Hårfärg tolfte gången

Unique_Hair +1
Okej tjejer, här kommer lite fakta om färg och blekning. Som säkert alla vet är inte hårfärg det lättaste. Jag är själv frisör under utbildning och har själv mixa mycket hemma med blekningar och färg.

För det första, ni vet aldrig vad ni får för färg när ni köper te x Mood i mathandeln. Det kan stå "Mellanblond" på förpackningen och när ni sedan kommit hem och färgat så är håret trots det smutsbrunt. Ja, det är för att Mood går utifrån vittlöshår. Dom utgår inte efter ditt utgångsläge när dom ger sin färg namnet "Mellanblond".

Det ni ska kolla på är färgsiffran. På förpackningar står det ju te x 10.1, 5.2 osv. Efter dom ska man utgå.

När det gäller blekningar är det väten man ska gå efter och den står sällan med på förpackningen. Det finns 3,6,9,12,14 % på väten till blekning. Ju högre väte ju starkare uppljusning.

Och du vet ju aldrig hur stark väten är i paketet från mathandeln.
Det är just detta många får orange/gula slingor för.

Det finns även olika väten för färg. Men då funkar det så att ju starkare väte du har ju ljusare blir färgen. Därför går det att ljusfärga håret med te x 6% väte och en ljusfärg. Men det är också svårt. Färgen ni köper i mathandeln har inte så stark väte så med den är det svårt att ljusfärga.

Det finns mycket man ska veta om färg. Det är lite som vattenfärg man använde när man var liten. T ex är håret grönt ska du använda rött för att få bort det.

Om ni ska färga håret hemma är ni välkommen att kontakta mig så kan jag hjälpa er. Ett bra tips är att ni ber en kompis om hjälp när ni fixar hemma.

Lycka till =)

8 svar

Extra +1
GUD VAD BRA! :)

Jag hade überblont färgat hår förut men färgade det senare till mörkbrunt.
Och har funderingar på att bli fint naturlig ljusblond, bästa tipset att göra hemma?

Och en sak om hår bara.. Om man vill att det ska växa lite fortare och bli fint? Hur ska man göra då? Vissa säger att man ska klippa sig regelbundet, medan vissa säger att man inte ska det för då klipper man ju av det som vuxit?

Tack!
shisho +1
Unique_hair-

tar du själv emot kunder?
Perrijont +1
Jag vill också få tillbaka min naturliga blonda färg, för tillfället är det en ful färg det är nästan oranget, men vågar inte färga, har du några tips på några märken på färgnings märken som är bra?
cherokee +1
Extra --> det folk menar är att om du har slitet hår går topparna av lätt o där med känns det håret växer långsammare eftersom det går av. Men håret som växer känner ju inte om topparna är klippta eller inte, tillväxten är alltid den samma bara att man märker av det olika mycket beroende på topparnas kvalité.

Om man vill sprara ut håret är det ingen idé att klippa 1 cm i månaden, då klipper man ju bort allt som växt. Men om håret är slitet kan det vara en bra idé att få bort det slitna innan man börjar spara o sedan klippa lite på topparna relativt sällan, men att spara kluvna o sunkiga toppar tjänar man inget på! i hair style rekommenderade dom ca var 4.e månad för dom som sparar håret.... lycka till:)
Extra +1
Aha, okej tack så mycket! :D

Jag har lite skadade toppar, men det går rätt högt upp i håret pga mina förra blekningar. Så om jag skulle få bort alla så skulle det ta 1000 år :)
Unique_Hair +1
EXTRA > Jag tycker du ska göra en massa tunna folieslingor. Be en en kompis om hjälp så blir det lättare =)

När det gäller längden så är det olika.
Jag klipper mig oftast själv eftersom jag är så kräsen.
Och jag toppar det jättejätte lite var tredje månad.
Tycker inte man ska gå och klippa sig varannan månad om man sparar ut för oftast tar vissa frisörer av 1.5-2 cm. Och då tar det lång tid att spara ut.
Använd ett hårtoppsserum för att skydda topparna och längderna.
Då slipper du klyvna hårtoppar. Inpackningar är också jätteviktigt.
Sedan kan du äta vitaminer, mitt hår växer faktiskt bättre då.

Shisho > aa.. jobbar på salong två dagar i veckan =)

Perrijont > Loreal eller Schwarzkopf har dom bästa hemmafärgningsprodukterna.
hur pass blond vill du bli? Maila mig kan jag hjälpa dig vidare.
Extra +1
Unique_Hair:

Vad skulle du rekommendera då att fixa såna folieslingor? Och vad för pass blond?

Som sagt, jag har mörkbrunt hår så vill inte ha jätterandigt hår :)

Tack!
sussie +1
vet du om den här färgen är komplett eller ska man tillsätta väte? frisorgrossisten.com/schwarzkopf/…