himla många djur i bur. På mitt äldreboende använder vi kaniner, katter och fåglar eftersom att det fungerar som terapi för de äldre.
Sockertroll +1
Har två omplaceringskaniner som bor i bur och de får såklart springa runt i köket vid vissa tillfällen. Men skulle jag släppa ut dem så skulle de verkligen inte överleva, särskilt nu under vintern.
robino +1
Till @Victoria08
Absolut men jag tror fortfarande inte att någon kanin kommer må bra i att bosättas i en bur på 1,5 m. Möjligtvis vänjas vid det.
Sen precis som @Sockertroll säger, skadan är redan skedd. Det går inte att släppa ut de...
Men man kanske inte borde stötta marknaden. Så omplaceringskaniner är ju isåfall ett jättebra alternativ.
SandraLind +1
Även om djuren vi har inne inte är vilda så är det väl ingen slump att de rymmer, blir apatiska eller tuggar sönder tänderna på burgallret. Klart det är en ångest att vara fångad, och att de blir uttråkade i längden.
Vem som helst klarar ju av att sitta i en bur, men djur med sociala drag blir nog rätt så less på det.
Stor skillnad på min kanin när jag bytte från 40 till 90 kvadrat. Hon blev uttråkad innan fast hon går löst.
Hurrdurr +1
Till @Sockertroll
Usch, djurplågeri.
Victoria08 +1
Till @robino
Nä, man bör väl helst släppa ut stackarna då och då såklart. Att bara ha ett djur som vegeterar i en bur 24/7 kan väl knappast vara givande för 'ägaren' själv heller.
Sockertroll +1
Till @Hurrdurr
Varför det?
Aceton +1
Vi människor är inte skapta till det här livet heller. Vi ska också springa, jaga och hålla på. Vi är instängda i våra lägenheter, bundna till våra jobb och samhällets regler. Precis som våra husdjur. Och vi lider inte av det. Tror att våra husdjur upplever det typ likadant. Men vem vet..
Hurrdurr +1
Till @Sockertroll
Kaniner i bur är hemskt.
Mliillo +1
Till @Aceton
Att vi inte lider av det kan diskuteras, vi är moderna slavar, stressar, jobbar för andra. Inte konstigt så många mår så dåligt. Hade vi haft mer frihet är jag övetygad om att man hade mått bättre.
Sockertroll +1
Till @Hurrdurr
Ja nu är de ute i köket och äter havre så jag skulle tro att de har de bra
Pawni +1
Till @Hurrdurr
Djurplågeri är ett ganska starkt ord egentligen. Helt ärligt tror jag inte de PLÅGAS av att sitta i bur nuförtiden. De äter och dricker vatten. En kanin som PLÅGAS äter nog inte mat och vatten.