Hårfärg utan ppd

Misfit +1
Snälla finns det någon som vet nån hårfärg som inte inehåller satansämnet PPD. Klarar mig ej utan att färga håret svart! Snällllllaaaaaaaaaa hjäääälpppppp!

13 svar

43854 +1
Vad är ppd? är de nåt farligt eller? jag brukar färga mitt hår svart ofta..
Misfit +1
PPD är ett färgämne som oftast finns i mörkahårfärger det heter även 4-Phenylendiaminebase( Har en massa synonymer också), de var olagligt i svergie förut men tack vare EU är det lagligt i gen. Det är jätte allergiframkallande. För mig började det med att det kliade lite i hårbotten som vart värre, till slut var hela hårbotten en stor äcklig varklump. Så jä... äckligt. Så var uppmärksam på din hårbotten.
43854 +1
OMG :O shit.. jag färgade håret svart för några månader sen med schwarzkopf brilliance, jag vet inte om det är pga den men min hårbotten kliar som faaan! det flagnar också skt mkt värre än mjäll :(, kanske var pga den då ;/ kan man också tappa hår pga det?
tack för varningen! ska verkligen se upp för d.

förresten vet du om Loreal casting creme gloss innehåller det?
den sägs ju vara så bra å får håret å bli glansigt + fri från ammoniak..
Misfit +1
De va så det började på mig me (menar inte att det måste va det du har fått) så va uppmärksam. Vad jag har förstått så finns det i i stort sett alla färgningar i affärer. Har just fått reda på att Manic Panics färger ej inehåller detta men dom ska tydligen inte hålla så bra. Sen Goldwell Elumen som bara finns oss frisörena, så det är ju säkert jätte billigt : (
Skulle du höra om någon annan färg så hör av dig!
43854 +1
Fan vad kasst asså! hade inte aning om det.. asså min hårbotten ser katastrofligt ut :( vita saker ÖVERALLT, jag känner mig skitäcklig och det kliar som fan. Hur fick du bort det?

Ja självklart hör av mig om jag hittar ngt :)
förresten så har jag hört att man kan få håret svart genom att använda henna och sen indigo direkt efter, och dessutom är det en kur för håret. man ska inte endast använda indigo annars blir det blåaktigt har jag hört. jag har tänkt att testa.
kristina65 +1
Alla hårfärgen som säljs i Sverige innehåller ppd. Jag har lyckats hittat utan ppd i Kina. Aldrig mer hårfärg köpt i Sverige i mitt hår.
Nu kan jag lugnt färga håret igen.
Kristina
Mblom +1
Till @kristina65
Kristina snälla vad heter färgen och hur får man tag i den. Har också utsatts för svår allergi efter att jag färgat håret svart. Nu börjar utväxten bli outhärdlig! Vågar aldrig mer färga håret med hårfärg som innehåller Ppd.
@MBlomster
kristina65 +1
Till @Mblom
Maila mej ! Får man lägga ut mailadress här?
Kristina
Mblom +1
Till @kristina65 Tack för svar! Mailar gärna om det är möjligt. Letat i timmar efter ppd fri färg. Utväxten blir ju inte värst rolig!!!
figgis +1
Till @kristina65
Hej..undrar om du kan maila mig om vart du köper ppd-fri färg från Kina? @kristina65.. skulle verkligen vara tacksam..är så allergisk mot all hårfärg här i Sverige o vägrar bli gråhårig..Tack på förhand... camillarooth1@hotmail.com
Bea88 +1
Till @figgis
Vet du ftf vart och hue man kan få tag på hårfärg här i Sverige utan PPD?

BBC
2727 +1
Henna innehåller inte PPD vad jag vet? Det är helt naturlig färg Finns på lush och life butiker. Henna sliter dessutom inte på håret :)
Hokona +1
kolla färger på softskin.se dom har flera naturliga