Ny systemkamera, canon eos 100d eller annat förslag?

Halsdukar +1
Jag har en lite mer än 6 år gammal canon eos 450d. Har två objektiv, ett som man fick med (18-55) och ett med zoom till 300. Har varit väldigt nöjd med den och har haft lite tankar senaste åren att det är dags att köpa en ny men har prioriterat annat före. Nu när mitt ena objektiv slutade fungera har jag fått tankarna på en ny kamera igen haha. Jag tycker väldigt mycket om att fota men det är absolut inget på en "professionell" nivå.

Jag tar helt enkelt med den på resor och andra vardagliga händelser. Började kolla runder och kom då över eos 100d som verkar vara en väldigt smidig kamera, inte allt för dyr plus att den kan filma vilket jag saknar med kameran jag har nu. Men som sagt var det några år sedan jag var inne i det här med kameror så har ingen koll alls längre vad som är bra eller dåligt så om någon kunnig hade kunnat hjälpa mig hade det varit snällt!

Så någon som har erfarenhet av 100d? Är det värt att köpa en ny? Har ni något förslag på någon annan kamera? :)

2 svar

HeliFilm +1
Om du vill lägga till lite mer pengar så kan du köpa en
Sony a6000

Alt en Sony a5000 om du vill ha en billigare än 100d
Eller Panasonic GM1
Tottin +1
Om du redan har en Canon tycker jag att du ska fortsätta på samma märke. Du kan deras system och har ett fungerande objektiv så att du slipper köpa massa nytt. Kanske även batteriet är samma så har du två batterier osv.

Kan tipsa om ett fast objektiv till Canon som är 55 mm tror jag med jättebra bländare, kostar runt 1000kr har jag för mig. Perfekt för porträtt :) älskar mitt. Finns nog även typ 30mm som nog är lite smidigare att använda men just det på 55 mm är väldigt prisvärt.