Halvt sönderslitet hår, vad ska man göra?

KristinaL +1
Hej!
Har naturligt långt kallt mörkbrunt hår och färgade för ca 2 mån sedan en väldigt blond balyage på salong. När jag sedan för någon vecka sedan tyckte att håret börjat gulna trots att jag ofta använt silvershampo så bestämde jag mig för att lägga på en färgning. På åhlens så blev jag rekommenderad en färg som jag sedan använde och fick ett riktigt bra kallt resultat av. Men då färgen ljusade upp mitt redan då ljusa hår, och eftersom att jag bara använde färgen på de ljusa partierna så blev det en tydligare skillnad mellan det ljusa och det mörka. Det gillade inte jag och bestämde mig därför för att

bleka slingor. Eftersom att hade en bra erfarenhet sedan innan med färgning så bestämde jag mig för att slinga håret hemma. Jag slingade håret med hetta och hade i blekningen den tid som stod på beskrivningen. Men när jag sedan sköljt ur blekningen så började en massa hårstrån att gå av. Sedan när håret torkat så var det JÄTTE frissigt torrt och puffigt och det såg förjävligt ut. Nu är det dagen efter att jag slingat det, och det ser fortfarande förjävligt ut trots att jag sovit med olaplex, haft i arganolja, balsamspray och leav in balsam. För tillfället så kan jag inte gå utanför dörren utan att ha håret uppsatt i flätore etc. Någon som vet vad jag borde göra? Tacksam för all hjälp jag kan få!

Mvh Kristina

1 svar

lankiz_91 +1
Tyvärr så har din bleknings process åt helvette. Du måste vända till frisör för att göra fresh up. Om du behåller håret finns det stor chans att du tappar hår för att produken trängde in i håret.

För att rädda ytterligare hår så måste du spendera minst 1000kr, gå till lookfantastisk och beställ Shea Moisture! Märket är sjukt populär. Du måste ha deras schampoo, inpakning och balsam inte enskilt! För använder du "billiga" produkter som innehåller sulfat och paraben så har du slösat pengar. Sedan måste du köpa maskin Split End Pro som kostar tyvärr 3000kr för att trimma "uppklippta" slina toppar. Det finns säkert salong som gör Split End Pro men kostar per timmar.

Annars gå till frisör, klipp förstörda håret, köp bättre produkter, gå till youtubar och börja "plugga" om håret så att du lär dig bättre och vinner ekonomin plus långt fräsht mjukt glansigt hår.

lycka till