Extremt flottigt hår

hehehahahih +1
Hej, jag skulle behöva lite råd/tips vad jag ska göra med mitt hår.

Mitt hår blir väldigt fort flottigt, redan efter en dag vilket är väldigt irriterande, dock så tvättar jag inte mitt hår varje dag utan försöker göra det varannan dag. Som ni redan kanske har listat ut måste jag använda torrschampo den andra dagen, och det är inte lite utan rätt mycket för mitt andra dags hår är så flottigt och vidrigt, jag skulle kunna tvätta mitt hår varje dag men vill inte göra det pågrund av att det tvättar bort dom naturliga oljorna.

Nu på senaste tiden har mitt hår blivit extremt flottigt. För en månad sen köpte jag en djuprengörings schampo från Paul Mitchell, som skulle hjälpa mot flottigt hår, jag kan säga att det inte gjorde det. Jag beslutade att klicka hem ett annat djuprengörings schampo, denna gången från Lush I love juicy schampo, tvättade mitt hår med det igår och jag känner redan att min hårbotten börjar bli flottigt.

Under en längre tid har jag använt olika torrschampo, för att mitt hår ska vänja sig, men på sista tiden har torrschampot bara lagt sig utan att hjälpa mot mitt flottiga hår.
Vad ska jag göra med mitt hår?

32 svar

Tottin +1
Schamponerar du två gånger? Testa att gå utan torrschampo och bara sätt upp håret i en tofs eller nått. Kan tänka mig att det är uttorkande ämnen i torrschampo som gör att hårbottnen producerar mer fett. Finns andra naturliga torrschampon som tex krossade havregryn, majsmjöl och kakao. Googla på det.

Misstänker att Lush eventuellt kan vara ett sådant schampo utan sls och har du då silikoner i håret sedan innan blir håret inte riktigt rent och därmed fett fortare.
hehehahahih +1
Till @Tottin
Jag schamponerar två gånger.
Jag kan inte gå utan torrschampo, mitt hår ser extremt äckligt.
Kanske låter lite dum nu, men vad är sls? Ska jag inte använda schampot från lush eller vad? :)
Tottin +1
Till @hehehahahih
Sls är ett ämne som finns i många schampon som är starkt och uttorkande. Dock tvättar det bort silikoner och annat som finns i balsam och produkter och förhindrar att det blir lager på lager med produkter i håret. Lush är ju inriktade på mer naturliga grejer och därför misstänker jag att det schampot kanske inte innehåller sls. Jag kan kolla det åt dig strax!

Om du bara tar lite torrschampo i luggen då och sätter upp håret i en tofs?
Tottin +1
Det innehåller sulfater i alla fall så jag tror att det kan tvätta bort silikoner osv. Men jag är inte 100% säker.

Hur länge har du tvättat håret varannan dag? Kan du testa nu tex över helgen om du inte ska göra något att inte tvätta det alls och inte använda torrschampo? Ta alla sådana tillfällen att låta håret vara otvättat så länge som möjligt. Du kanske kan köpa en keps eller tunn mössa att ha ibland så slipper du torrschampo också.
hehehahahih +1
Till @Tottin
Åh vad snällt att du kollade upp det, tack så jättemycket! :)
Så schampot är bra antar jag? Kan man använda det varannan dag, alltså schampot?
Eller ska jag hitta ett till schampo som jag kan växla mellan.
Ska försöka låta bli att tvätta och använda torrschampo hela helgen!
Ursäkta för så många frågor haha
Merida +1
Du tvättar för mycket!

Vad har du för produkter annat än schampoo?

Mitt hår är också fett nu... Jag tvättar det och har det nedsläppt en dag. Andra dagen fixar jag till en frisyr. Tredje dagen har jag en knut. Fjärde dagen en knut och tvätta håret på kvällen. Sen börjar jag om...!
Tottin +1
Till @hehehahahih
I längden är det väl inte hållbart att använda det vid varje tvätt med testa att använda det varannan tvätt i några veckor och se om håret känns lite bättre.

Jag tror att schampot är bra :)
Tottin +1
Är du noga med att bara ta balsam i topparna?
mamacitaa +1
Vänj av håret att tvättas så ofta. Det kommer vara fett till en början men när håret vant sig blir det mycket bättre. Jag tvättar mitt hår 1 gång i veckan, är under veckordagarna i en väldigt varm och fuktig miljö och det hinner inte ens bli flottigt. Använder inga produkter alls mer än shampoo och inpackning när det tvättas. Kör i princip alltid på uppsatt. När jag var yngre tvättade jag betydligt oftare och det blev lätt flottigt emellan tvättarna så det handlar om att vänja av :)
Tottin +1
Just det. Schamponera dina borstar och kammar med jämna mellanrum och ha gärna håret uppsatt, i alla fall en del av håret så att du inte pillar i det så mycket. Det blir smutsigt mycket fortare när man pillar i det.
hehehahahih +1
Till @Merida
Jag använder just nu mitt schampo från Lush, en inpackning från Loreal en gång i veckan. Något billigt balsam från V05. Sedan använder jag alltid en olja, just nu en från kicks egna märke. Som för övrigt är inte så bra, därför ska jag nog köpa en ny från Macadamia.
hehehahahih +1
Till @Tottin
Jag använder balsam bara i topparna! :)
Tottin +1
Till @hehehahahih

Hm. Köp bättre balsam.
hehehahahih +1
Till @mamacitaa
Jag försöker verkligen vänja mitt hår, men jag vill inte gå med flottigt hår bland människor, känner mig så ofräsch. :/
hehehahahih +1
Har ni tips på bra schampo och balsam? :)
mamacitaa +1
Till @hehehahahih
Börja med att tvätta det var 3e dag och om det känns flottigt sätt upp det, då tänker du inte på det :)
hehehahahih +1
Till @mamacitaa
Ska prova det! Tack så mycket för tipset! :)
Vet du något bra schampo och balsam, mitt hår är rätt torrt i topparna!
Merida +1
Till @hehehahahih
Som jag sa innan så ha det i en knut när du tycker håret blir flottigt.

Har du varit beroende av nässpray någon gång? Hur gör man för att vänja av slemhinnorna med sprayet? Använder det mindre! :)
hehehahahih +1
Till @Merida
Tack för tipset! :)
mamacitaa +1
Till @hehehahahih
Har närmare 80 cm långt hår och inte klippt detpå över 1 år men det är bara slitet någon cm längst ut. Jag plattar lockar färgar eller fönar aldrig. Använder typ helt vanligt shampoo, garnier eller vo5. Men en riktigt bra inpackning är Aussies, prova den! Har även hört att dom har bra shampoo/balsam men det har jag ingen erfarenhet utav. Jag kör på inpackningen istället för balsam och ibland kan jag ta lite hårolja i topparna om det känns lite frissigt :)