Köpa hund, vad tänka på??

Vampira +1
Ska åka och kolla på en valp idag, en renrasig golden. Den säljs rätt billigt och i annonsen står det stt det är för att dom tycker att alla ska ha råd med en golden. Men eftersom det är så billigt så blir jag ju lite misstänksam. Vad ska jag kolla efter när jag är där? Vilja papper ska jag begära få se??
Jag frågade om hundarna är vaccinerade, chippade och vererinärbesiktigade och om föräldrarna är röntgade och kollade så dom papperna kommer jag vilja se. Är det någonting mer??
Som sagt vad ska man tänka på när man köper en valp??

4 svar

Merida +1
Stamtavlan och om den är reggad som renrasig hos skk. Annars kan föräldrarna vara så renrasiga de vill, din hund blir ändå en "blandras".

Vad går de under för kennelnamn?
58736 +1
Borde ni inte kollat upp det lite längre innan köpet? Tycker också att det låter ganska lurt, som att de inte skulle få valpen såld annars. De flesta kennels har ju stora krav på att valpen kommer till rätt familj och då är ju även priset en del av del (bevis att familjen kommer ha råd att ta hand om hunden rätt liksom).
FoxyCleo +1
Till @Merida
Precis!
Hunden kommer ändå kosta mycket mer under sin livstid än inköpspriset. Köp inte på impuls eller för att det är "rea"
Edn +1
Hur billigt? Är de väldigt lågt pris så hade jag nog blivit misstänksam men samtidigt kan de ju va positivt med att de inte bara vill tjäna massa pengar. De viktiga är nog de du har sagt att kolla så de går igenom veterinärbesiktningen och att de är vaccinerade, så de inte exempeltvist är importerade och bär med sig någon sjukdom. Sen hade jag nog kollat med hur föräldrarna är, om de är snälla och stabila i sättet, och så att de inte har haft massa sjukdomar som kan vara ärftliga. Det försökte i alla fall jag tänka på när jag skaffade valp :)