C-vitamin i mörkbrunt hår?

Palmolive +1
Jag färgade för ca en månad sen håret knallrött, ångrade mig givetvis och gjorde därför en avfärgning av colourB4, fick till en gyllenblond men lite inslag av orange så la över en mellanblond på detta vilket resulterade i att håret blev grönt i längderna och all den röda fägen kom tillbaka i hårbotten. Såg ut som ett riktigt freak. Ville inte bleka hela håret så la i en intensivtoning i färgen djup askbrun och håret blev svart men inga röda pigment som tur är!

Har haft detta håret i ca två veckor nu men det är alldeles för mörkt, har försökt med alla knep jag läst om för att försöka få ut färgen men det har inte ändrats någonting och nu tänkte jag försöka mig på c-vitamin och schampo. Är det någon här som testat detta på mörkbrunt/svart hår, blir det orange eller ljusar det bara upp tonen lite? Och tror ni att mina röda pigment kommer komma fram? Vill inte bli blond alltså vill bara ha en lite mer mellanblond nyans. Tacksam för svar :)

4 svar

58736 +1
Ingen aning om c-vitamin fungerar. Dock ligger ju de röda pigmenten kvar i håret, de försvinner inte bara för att du lägger en färg över - de måste blekas bort. Så får du bort det svart/bruna så kommer det komma fram rött igen förmodligen.
Pawni +1
Jag använder askorbinsyra och balsam, fungerar. Antar att schampo skulle fungera bättre så, har gått från svart till mörkbrunt med vissa ljusare partier. Hade rött innan och det är inte så rött, snarare tycker jag att topparna lutar mer åt grönt. Kört det tre gånger och blir ljusare och ljusare :)
Palmolive +1
Har också hört om askorbinsyra men efter mycket googlande har jag sett att det typ ger samma effekt som c-vitamin för båda innehåller syra men kanske ska testa askorbinsyra ändå :) tack för svar Till @Pawni
Pawni +1
Till @Palmolive
Det är askorbinsyran man vill åt i c-vitamin :)