Hur/kan jag bli av med detta? *BILD*

fanti +1
Tjena!
Jag är en kille på 19 år som inte har så bra koll på hårvård. Jag gör säkert alla fel man kan göra bl.a. Jag tränar varje dag vilket innebär att jag duschar håret varje dag (inte alltid med shampoo dock) , använde keps/mössa nästan varje dag tills det att jag klippte mig. Jag upplever att håret blivit mer slitet i hårlinjen vid pannan och det känns som det blivit lite tunnare. Jag tror även att jag utvecklat ett tix med att nypa i just det håret typ "tappar jag hår eller sitter det kvar måste kolla" (haha).

Mitt hår känns torrt och strävt och nu är det en massa hårstrån som lever sitt egna lilla liv och vill spreta åt olika håll.

Här är en bild : imageshack.com/i/ipzoBeBkj

Jag vet inte om mitt hår är slitet eller frizzigt då jag som sagt inte har så bra koll?

Är det någon som har några tips som kan göra mitt hår mer mjukt samt att de spretande stråna försvinner?

Tack på förhand! :)

6 svar

58736 +1
Jättesvårt att säga utefter bilden, man ser inte så bra vad som är vad :P

Men jag tyckte inte att de såg så värst konstig ut i alla fall. Du kan ju börja med att sluta dra i håret och använda keps mer sällan :P

Vad använder du för schampo nu?
AKAmini +1
Det har troligtvis blivit strävt och slitet av allt tvättande och kepsbärande. Det blir då skört och går av. Använd balsam och testa göra inpackning en gång i veckan.
mamacitaa +1
Eftersom att det är så pass kort behöver du inte tvättat det varje gång du duschar, prova att tvätta det mer sällan och sluta ha keps så ofta.
fanti +1
Till @Beavy
Har kört oparfymerat från apoteket, men nu är den slut så använder inte någon speciell regelbundet.
fanti +1
Till @AKAmini
Allright, tack :)
58736 +1
Till @fanti
Det finns ju en hel del schampo som ska verka mjukgörande/skonsamt för håret. Googla lite eller kolla Lyko.se. Där kan man sortera produkterna efter hårtyp och vad man vill uppnå