Frisören klippte för kort D:

Lizzen +1
Jag har lockigt hår och har plattat de i ett tag nu, och så klart har de blivit ganska slitet och speciellt i topparna..jag bestämde för några dagar sen att jag skulle klippa topparna och åkte därför ner till frisören dagen där på..och ALLA visste hur mycket jag älskade mitt hår,de var så långt och tjockt...men iallafall jag kom ner dit och sa till henne att bara klippa topparna.
Och i säkerhetsfall så visade jag hur mycke hon kunde klippa..
Hon började klippa och efter ett tag tyckte jag att hon hade tagit ganska mycket bara för att klippa topparna,så jag bad om att få se med spegel...

Och håret var till axlarna, jag satt där och försökte att inte gråta..så jag sa bara att de räcker..och betalade och gick raka vägen till bile, där jag satt och grät i en halv timme,när jag kom hem fortsatte jag att gråta och gör de än..

Jag ÄLSKADE mitt hår och skulle göra vad som helst för att få tillbaka de, eller få de att växa snabbare :(
Har ni några tips..? Eller har de hänt er?

25 svar

58736 +1
Hur långt hår hade du innan? Känns ju jättekonstigt om du bad att bara bli toppad och hon klippte av flera decimeter? Möjligtvis försökte hon klippa bort allt slitet och att det förmodligen var mer än du visade. Be om att få pengarna tillbaka.

Annars är det väl bara att vänta och vara snäll mot håret
FoxyCleo +1
Hon kanske ville klippa bort det slitna, var det inte det du bad om?
Vad skulle du göra om du fick cancer kan man fråga sig? Var inte så ytlig
Det kanske är bättre om du tar en liten sax och klipper yttepyttelite :-)
Merida +1
Det är många gånger jag suttit och i princip blundat när frisören gått loss... Innan jag sätter mig säger jag "Ta det som behövs!". Och de klipper loss...

Ibland får man bara gilla läget lite... Sätt upp det och håret kommer ha vuxit ut på ett halvår igen... Man vänjer sig...
Merida +1
Till @FoxyCleo
Du och dina jämförelser...
matildakl +1
Jättekonstigt om du bara bad att bli toppad? Men men eftersom det var slitet så var glad att du har det gjort iallafall.
Kvalitet går alltid före längd. Vårda det ordentligt nu, det börjar bli varmt nu också så håret kommer sätta fart att växa. Massera hårbotten hjälper också. Nu när du fått bort topparna kommer det kännas mycket fylligare när det växer till sig lite. :)
46600 +1
Oj. Tråkigt. :(
Pawni +1
Du borde ha klagat, sagt att du sa hur mycket hon skulle ta och inte mer. Kanske hade du fått gratis produkter eller liknande om du var mycket missnöjd, eller åtminstone inte behövt betalat för klippningen..
Jag har det tvärtom hos frisören, säger åt henne att klippa bort ALLT slitet (om hon så ska klippa det jättekort) men de tar alltid för lite.. :P
Pawni +1
För att få håret att växa mycket rekommenderar jag verkligen balsammetoden, man masserar hårbotten så mycket att mitt hår växte två centimeter de första tre veckorna :)
Ravn +1
Till @Pawni
Hur utförde du dessa mätningar?
FoxyCleo +1
Till @Ravn
Jag tror hon kanske uppfattade det så bara
Man kan inte påverka hårväxten på samma sätt som det inte går att påverka naglar att växa snabbare
Men håret växer faktiskt snabbare ju kortare det är
Har man riktigt långt hår växer det nästan inte alls

Jag är inte säker på vad det beror på med det kan bero på elektromagnetiska fält som känner av det
58736 +1
Vissa kan bara få en viss längd på sitt hår innan den cykeln är över och strået ramlar av. Jag får ex inte längre hår än till halva ryggen innan det slutar växa. Ökar man blodcirkulationen i hårbotten kan håret visst växa snabbare, men det är ju knappast en mirakelkur.

58736 +1
Jag tror snarare att man ser lättare på ett kort hår att det växer, än på ett långt hår. Har håret nått sin maxlängd så blir det ju inte längre. Men tills dess tror jag att det växer lika snabbt vilken längd det än har.
FoxyCleo +1
Till @Beavy
Ja men precis, som med hundar, de kan ju inte odla hår hur som helst
Pawni +1
Till @Ravn
Jag har färgat svart hår så det är ganska enkelt att se i hårbotten hur mycket håret har växt.
http://goo.gl/drCJic dålig bild men här är håret, lite flottigt så varning innan ni öppnar :P
Ravn +1
Till @Pawni
Din mätmetod har inte särskilt god noggrannhet om du mäter utifrån bilden.
Pawni +1
Till @Ravn
Nä, jag är säker på att du utifrån min bild kan mäta mycket bättre än vad jag kunde utifrån mitt egna hår ;)
Fotot tog jag för att lägga upp i en grupp som heter Balsammetoden. Jag mätte utifrån hur utväxten såg ut IRL, duhh.
Pawni +1
Till @Ravn
Varför så jäkla negativ? MotherOfGod, dra härifrån sidan om du inte har något bättre för dig, du har dessutom blivit permanent bannad så ser ingen anledning för dig att hänga här ändå.

Och det är väl självklart att jag inte har mätt PRECIS EXAKT 2 cm, huvudsakligen är ju att det växte ungefärligt 2 cm på tre veckor, för det där är ju drygt mer än 2 cm utväxt. :)
Ravn +1
Till @Pawni
Vad jag vill säga är bara att 2 cm förmodligen bara är någonting du upplevt snarare än faktiskt uppmätt, då hår växer 0.3-0.5 mm per dag.

Vad pratar du om? Vem är det och varför är du så sjukt otrevlig? Det kanske är du som borde bli permanent bannad och sluta hänga här eftersom du sprider sådan negativ energi.
Pawni +1
Till @Ravn
Nja, det hade ju växt så fort som du ser på bilden ungefär :) Utväxt är när din naturliga hårfärg växer fram när du har färgat hår, det som visas på bilden alltså
Ravn +1
Till @Pawni
Jo, men mätte du med linjal?

Äh, skitsamma.