Avfärgning på hår hemma?

Behlinda +1
Någon som har nån erfarenhet av att avfärga hår hemma?
Har färgat mitt hår mörkt i 3 år och har jätte mycket röda pigment i håret och mitt hår är så "mättat" med färg att färgen inte ens tar längre när jag ska färga igen.
Så jag tänkte att jag skulle göra en avfärgning och funderar lite på hur bra det blir när man gör det hemma.

16 svar

Lihljasfru +1
Hej.
Jag själv har färgat mitt hår i både mörka och ljusa färger.
Jag är inte så jätte inställt på hårprodukter osv.
Men jag brukar använda Jane Hellen Mood när jag färgar mitt hår och hittills har det inte blivit fel.

Dem har en hårfärg eller rättare sagt avfärgning, och jag har aldrig haft några som helst problem med det, jag har gjort det från svart till blond, från brunt till blont, you name it. Jag är från börjar rödhårig, men har nog sabbat ganska mycket av mitt hår, och det som växer ut efter en mörrk färgning är blont. Men röda pigment har jag nog kvar :) Men förpackningen som Jane hellen har är gul dem brukar annars vara röda och den kostar inte många kronor.

Jag vet inte alls hur ditt hår ser ut, eller hur långt det är, men VAR FÖRSIKTIG. Antingen så kan du ju själv ta chansen (vilket jag ångrar lite att jag har gjort) eller så väntar du och låter ditt hår växa ut en del, och sen köper avfärgningen, för det sliter något så grymt på håret. Jag själv har tappat hår sen jag var 12, men det har ju växt ut igen. men att göra avfärgning på mörkt hår är ingenting jag skulle tipsa om, och ännu mindre efter vad jag varit med om. Hoppas du fick lite kollning nu :)
em_san +1
Alltså avfärgning är exakt samma som blekning, bara lite svagare så håret blir inte lika slitet som då du använder en riktig blondering. Det kommer bli oranget.
Ciaociao +1
OOh, jag hade gjort det hos frisör!
De hjälper dig tills att du är klar, och nöjd!
em_san +1
Jo, för att det inte ska bli så knalloranget då du avfärgar kan du ta loreal maximum avfärgnig för den innehåller blå pigment som förebygger att det då blir som sagt knalloranget.
Enya +1
Frisör frisör frisör! =)
Lihljasfru +1
Det är ju ganska konstigt att de flesta säger att det bli så himla oranget, det är väl inte svårare än att färga det igen? och jag har använt annat än jane hellen när de gällde avfärgning, och det gick rent år h*lvete. men med jane hellen så gick det kanon.
eelinn +1
HÅLLER MED; FRISÖR! bästa tips jag kan ge dig! har själv gått från svart till blont och jag blekte slingor i taget, har sammanlagt hållt på ett helt ÅR! och ännu inte fått så ljust jag vill. men avfärgning, inget att rekommendera gå till frissan o be om råd! hellre friskt hår och att det gå sakta än att se ut som svinto i håret,
Lihljasfru +1
Visst man får väl gå med ett slitit hår. jag har gått till olika frisörer i hela skåne, de flesta vill inte ge sig in på de, men de andra säger att slinga kostar 700-1000 kronor, och då får man slinga typ 7-10 gånger, så visst, vill man lägga 10.000kronor på håret så gör man de, jag själv hade nog gjort de hemma ;D eftersom jag gjort de ;)
Behlinda +1
Tack för alla svar, Vet att det alltid är bättre att gå till en frisör, men om det nu finns ett billiga hyffsat bra sätt att gå åt det ljusare hållet är det ju bra att veta det nu när man är en fattig student ;P
em_san +1
Alltså man måste ju Alltid göra en infärgning efter att man blekt/avfärgat håret, då det ju som sagt blir lite eller mkt oranget om man har brunt hår = mkt röda pigment i håret som inte går bort annat än att lägga i askfärg! :P Och bara man vet vad man gör så behöver det inte vara bättre att gå till frisören, det kan slita lika mkt där om inte mer då de även har starkare produkter.
teralene +1
Du måste göra det flera ggr, har aldrig räckt med en avfärgning när jag gått från mörkt hår till ljusare. Blir nog oranget första gångerna men ge inte upp, sliter på håret såklart men det gör avfärgning hos frisören också! Jag avfärgade mitt hår 6 ggr i våras från mörkbrunt till ljusblont=) Lycka till!
Behlinda +1
Okej, tack. Ja, det krävs tålamod när man ska gå till ljust :P Jag har slingat mitt hår nu några gånger dem senaste veckorna så det är inte helt mörkt längre. Men det är väl bara att har tålamod och tänka på hur snyggt det blir när det är klart ;P

Tack för alla svara, blir glad när det finns hopp för att kunna bli ljus hemma. Var och pratade med en frisör och hon vart nästan likblek i ansiktet när jag nämnde att jag skulle avfärga det hemma.
Har extremt tåligt hår men det som är synd är att jag inte sköter mitt långa hårsvall som man kanske skulle.
em_san +1
Ja, men det är ju bra att du gjort slingor för det minskar slitaget på håret ganska mkt. Men har du kanske ljusbrunt nu så borde en avfärgning räcka för att bli blond, men ta en som ha blå pigment som loreal maximum som även är den starkaste av loreals avfärgn. Jag har fått lite mer gult hår än oranget när jag användt den än andra märken då jag har kunnat fått riktigt knallig orange :P Lycka till!
Behlinda +1
Haha, det roliga är att jag har min mörka färg som under hår och sen äre brun/orange ( koppar) på längderna och blona slingor på överhåret och luggen. Jag tycker inte att det är så där jätte snyggt just nu men jag har fått värsta mycket komplimanger för mitt hår från alla olika håll. Det är ju kul att höra nu när man genomgår en förändring man inte kan skynda på :)
120254 +1
Jag skulle rekommendera att du gjorde det hos frisören. Dels för att du kommer att behöva mycket och som du säger att du varit mörkhårig i 3 år så kan jag tänka mig att färgen sitter fast rätt bra. Jag har avfärgat håret 1 gång och det var hos frisören då sa dom även att mitt hår släppte väldigt fort (alltså den mörka färgen jag hade i ) så jag behövde inte sitta med det länge alls. Har även en kompis som har gjort det hemma då hon köpte 3 förpackningar men det vart fortfarande orange / gult och väldigt fläckigt.

Tänk på att går du till en frisör så lämnar du den inte förrän du är nöjd. Gör du det hemma kan du gå över frisörskostnaden och fortfarande vara missnöjd. Något att tänka på.
HannahSve +1
Jag avfärgade mitt röda hår hemma. Hade då haft i mörka färger i det i ca 4 år. Jag använde mig utav colour b4 extra strength hair colour remover, och det funkade superbra! Hade min naturliga ljusbruna hårfärg efter behandlingen med lite röda nyanser kvar, så hade bara behövt avfärga en gång till för att få bort allt. Dock valde jag istället att färga det mörkt eftersom att det var mitt mål från början. Kan dock inte garantera att det fungerar på dig, men jag blev riktigt nöjd med resultatet, och dessutom är det väldigt dyrt att göra hos frisör! Sök på colour b4 på google och även youtube!