Få ljusare hår utan att blondera

namnskiten +1
Går det?
Just nu har jag lite solblekta slingor men resten är rätt råttfärgat. Går det att färga håret själv till någon ljusare nyans utan att man behöver bleka håret?

Vore väldigt snällt om någon kunde hjälpa mig, eftersom jag är så oerfaren med färgning och sånt.

63 svar

Cazanja +1
Det enda jag kan komma på är att ta en resa till Thailand, haha. Håret blir ju jätteblekt när man är utomlands. Lite dyrt i jämförelse att gå till frissan ;)
Blonde +1
En del personer har fått ljusare hår genom att använda The Blonde Shampoo och Marilyn hårinpackning från Lush.
namnskiten +1
Jo, solsemester vore väl inte helt fel, men tyvärr finns inga pengar till det.. :)
Men jag tänkte, jag har hört om människor som färgat håret ljusare, utan att behöva bleka det? Bara nån nyans, kan man inte det?
19868 +1
Tror det går att tona några nyanser ljusare
namnskiten +1
Okej Freddriiika. Bara tona då? Jag trodde man kunde färga.. jag vill ju liksom inte ha gult hår, utan bara naturligt ljusare.
19868 +1
Jo går också att färga några nyanser ljusare, beror helt på hur mörkt ditt hår är nu
Ananda +1
Har inte testat den själv men det finns en toning från casting som heter ljus naturblond som ser rätt snygg ut, men då blir det väl bara en nyans ljusare kanske och ingen tydlig utväxt. Färga går väl också förstås.
namnskiten +1
Okej, den där toningen låter ju bra. Mitt hår just nu är blont men lite råttfärgat, tror du det går att färga ljusare då och ändå få det naturligt?
myimmortal +1
En toning kan aldrig ljusa upp ett hår, det kan bara ändra nyans och göra mörkare.
Du kan däremot ljusa upp ditt hår genom att färga men då får ditt hår inte vara färgat tidigare, dvs det måste vara naturfärgat, naturligt. men jag rekommenderar att du går till frisören för att få bästa möjliga resultat.
Ananda +1
Absolut, men tänk över noga vilken nyans du skulle passa i först. Varma eller kalla nyanser, det kan vara lite knepigt att veta. Jag själv trodde ett tag att jag passade bäst i ljust askblont hår och hade det under flera år men trivdes inte riktigt. Nu vet jag att jag passar bättre i varma färger och att askblont kanske faktiskt inte var rätt...

Jag har också vad man nog kan kalla råttfärgat hår men med rödaktiga skiftningar faktiskt! Väldigt lite rödaktigt men ändå... Titta i solskenet, om du hittar något sådant, vilka naturliga skiftningar ditt hår har så får du lite ledtrådar. Sedan kan du ge dig ut och leta upp en färg i rätt nyans alt. gå till en frisör.
Lycka till!
Ananda +1
Jo, den där toningen jag skrivit om är en intensivtoning och kan ljusa upp håret lite då intensivtoningar är ett mellanting mellan toning och färg.
myimmortal +1
Jo jag vet vad en intensinvtoning är. men det kan fortfarande inte ljusa upp ett hår. det är isånnafall sunlights du pratar om och de måste ändå användas på ett icke behandlat hår.
namnskiten +1
Tack för alla svar, ni får jättegärna fortsätta att kommentera!
Jag får väl gå till en frisör då, jag har inte råd att färga hos en dock, så det blir till att fråga och sedan färga själv. Jag har aldrig färgat håret tidigare, bara tonat en gång för säkert 6 år sen. Tror ni att det finns risk att det blir orange, gult?
myimmortal +1
När man ljusar upp ett hår så brukar det alltid eller för det mesta bli lite guldigt i sig. Men det beror också på hur mörkt ditt hår är nu. Är ditt hår mörkt så blir det gulare än annars.
Ifall det blir för guldigt elr orange så kan du lägga på en toning som e askig.
19868 +1
Det går att tona håret lite ljusare med en intensivtoning men det är för att de blonda nyanserna av toningen alltid har lite blekmedel i sig fast inte så mycket som vanlig färg så därför slits det mindre med en toning.
Shine76 +1
Det går inte att "färga" eller "tona" håret ljusare. Allt som gör håret ljusare är blekning!

Varning! Blek aldrig ett hår som en gång varit tonad! Det är då det blir gul/orange-aktigt.
Många tänker - Äh vadå, jag tonade/färgade ju håret för ett år sedan, det sitter ju inte kvar.
Tyvärr sitter toningen/färgen kvar tills du klipper bort det. Det kanske inte syns med blotta ögat, eller så har du vant dig vid färgen så du inte ser (men pigmenten sitter kvar i hårstrået).

Mitt enda råd är att gå till en frisör som kan sin sak. Helldre spara någon månad och få det ordentligt gjort. Annars kan du förstöra ditt hår och bli missnöjd! Talar av egen erfarenhet.
lilljosie +1
Självklart kan du färga håret ljusare, ljusarefärga alltså. dock är det bara möjligt om du är ofärgad, dvs om du har ditt egna naturhår. och självklart kan man bleka trots att man en gång varit tonad/färgad. är inte alls säkert att resultatet blir gul/oranget. skulle det bli det, nyansera eller använd silvershampoo. shine76 vet inte riktigt vad hon pratar om ^^
996 +1
Det går att färga håret ljusare, de gjorde jag.
20681 +1
Det är klart att man kan få håret ljusare om det var färgat innan utan att bli gul/orangt. Man behöver inte vänta i 6 år så att ditt hår har växt ut helt för att kunna få blont. Du kanske inte färgade ordentliget. SJälv har jag gått från brunsvart till nästan platinablond utan nån gul /orange effekt!
Shine76 +1
1. Nej det går inte att "ljusarefärga" håret. Du kan ändra din nyans (kallare/varmare) men inte bli ljusare utan blekmedel. Försöker någon säga något annat ljuger dom. Dom kanske kallar det "Ljusfärgning" för att dom använder sig av ett svagare väteperoxid som är lite skonsammare. Men det är fortfarande blekmedel.

2. JAG PÅSTOD ALDRIG ATT MAN INTE KAN bleka håret då man en gång varit tonad/färgad.
KLART MAN KAN DET!
Men jag vet att många "hemmafixare" misslyckas! Jag rådde henne bara att ta HJÄLP av någon som kan sin sak, innan hon börjar mixtra själv och kan förstöra håret.

"SuperSilly" - Det beror på vilken toning man använt, du hade en brunsvart toning och dom innehåller inte så mycket röda pigment. Men hade du haft en varm brun så lovar jag dig att du kommer fått bleka håret hårt för att bli av med de röda pigmenten. Är du lyckligt lottad med bra hårkvalité som klarar av hårda påfrestningar, så blir det säkert fint.
Vissa kan färga det svart ena dagen och sedan bleka det nästan vitt andra dagen och har kvar kvalitén. Vissa kan inte ens göra slingor utan att håret blir slitet och fult.

"lilljosie" - Jag vet visst vad jag pratar om.

Vill bara vara snäll och ge henne råd så hon inte gör något förhastat som hon sedan kommer att ångra.
Lycka till!