Balsam metoden? krångligt?

Rosapajas +1
Halloj har nu bästemt mig för att testa balsam metoden :) grejjen är att när jag läser om det så låter det jätte svårt och krångligt om man inte har massa pengar att lägga på det....samt att jag har färgat rött hår och det är kort så vill kunna fortsätta färga och använda värme på det...men är då balsamet lönlöst?
Se även

10 svar

aloee +1
Balsammetoden är billig! Inte alls krångligt. Gå in och läs på lockig.se, bli medlem så kan du läsa trådarna i forumet bl.a. den med en lista på godkända balsam.

Men kort och gott:
1. Du tvättar håret med ett godkänt balsam i hårbotten så kallad "tvättbalsam", precis som med shampoo. Alltså att du masserar ordentligt med fingrarna, det krävs lite mer massage än om du hade haft shampoo. Tvättbalsamet tvättar rent håret från smuts och liknande. Det brukar löddra lite smått om du tittar på fingrarna efteråt. Sedan sköljer du av all balsam.

2. Du använder antingen samma balsam som ovan eller ett mer vårdande balsam i hårlängderna och sköljer sedan av.

3. KLART! :) Om man vill kan man lägga lite balsam i hårtopparna efter duschen för att få de lite mjukare.

Innan du börjar måste du tvätta rent håret från silikoner och skit. Det gör du med ett schampoo UTAN silikoner (ja, vissa schampoon innehåller silikoner) och självklart inget balsam med silikoner efteråt.

Jag använder just nu Garant Såklart som tvätt (24-26 kr) och Tresemme Naturals (59 kr på Rusta) som vårdande. Garant köper jag nytt ca varannan månad, Tresemme köpte jag i höstas förra året och har fortfarande en ganska mycket kvar. Så nej, du behöver inte alls lägga massa pengar på det.

Det finns även värmeskydd som är godkända men hur bra de skyddar vet jag inte. Men visst kan du fortsätta med värmestylingen men kanske så har håret inte ett lika bra skydd mot det men det är bara en gissning. Vet inte så mycket om det.
Rosapajas +1
Okej tack så jätte mycket:) känner mig lite klokare nu...jag är verkligen trött på mitt risiga burr jag har på huvudet kan knappt dra fingrana igenom det:/
bbycake +1
När du väl börjat med balsammetoden så kommer du inte ångra dig kan jag lova :). Mitt hår var hemskt innan.. helt torrt och livlöst typ. Men nu efter att ha använt mig av balsammetoden i 6 månader är mitt hår som en dröm!

Just nu använder jag Schwarzkopf got2b Guardian Angel som värmeskydd och det funkar utmärkt, luktar även väldigt gott. Dock så innehåller det ganska stora mänger alkohol som torkar ut håret så att använda det varje dag är väl inget jag rekommenderar... och att hitta ett värmeskydd utan alkohol är inte det lättaste då alla värmeskydd jag hittills provat har innehållit alkohol (och jag har provat mååånga).

Men låt inte det avskräcka dig, och lycka till med balsammetoden :) Och som aloee sa: lockig.se är till mycket hjälp om du inte vet vilka produkter du ska använda.
Rosapajas +1
Tack så jätte mycket:) ser verkligen fram emot att få ett soft och välmående hår:) kan någon av er länka listan med godkända produkter för jag kan inte hitta den:)
sixpounder +1
Helt rätt! :)
Jag använder fruit of the earth som tvättbalsam, då det är ett väldigt tunt schampo och gör mitt hår riktigt rent! Av tjockare balsam blir mitt hår flottigt snabbare. De enda som funkar perfekt på mig är fruit of the earth och faith in nature - båda kan dock vara svåra att få tag på! Men är, som sagt, väldigt bra. Jag har nordisk hårkvalitet.

När jag vill vårda topparna så klämmer jag i lite av Garnier respons avocado & shea butter, fuktar håret asbra och är billigt! Dessa produkter är de enda jag använder, alltså använder jag bara två! Finns säkert värmeskydd som är godkänt också, men då jag plattar väldigt sällan är jag inte i behov utav det. :)
Lycka till!
Mliilo +1
Tyckte inte balsammetoden funkade på mig alls, men sen hade jag inte så stort tålamod heller med mitt stora tjocka hår så gick tillbaka till schampoo. Använder dock ett milt schampoo med naturliga ingredienser och coops balsam :)
104158 +1
Jag har funderat rätt länge på att börja med balsammetoden men det har tyvärr aldrig blivit av. Alltså när man kollar på före och efter bilder så ser det ut som många får lockigare hår. Har nån av er som använt balsammetoden upplevt det?
aloee +1
Själv har jag naturligt lockigt hår och började främst för att få finare lockar. Lockigare hår har jag inte fått tycker jag, men finare och tydligare.

Här finns några före & efter bilder med folk som har rakt hår, inte alla som får lockigare hår efteråt lockig.se/… Läste lite snabbt i en tråd att det kan vara för att alla beläggningar försvinner så det "riktiga" håret kommer fram så vissa som får vågor eller lockar med balsammetoden har kanske sitt hår så på riktigt.

Här är listan med godkända balsam: lockig.se/viewtopic.php?f=36&t=250
Rosapajas +1
Tack för alla svar:) vilka produkter är bäst att använda? inte för dyra och ska helst vara lätta att köpa :) gärna i vanliga livsmedelsbutiker:)
sixpounder +1
Lätta att få tag på och billiga:
Tvättbalsam: Coop extra balsam (500 ml för ca 20 kr)
Vårdande balsam: Garnier respons avocado & shea butter (250 ml? för drygt 20 kr)

Finns många olika alternativ, men de här kan man hitta lätt. Coop extras finns nog i alla coopbutiker.

Dessa två balsam innehåller inga parabener heller, som är miljöskadliga och enligt många också sämre för håret. :)