Hjälp, plattpermanent!

Rasmey +1
Hejsan, jag plattar mitt hår regelbundet eftersom mitt hår blir väldigt stort och så annars. Jag funderar på att plattpermanenta mig men skulle gärna vilja ha svar på lite frågor först av någon som gjort det.
Måste man klippa mycket hår eftersom syrorna förstör håret? Hur mycket kostar det och hur länge håller det?
Slutligen så skulle jag bli väldigt tacksam om någon skulle kunna föreslå en frisör i lund som är duktig. Tack!

8 svar

lilladidd +1
Problemet med plattpermanent är att det 1) sliter fruktansvärt mkt på håret 2) är tokfult när det växer ut 3) att man i många fall måste platta håret ändå för att det inte blir "helplatt" och sliten och frissig "yta"... Skulle jag vara du skulle köpa goldwells flat marvel som du har i innan föning och verkligen gör stor skillnad och i stället fortsätter platta..
28033 +1
Kan man använda flat marvel innan man plattar, skyddar den håret? eller det kanske inte behövs? blir det platt men bara fönen och flat marvel? vad kostar den?
Emaaaaaa +1
Hej, jag skulle tro att jag har samma problem som dig. kanske tom värre. jag vet ju inte hur ditt hår är, men mitt är väldigt stort, lockigt och fluffigt och jag har testat att rakpermanenta mig på affrosalongen i lund (vid centralen) 'bantu' eller vad den heter. På mitt hår funkade det inte alls. höll en vecka max :o men som sagt ditt hår kanske inte är lika lockigt som mitt, så det funkar kanske på dig. men det kostar kring 1000:- om man gör det hos henne, men man kan även göra det själv och då kostar det ca 200:- /paketet. (jag med mitt omöjliga hår behövde dock 2 paket!)

Det är iaf inget jag rekomenderara att göra (iaf inte där), för det sliter otroligt mycket på håret.
Hena +1
Hej
Jag har gört plattparmanent i tre dagar sen men jag e jätte ledsen eftersom mitt hår blev som mog eller som plast som kan drar tills det går sonder och jag vågar inte kamma när det är blött föratt jag kommer och inte ha hår efter det just nu vet inte vad ska jag göra så ledsen jag som inte kan äta och dricka i 16/7 är min systers brollöp men vet inte om jag kan fixa hpret eller inte
FoxyCleo +1
Till @Hena
Vad tråkigt. Jag har funderat på plattpermanent och brazilian blowout, men har läst mycket dåligt om båda sätten så jag vågar inte göra något. Dessutom är det för dyrt för att vara värt det.
Miikaelaa +1
har själv krulligt och stort hår och jag minns hur jag plattade håret varje dag för att jag hatade mina lockar.
men istället för att hata det så började jag acceptera läget och började ta hand om det istället. Håret blev mycket finare när det var väl vårdat och jag personligen tycker att stort lockigt och tjockt hår är grymt snyggt.
Det skadar väldigt mycket att permanenta, man förstör sina lockar och sen växer ju alltid sitt hår ut, så det platta håller ju inte för alltid.
Bara onödiga pengar som går åt, onödig tid man lägger ned på det och dumt att förstöra sitt fina hår :)
FoxyCleo +1
Till @Miikaelaa
Ibland när jag tvättat håret kan jag tycka det det ser fint ut naturligt, och ibland har jag haft det så (bara satt upp det snyggt). Tyvärr så efter ett tag så trasslar det liksom ihop sig så jag verkligen måste slita isär med en kam, därför föredrar jag att ha rakt hår för det mesta.
Men synd att nästan alla tjejer i tidningar och TV har långt, rakt hår.
Miikaelaa +1
Till @FoxyCleo
Du kan alltid puffa till lockarna med vatten, lite balsam och olja.