Objektiv hjälp a6000

Belle12 +1
Någon som har prövat Sony NEX 50MM F1,8 objektivet? Eller Sigma 60mm f2.8 ska köpa någon av dessa två nämligen.


Sony E 50/1,8 OSS
Sigma 60mm f2.8

9 svar

HeliFilm +1
köp Sigmas
Om du inte har nått i mot att komma 10mm närmare motivet.
Belle12 +1
Till @HeliFilm

Var inne i tre kamerabutiker här där jag bor i stockholm och alla rekommenderar sony framför sigmas just mellan dessa två. Men en av dom gav mig också tipset att kolla på Sony E 35mm f/1,8 OSS
HeliFilm +1
Ska du ha den för att filma? och behöver bild stabilisering?
I så fall kan jag förstå att du väljer en Sony 50 med OSS

Sigma 60mm F2,8 har ingen Bild stabilisering

Bort sätt från det så är du bara ute efter bra skärpa/bildkvalitet så ska du välja Sigma.

Anledning till att ingen rekommenderar Sigma är att dom knappt tjänar nått på att sälja Sigma linser, och därför ofta har riktlinjer på att försöka sälja de dom tjänar pengar på i första hand.


Tottin +1
Vad ska du ha den till? I de första fallen tror jag att du kommer för nära med 60 mm. Jag har ett liknande 50mm och det är lite svåranvänt. Ska nog köpa ett 24 mm.
Belle12 +1
Till @HeliFilm
En kille jag pratade med i en av butikerna rekommenderade den för porträtt/streetstyle/filmning då jag håller på med mycket mode och är ute efter bra skärpa/bildkvalite samt bokeh, men tyckte den på 35mm verkade intressant också det var mer ett väldigt bra vardagsobjektiv och det var personligen vad han skulle ha köpt, men sa det handlar om hur när jag vill komma objektet. Ville hålla mig runt samma prisklass så frågade om han hade några andra att rekommendera men det var dessa två.


Har bara haft objektiv från sony förut så är mest bekväm med det, men om någon har några andra tips så skriv
Belle12 +1
Till @Tottin
Funderar nu skarpt på 35mm istället
Tottin +1
Till @Belle12

Låter vettigt. Du kan nästa alltid gå närmare om du tycker att avståndet är för stort med ett 35mm men det kan vara svårt att backa i alla lägen med 55-60 mm.
HeliFilm +1
Nex 35mm är ju ett rätt bra allround objektiv så länge du inte ska fota väldigt mycket ansikte bilder för de brukar inte se så jätte bra ut, annars går det o fota de mesta med objektivet kanske inte med bästa resultat men inte så att du skulle bli besviken i vart fall....

Belle12 +1
Till @HeliFilm
Det blev en 50mm tillslut är nöjd med den, lite svårare inomhus att fota för man måste backa etc men övrigt riktigt bra objektiv:)