Hjälp med bildredigering andra gången

Fjertuz +1
Jag kan egentligen inte mycket alls om bildredigering, och använder mig heller inte av PS, utan mest lättare program där man nästentill får allting serverat. Men undrar ändå hur man får till det här själva "vitfrostiga" i bilderna här nedan? Och om man kan få till det på andra program än PS? Vet ju inte ens vad filtret/layern har för benämning liksom, haha..

Skulle dö av tacksamhet för svar!


favim.com/image/2060962


m.weheartit.com/entry/136555060

3 svar

EmmaFelicia +1
I Photoshop är det bara så enkelt att du lägger på ett lager på bilden, fyller den med en vit färg och drar ner opacity'n tills du är nöjd! :)

Känner inte till något annat redigeringsprogram eftersom jag enbart jobbar med PS.
Fjertuz +1
Jaha okej, tack för svar! :) Grejen är att jag inte kan med PS alls, men skulle hemskt gärna vilja lära mig. Känns bara som att det ska finnas ett annat sätt också då jag sett att det är många som tagit kort med mobilen och lagt upp på instagram exempelvis, och har då haft en sådan typ av bild. Känns alltså som att det "filtret" ska finnas lättåtkomligt, men icke...
Carrosh +1
Om du fotar med digitalkamera kan du få till en liknande sådan effekt genom att dra sönder botten på en fryspåse och trä över objektivet, så att bara lite av kanten går över själva linsen.

petapixel.com/2013/03/26/…