Färga mörkbrunt hår ljusare andra gången

benandjerry +1
Jag har naturligt mörkbrunt hår, har just nu en lite rödare nyans men den färgen har nästan gått ur helt.

Är sugen på att färga några nyanser ljusare, inte ljusbrunt men bara så att det ser lite ljusare ut. Funkar det att köpa en ljusbrun hårfärg och lägga i eller hur hade ni gjort?

Frisör är uteslutet :)

17 svar

Beavy +1
Man kan inte färga ett hår ljusare, bara bleka. Att lägga i en ljusare färg i ett redan mörkt hår kommer inte göra någon skillnad. Prova att bleka några tunna slingor, göra en bayalage kanske? Och var inte rädd för ordet "bleka" - man kan göra väldigt små nyansändringar, det måste inte bli blont bara för att man bleker :) det sliter heller inte så fasligt mycket om det görs rätt (hos frisör) och med bra produkter.
De färger som påstår sig "ljusa upp" innehåller också blekmedel.
Beavy +1
Bleker du dock hemma själv kan det bli galet fel. Man har ingen kontroll alls på utvecklingen och det är svårt att se när produkten bör tvättas ur om man inte kör igenom hela tiden.
Miikaelaa +1
Fast hårfärg som bleker några nyanser innehåller ju blekningsmedel, man behöver inte slinga håret med blonderingspulver för att få ljusare hår. Jag har själv mörkbrunt hår och använt både hårfärg som bleker några nyanser och blekningsmedel med blekningspulver. Kan ju säga att blekningspulver bleker mycket effektivare (såklart) men är nästan onödigt att använda det om man inte vill bli blond eller ljusbrunhårig... så när jag har velat bleka ca 2 nyanser så har jag använt hårfärg:)
benandjerry +1
Okej, kollade upp balayage och det var ju jättefint! Vet dock ej om jag bara vill ha en färg eller slingat men slingat är nog finare faktiskt...

Kommer inte gå till frisör pga har verkligen inte råd att lägga mina pengar på sånt och måste inte färga håret, var bara sugen på en liten förändring. Tack för tipsen, blir nog bleka lite först :) Till @Beavy
benandjerry +1
Ja precis, läst att det är lite blekning i hårfärgerna. Frågan är hur mycket ljusare jag vill ha det, så svårt att veta vad man passar i! Men om jag kör på slingor så känns det lite mindre riskabelt ändå. Till @Miikaelaa
112429 +1
Till @benandjerry
Hade aldrig chansar o göra det själv. Dels för att man måste hitta rätt nyans med som passar en, dels för att det kan bli helt fel. Jag blekte mitt hos frisören, blev mycket ljusare än ljusbrunt, mer slingat som har blandats med min egna hårfärg. Hade jag varit dig hade jag hellre sparat en månad tilla och gjort det ordentligt hos frisören, samtidigt bett om en olaplex behandling för ditt hår kommer vara jätteslitet efter blekningen!
Pawni +1
Använd askorbinsyra med balsam i håret där du vill att det ska bli ljusare. Skonsammare än blekning och fungerar
Seriöst, prova..
Miikaelaa +1
Till @benandjerry
Jag tycker att du ska färga med blekningsmedel hemma, om du vill ha ca 2 nyanser ljusare. Tänk dock då på att hela ditt hår kommer vara av samma färg.

Slingar du, så blir det mer skiftningar. Men det tycker jag inte du ska göra hemma. Kan bli oranget, och det sliter jätte mycket på håret. Gör det hos frisören om du vill ha ljust och skiftningar.

Ett annat alternativ är ju att du först färgar det två nyanser, och om du känner att du vill ha ännu ljusare så går du till frisören.
Det enda du slösar då är runt en hundring. Så, ja, så skulle jag gjort:)
Alltså välj en hårfärg som bleker så många nyanser som möjligt fast inte innehåller bllnderingspulver
benandjerry +1
Färgade med en ljusbrun färg idag, blev knappt någon skillnad haha. Har du tips på hårfärg som bleker några nyanser som ej är blondering? För jag letade men hittade bara blond färg som var blekande Till @Miikaelaa
Pawni +1
Till @Miikaelaa
Finns inte blekning utan blekningsmedel :P
Miikaelaa +1
@benandjerry
Hur många nyanser stod det på paketet att det bleker?
Det var så länge sen jag blekte mitt, men mood bleker bra fast förstör också mycket. Annars minns jag att jag använde någon garnier med avocado olja i :)

Till @Pawni
Var har du uppfattat att jag påstått det? :) för det har jag inte skrivit...
Beavy +1
Till @benandjerry
lorealparis.se/start/haarfaerg/faerger/…ème-gloss-glossy-blonds/glossy-blonds-light-iced-blonde-1010-extra-ljus-askblond/

Dessa har en uppljusande effekt. Jag använde en liknande en gång som också skulle vara en "färg" som ljusade upp 2 steg, men det var mer som en svagare blekning egentligen. Vilket betyder att det också sliter mer än en vanlig färg gör. Egentligen kan man inte kalla dessa produkter för FÄRG över huvud taget, just för att de faktiskt bleker. Färgs sätt ju till, blekning tar bort. Det jag menade med att man inte kan "färga" håret ljusare :P det går liksom inte som du kanske märkte med en vanlig färg ;)
Pawni +1
Till @Miikaelaa
"Alltså välj en hårfärg som bleker så många nyanser som möjligt fast inte innehåller bllnderingspulver" lät bara konstigt :P
Beavy +1
Till @Miikaelaa
Alla "hårfärger" som ljusar upp innehåller en del blekmedel/pulver :) fungerar inte annars. förmodligen det hon menade.
Man kan inte ljusa upp ett mörkt hår med enbart färg. Det måste finnas blekmedel i
Miikaelaa +1
Helt klart som beavy säger. Använd såklart en blond hårfärg som bleker några nyanser, funkar inte annars...
Miikaelaa +1
Till @Beavy
Ja haha fast min första mening på min första kommentar var ju "hårfärg som bleker några nyanser innehåller blekningsmedel"
Så, aa... förstod inte varför hon skrev det just till mig:)
Miikaelaa +1
@pawni

Jaha:) det är för att slingor som man bleker med ca 4-7 nyanser innehåller både blonderingsmedel och blonderingspulver.
Färgen innehåller endast blonderingsmedel.