Hår faller av från roten pga blondering

iewuah +1
För mer än ett halft år sen färgade jag mitt hår från mörkbrunt till helt blont, och det tog 12 färgningar hemma med mkt korta mellanrum, ofta blekte jag 2 ggr samma dag. Och höll i ämnet ibland i 2-3 timmar! Dumt? MYCKET!

Självklart övergick mitt fantastiska hår till total katastrof, kvalitémässigt o på alla andra möjliga sätt och då trodde jag att det inte fanns något annat att göra än att låta nytt hår växa tillbaka.
Förut lossnade det små bitar hår, men nu under senare tider har det börjat lossna ända från ROTEN! Eftersom att jag klippte håret så är ca 60% av all hår jag nu har nyvuxen, bra kvalité så det lossnar inte mera små bitar utan nu har det gått till det värre - DET FALLER AV FRÅN ROTEN!
Speciellt när jag duschar, efter en dusch finns det hår överallt. Massor har fallit av.

Har jag förstört min rot för all framtid? Finns det NÅGOT jag kan göra?

20 svar

Frallan +1
Nja, det låter otroligt att du skulle tappa håret p g a blekningen för 6 månader sen. Jag tror inte att du förstört dina hårsäckar. Exakt vad det beror på är svårt att säga men jag tror inte du ska oroa dig. Ibland tappar man ju också väldigt mycket hår helt naturligt. Det går i perioder om jag inte minns fel.
elizah +1
Faller det av från roten fasst det var länge sen du färgade det? Då låter det inte som att det är pågrund av färgen utan något annat. Man kan inte färga sönder roten den sitter allt för skyddad för det, isf måste hela skalpen följa med om man ska skada roten. Det kanske är näringsbrist att du stressar eller nått liknande?
iewuah +1
Min mamma sa nyss till mig när jag klagade om detta att jag har FÖRGIFTAT mitt hår och min rot, och det finns en chans att jag kommer att bli skallig.

Kan nån snälla hjälpa mig? Sitter här för mig själv och storgråter. Skallig, JAG?
Finns det någon som med all säkerhet kan säga vad i hela helvete det är som händer med mitt hår och finns det en chans att jag kan bli skallig?

OBS... KOM NYSS PÅ att två månader efter att jag blonderat, gick jag tillbaka till brunett och alltid i duschen om jag drog handen igenom mitt hår lossnade det massor av hår då också, FRÅN ROTEN!

Fanfanfan också... dör här...
Carruuh +1
Borde du inte ta upp det med än läkare istället?
elizah +1
Du kommer inte bli skallig. Som sagt va håret ramlar inte av från roten på grund av att du färgat det för mycket. Men det kan ju gå av när botten om det är väldigt förstört. Du skulle behöva ha en frisör som tittar på det svårt att säga när man inte vet hur det ser ut. Är det så att det verkligen ramlar av från roten skulle jag rekomendera att du uppsöker en läkare som tittar på det. Lycka till
iewuah +1
Antagligen... Vilken läkare? Finns det "hår-läkare"?

*snyft*...
elizah +1
Gå till en bra frisör imorgon och hör vad dom har att säga. Ta sedan kontakt med läkare om det behövs!
iewuah +1
Asså fy fan håller på och storgråter här, JAG KAN INTE BLI SKALLIG!

Men måste det inte vara nån specialiserad läkare på hår? Eller kan man gå till en helt vanlig läkare?
Fy fan...
Carruuh +1
Ja, fast mer hudläkare.
tofflan +1
Tror inte de är fel på roten, tror de blonderade håret har dött eller något,
nog för att de blir torrt och slitet efter bara några blekningar men 12-13 stycken, de tar knäck på håret, sitter en blekning i för länge så går håret av. en blekning slutar aldrig och jobba. utan den bleker å bleker tills man tvättar ur de. inte bra för håret, frisörer är mycke skickligare på de där. därför man inte ska göra sånt hemma själv om man inte har någon kunnig eller erfaren.
Delux +1
Usch Gumman! =( du kommer nog inte bli skallig! du får gå till frisören och rådfråga om vad du ska göra eller kanske dom har något alternativ! annars kanske en läkare du får uppsöka som kan hjälpa dig! usch stackare! krama om!
marushka +1
Kemikalierna som finns i framförallt blonderingar sliter mycket på håret. Visst kan d vara så att ditt blonderande har slitit på håret, men d växer deffinitivt tillbaka igen.

Jag har sett hår trilla av vid blonderingar,..hela tovor från skallen. Och jag kommer aldrig att glömma när min kompis permanentade håret och vätskan va i lite för länge...håret blåste av från hennes huvud på vägen hem!

Alla har vi gjort hårmissar-jag har sett fruktansvärd ut i håret emellanåt! Tro mig!
Varje gång har jag löst problemet genom att plocka fram saxen och klippa av fanskapet och börja om på nytt-och sen har jag tackat gud för att håret alltid växer tillbaka : )
Så ta d lugnt och låt bli färgning framöver. Gå till en frisör och rådfråga om en klippning,..och med lite tålamod så har du snart ett långt fint hår igen!
iewuah +1
Tack så jätte mkt för era svar, er hjälp värmer!

MEN GREJEN ÄR DEN, att nytt hår har vuxit tillbaka ca 12 cm, men ÄNDÅ lossnar det massor av hår när jag duschar, ända från roten alltså. Massor. Alla hårstrån är lika långa, 12 cm nytt hår + gammalt skitit, slitet hår...

Fan också, finns det något man kan göra hemma? En dag hällde jag i olivolja rakt på hårbottnet och masserade in det, bör jag göra det här flera gånger?
Är bara så rädd att BLÖTA HÅRET I DUSCHEN för att just då lossnar det massor av hår... Det blir bara tunnare och tunnare...
Smirnoff +1
Gå till en läkare. tror inte det är nån här som kan säga va det är för fel på ditt hår. håravfall kan iofs bero på näringsbrist eller sjukdom. men gå till en läkare, det är nog bäst.
FrisorKhris +1
Men jag tycker lite såhär, nu ska inte jag vara dum på något sätt.
Men färgar man sitt hår så mycket som du har gjort så är det inte så konstigt att det går av..
Det är bara och bita ihop, blir det värre uppsök läkare. Men råder dig till att gå till en kunnig frisör som kan kolla på det.
iewuah +1
3 FRÅGOR!

1) Det hår som nu har vuxit fram, det nya fräscha håret är jättefint, superglansigt och superkvalité så betyder det att mina hårsäckar INTE är totalt förstörda?

2) Och jag förstår inte seriöst varför det just i DUSCHEN lossnar så mkt hår och inte annars?

3) Kommer jag för alltid ha det på det här sättet: mitt hår kommer att växa hela tiden, men det kommer alltid att falla av mycket lätt.

Om nån über snäll kunde tänka sig att svara på nån av frågorna så skulle jag vara tacksam med ett stort T
alllexandra +1
Hej =) jag hade samma problem som dig för ett år sedan. jag blekte de så mkt att de föll av från roten å jag va lika panikslagen som dig. de jag gjorde va att sluta färga de och låta håret och rötterna vila lite. för när man lägger på färg kommer det ju ner i rötterna med. jag köpte något som heter priorin på hälsokosten och det hjälper håret att växa sig starkare, och "väcker" vilande hårsäckar.

en frissör berättade för mig att utav blekmedlet kan roten bli lite svag så hårsäcken inte växer ut nytt hår utan går i "vila" men det är väldigt sällan den gör så men det kan hända. när jag började med priorin slutade jag tappa så mycket hår och efter ett tag såg jag inte klok ut i håret för hade små-hår som stack upp överallt men de va jag överlyvcklig för =) priorin är ganska dyrt med det är definitift värt det! man tar 3 om dagen i 3 månader som intensivkur, sen övergår man till en om dagen efter 3 mån.
wallan +1
Hej! Ok,nu har jag inte läst vad alla har skrivit här etc,men jag kan trösta dig med att jag tror det är tillfälligt åldersrelaterat! Det är ganska vanligt att tjejer runt 16-17 tappar väldigt mycket hår,pga hormoner osv..Jag tappade själv väldigt mycket hår när jag var 16-17,det liksom rasade av mig från roten! Men det kommer tillbaka :) Belive me
lillisanna +1
Urs det låter ju fruktansvärt, men jag säger som många gjort tidigare, uppsök en läkare!

Min pojkvän hade precis samma problem, han hade inte blekt håret, men han tappade helt sjukt mycket hår, det låg hårtussar på kudden när han vaknade! Han besökte en läkare som sa att min pojkvän hade nån konstig torr/svamp i hårbottnen (pga mycket mössanvändande) men han fick en "medicin" och håret slutade att ramla av med en gång!

Troligtvis beror ju ditt håravfall på blekningarna, men inte för att hårstrårna är förstörda, utan för att du skadat hårrbottnen på grund av detta.... hoppas det löser sig.
kanin90 +1
Hittade du nån lösning eller fick svar på vfr???