Det här med ombre och balayage

58736 +1
Nästa vecka ska jag till frisörer och sitter nu såklart och velar fram och tillbaka över mina alternativ. Jag är naturligt blond men väljer ofta att förstärka detta med ljusare slingor i hela håret. Jag har aldrig testat på ombre eller balayage, även om det är och varit superpopulärt.

Grejen med att jag slingar hela håret är också att det ger mig mer volym: har väldigt fint hår som behöver hjälp att fluffa till sig - blekning ger mer struktur och gör det enklare att styla.

Därför velar jag...Ljusare toppar och mörkare botten är populärt och snyggt, visst. Men betyder det att helblont hår plötsligt är omodernt? Egentligen går jag ju såklart efter vad JAG vill ha i slutändan och tycker är snyggt, men är dessa nya hårtrender något man "bör" prova på för att det är mer flattering än enfärgat hår?

Måste man i så fall färga ombren för att det ska bli snygg övergång från "utväxt" till det ljusare, eller ska man ha sin naturliga färg? Avskyr att behöva färga botten hela tiden då jag är så ljus att utväxten ser ut som ren skalp i ett annars mörkt hår haha!

gudars vilken torsdags filosofering xD Men det är ju en del pengar och hår som ryker nästa vecka, så tänkte höra vad ni tycker om saken ;)

Om INTE balayage eller ombre - vad finns det mer för populära färger nu?

(Ska klippa av mitt långa hår till axlarna ungefär)

20 svar

123383 +1
Ljusbrunt med blonda slingor supersnyggt till sommaren
robino +1
Helblondt hår är supersnyggt! Balayage är också snyggt om det är mjuka övergångar, tycker jag.
Matej +1
har samma problem, ska prova balayage om 2 veckor, kostar desvärre 1800kr för mitt långa hår.. svider i plånboken men bättre o prova så man vet, är det inte snyggt behöver man inte göra om det liksom :)
58736 +1
Tack för svar!
Jag är ju lite feg och velig nu när jag har fått väldigt långt hår. Men det är dags att klippa av det tror jag - håller sig inte snyggt länge utan att se risigt eller stripigt ut. Så ska klippa axellångt och samtidigt slinga, men var tvungen att slå en funderare åt balayage-hållet....men har haft helblont så länge nu och hatar känslan av "utväxt", så tror inte det är min grej med mörkare botten.
Merida +1
Jag hade nog inte gått ifrån min vanliga hårfärg... Speciellt inte nu när de gråa håren börjar komma... ;)
58736 +1
Till @Merida
Hehe x) jag har haft samma färg så länge att jag inte har någon aning om vilka andra färger som ens skulle vara ett alternativ... Blont har varit ett säkert kort!
Miikaelaa +1
Tycker du har kvar din naturliga hårfärg i botten men istället för att ljusa upp hela håret så ljusa upp från typ öronen och neråt så det blir en mjuk ombre:) kanske vore nåt? Så slipper du ju hårutväxt men ändå har en uppfräschning med ljusare toppar
58736 +1
Till @Miikaelaa
Jo det jag funderar på.. Men jag brukar alltid ha så svårt att få volym uppe på huvudet och därför brukar jag ju slinga hela håret för att få stadga och lättare att styla :P därav velandet haha. Kanske får fortsätta med det. Ska klippa kortare i alla fall så då lär det väl också bli lättare att få volym
Miikaelaa +1
Ja just det. Men kan du inte försöka få volym på annat sätt då? Funkar inte hårspray eller torrschampo? I om att du blonderar så är det väl inte värre med hårspray och kanske lite tuppering tänker jag.
Merida +1
Till @Beavy
Och detta med volym... Har inte ens tänkt på det... Men mitt hår är så tjockt och tungt att håret längst upp är alldeles platt. Och det är väl för att jag slutat bleka då...

Men, jag hade ändå kört med den egna hårfärgen. Men gå till en frisör som är en hejare på att färga. Be dem tipsa istället. Jag är inte så dålig på att färga. Men jag bor ju en bit iväg och är inte frisör! Hahaha!!

Min frisör är mammaledig. Undrar när hon kommer tillbaka. :'D Vissa är ju hemma i sex år!! :P
Merida +1
Men är du verkligen så blond som på bilderna? Verkligen unik hårfärg!
58736 +1
Till @Merida
Haha jag går enbart till frisören efter en hel tonår av hemmafärgande och experimenterande ;) är sjukt kräsen vad gäller frisör med haha!

Nja på bilderna är jag ju slingad såklart, eller de senaste bilderna har jag ju kanske en decimeter utväxt på men det syns ju inte så tydligt på bild ändå :)
58736 +1
Till @Miikaelaa
Det fungerar i ca en timme sedan är det platt igen :P har provat alla produkter som finns känns det som och sett kanske tusen tutorials på youtube xD
Merida +1
Till @Beavy
Hur ofta färgar/bleker du?
58736 +1
Till @Merida
Kanske 2 ggr om året. Nu har jag inte gjort det sedan förra våren dock. Brukar försöka slinga på vår och höst
På sommaren blir det ju lite blekt av sig själv med :)
Merida +1
Till @Beavy
Att färga mörkt längst in blir nog inte så snyggt då... Tänker på utväxten... :/
58736 +1
Till @Merida
Nä då hade jag ju fått färga oftare :) att jag bara kör 2ggr om året nu är att jag ändå kommer undan ganska bra med min utväxt när jag redan är så ljus naturligt. Men ja.... Fortsätter nog på samma spår med blont hela vägen. Kanske spejsar till det med en annan nyans eller något bara haha ;) ska ändå klippa kort så det får bli en förändring i taget!

Nu har jag mer ångest över att klippa av allt mitt hår... Men har insett att långa, fluffiga, vackra långa hår inte finns i min framtid.
Merida +1
Till @Beavy
Ja, man kan ju färga utväxt mycket billigare...

Kanske du kan slinga några mörkare i underhåret?
58736 +1
Till @Merida
Ja kanske! Eller några slingor i typ rosé eller liknande.. Men det är ju ganska dyrt att smälla på med massor olika haha, får se vad frisören säger också - det är ju kanske lättare för en "utomstående" att se och säga vad som kanske funkar och inte
Merida +1
Till @Beavy
Ja precis! De vet ju oftast bäst! :)