Hårbotten kliar, vid nytvättat hår

Sarafast +1
Hej, nu är det så att min hårbotten har börjat klia väldigt mycket på senaste tiden. Innan var det alltid att det började klia när det blev lite skitigt, men nu kliar det oavsett om det är tvättat dagen innan, oavsett om jag har ner eller uppsatt hår.

Någon som har varit med om liknande och kanske vet vad det kan bero på eller om jag måste gå till vårdcentralen för att kolla upp detta?

Kan påpeka direkt att jag använder mig utav Dove, både som shampoo och balsam, och har gjort i flera år nu.

3 svar

Carrosh +1
Kanske är så att du har en allergi mot något som ditt schampo innehåller? Prova ett nytt schampo och se om det blir någon skillnad.
kiko +1
Kanske har fått svamp?
46600 +1
Till @Sarafast
Jag har eksem i hårbotten. Jag gick till vårdcentralen och fick ett schampo utskrivet. Men det slet på håret som tusan. Så jag bad om en kräm i stället. Det hjälpte och nu använder jag schampo och balsam för känslig hårbotten, plus hårtork som gör att min hårbotten inte blir fuktig. Men det är värt att gå till en vårdcentral, men skippa deras schampo som de vill kanske skriva ut. Jag handlar alltid schampo på lyko och dem kan man fråga om vad som passar. Dove är inte det schampo som rekommenderas.