Hur kan jag få vackrare hår?

kume +1
Jag har en fråga som jag velat få svar på länge... Jag har under flera år/månader utsatt mitt hår för permanenta hårfärgningar och blekningar. Som resulterade i väldigt tunt hår och hårbotten. Dessutom väldigt torrt! Jag har slutat färgat det sen 8 månader sen. Klippt mig i omgångar. Provat äta Panto-3, vilket inte hjälpte så mycket alls. Håret är fortfarande lika kort och tunt som det var då jag klippte mig.(4månader sen) Provat massa dyra produkter och hemmagjorda inpackningar. VAD KAN JAG GÖRA för att få tillbaka mitt vackra hår och även få det längre?

Så jättetacksam för svar!

P.S tar tacksamt emot alla tips! Ni hjälper en deppig tjej...

21 svar

dreamlive +1
Det är ju svårt att göra någonting åt det om man redan förstört det.
Mitt råd till dig är att ha tålamod. Jag har inte färgat sönder, men dock plattat sönder mitt hår, nu har jag slutat med det och har faktiskt märkt att det blivit bättre.

Jag tvättar mitt hår MAX 2 gr/ v, annars torrschampo om det känns flottigt.
Använder inpackning varje gång, maroccanoil seriens inpackning vilken jag tycker är otroligt bra och dessutom väldigt dryg (har räckt i snart 3 månader för mig)
Plattar eller fönar det aldrig, om jag måste platta det så plattar jag endast luggen (som jag inte är lika rädd om)
Äter hårkontroll som jag faktiskt tycker verkar göra lite skillnad (men syns först nu och har ätit de i snart 2 månader)
Sover i fläta och har maroccanoil hårolja i håret varje morgon och vid tillfälle (vilken jag tycker hjälper till att göra håret mindre torrt)

Jag färgar sedan extremt sällan. Jag färgat mitt hår väldigt knallrött (och färgen går så klart ur väldigt fort) men använder mig av färgbomb vilket hjälper mig väldigt bra :)
Har inte färgat det på snart 3 månader.

Och om jag ser att håret börjar bli väldigt slitet så klipper jag ju så klart av det en ytterst liten bit.

Det här är tipsen som hjälper för mig, men sedan har ju inte jag färgat eller blekt sönder mitt hår, utan varit väldigt försiktig med det från första början :)
Z_sandra +1
Gjorde precis som du i flera år. Om du vet med dig att du tidigare haft god naturlig hårkvalité innan alla färgningar etc så är det tyvärr bara att vänta.

Jag började hålla på med mitt hår när jag var 16, färgningar både mörkt och blekt. Klippte av det och började gå ofta till frissan för att slinga mig blond.

Sen bestämde jag mig. NU FÅR DET VARA NOG! Mitt hår innan jag var 16 var en dröm. Långt och fräscht. Riktigt tjockt. Efter plattång och färgningar var det tunt, frissigt och växte aldrig längre än till ovan brösten. Slitet och smaklöst.

I maj detta år är det 2 år sedan jag färgade mitt hår sist. Jag färgade då mitt hår med slingor, för att få mitt hår att likna min naturliga hårfärg så mycket som möjligt. Jag har verkligen pinats med min utväxt. Usch så det sett ut, men det har verkligen varit värt det. Idag är mitt hår riktigt långt. Tjockleken är tillbaka och det är inte lika frissigt eller slitet. Jag är supernöjd men räknar med att det kommer ta ungefär 1 år till innan jag fått tillbaka mitt naturliga hår helt och har blivit av med all färg samt det slitna. Ca 6 cm av nedre delen av håret har fortfarande mycket skador och 2 dm av nedre delen har fortfarande färg och lite slingor kvar, men det passar numera in i min riktiga hårfärg och ser riktigt bra ut. Jag toppar mig själv så fort jag tycker det börjar se taky ut (ca var sjätte vecka men bara någon cm för att behålla längden)

3 år kommer det alltså ta för mig, tills mitt hår är helt återställt till sitt vanliga. Det gäller att tänka långsiktigt och inte tappa tålamod. Gud så lycklig jag idag är över att jag stod ut med den förfärliga utväxten i över ett år innan det såg helt ok ut.

Får idag otroligt mycket komplimanger för mitt hår.
Mliilo +1
Jag gör inte så mycket med mitt:
Klipper mig ca 3 ggr om året
Använder milt schampoo och balsam (schampoo för känslig hårbotten och coops balsam)
Vid behov använder jag mandelolja eller morrocanoil i håret.
Tvättar det ca 3 ggr i veckan.

Tonar håret max 3 ggr om året, använder aldrig färg.

Använder aldrig inpackning. Om man nu ska göra det tror jag det bästa är att använda så naturliga ingredienser som möjligt. En massa inpackningar och styling tror jag förstör håret ganska mycket.
Jag håller det så naturligt som möjligt.

Borstar även håret innan jag ska duscha och om där är några knutor och då börjar jag borsta försiktigt vid topparna och går sedan uppåt.
kume +1
Tack för svaren allihop!

Tack Z_sandra! Finns alltså HOPP kvar känner jag nu :) Undrar bara ifall du använt något speciellt schampoo, eller kanske tillväxttabletter såsom hårkontroll? Eller kanske om du har något tips för mig? Min utväxt är nu 8 cm lång, eftersom mitt naturliga hår är ljusbrunt och min nuvarande hårfärg är mörkbrun, ser det inte så jätte taky ut.
Mliilo +1
Sen tror jag att alla har olika hårkvalitéer. För vissa är det så att håret kanske ser torrt och trist ut och att man kanske behöver göra mer för att det ska se fint ut. Alla har vi olika "bra" gener.
Z_sandra +1
Det finns verkligen hopp om du har tålamodet :-D

Nej, jag har i grunden fruktansvärt bra hårkvalité och det hår som nu växer ut på mig behöver jag inte underhålla särskilt mycket. Har ändå testat olika saker senaste åren för att få håret att växa och att förbättra kvalitén lite extra. Det märke som överraskat mig mest är Lanza´s produkter. Särskilt deras schampo med extra proteiner. Har även deras silkesdroppar i håret varje dag. Prata med en frisör på en salong gällande dessa. Superbra och luktar underbart, dessutom väldigt dryga.

Jag har även tidigare testat hårkontroll och jag tycker det ändå hjälpte lite. Annars så gäller det att motionera och hålla en god kosthållning som också stimulerar håret att växa bättre. och dessutom ger bättre kvalité (som gör att håret om ett par år håller bättre och inte går av).

För ditt hår nu har jag inte så mycket att säga än att du får stå ut och gömma undan det värsta genom bra silkesdroppar som reparerar. Samt sluta föna och platta allt för ofta. Jag borstar inte mitt hår för mycket i onödan heller. Avslutar mina hårtvättar med att skölja håret kallt.

Det senaste jag testat för mina torra toppar är Gliss Ultimate Repair (schampo, balsam, inpackning), flaskorna är svarta och finns att köpa på till exempel h&m. Herregud vilken fukt håret får :-) Nu behöver jag inte använda dessa vid varje tvätt för mitt hår har verkligen fått mycket bra fukt av dessa och känns inte lika torrt i topparna. Hårinpackningen var även med som budgettips i en tidining från en proffsig frisör om man vill få bukt med torrt hår. Använde dessa varje vecka i ca två till tre månader och nu varvar jag dessa med volume schampo/balsam.

Tänk på att det är mer du ska sluta med än börja med för att få fint hår. Eg behöver vi inte lägga till så mycket bara sluta förstöra det. Håret mår bäst om det får vara ifred :-) Jag använder till exempel ALDRIG stylingprodukter.

Du får tillbaka kvalitén :-)
Jouline +1
Jag plattar mitt hår rätt ofta, fast slutat med det ett tag nu. Jag har även provat många olika schampon men det är en som jag är väldigt nöjd med. Och det är den nya tresemme. Schampon har en röd flaska och balsamet en vit flaska( kommer ej ihåg namnet). Men det är keratin i den och jag känner hur mycket mindre frissigt mitt hår blir och väldigt lent och lättkammat. Tycker verkligen du ska prova den:)
Kimberlys +1
Du måste ha mer tålamod.. 8 månader är ingenting :/ det tar mycket längre tid att få ett tunt och torrt hår att bli långt och vackert.. tänk på att du klipper det också, håret hinner inte växa då, du kan räkna med ett fint långt hår om ca 2 år.. tyvärr det tar lång tid :/
kume +1
TACK!

Kimberlys, så jag ska bara låta det vara och ha tålamod så kommer det att växa? Känns som håret blir värre för varje dag, tunnare och torrare... men det kanske är omöjligt eftersom jag inte färgar,plattar eller fönar det. Så det måste blir bättre?
bubblegummy +1
Prova detta
youtube.com/watch?v=qYNVrIs7wQ0
Avokado är superbra för torrt hår! Du kan dock skippa ägget om det funkar bättre, testa dig fram :)
Z_sandra +1
Jag brukar bara använda olivolja i mina toppar och längder. Låta det verka ca en halvtimme (ju längre desto bättre) och sen tvätta håret som vanligt. Blir en ENORM skillnad om man lider av torrt och livlöst hår :-)
Z_sandra +1
Jag brukar bara använda olivolja i mina toppar och längder. Låta det verka ca en halvtimme (ju längre desto bättre) och sen tvätta håret som vanligt. Blir en ENORM skillnad om man lider av torrt och livlöst hår :-)
kume +1
Tack Guldtian, ska köra med denna inpackning två gånger i veckan!
Jag glömde nämna att jag hade otroligt tjockt och starkt hår innan jag började färga det. Men jag är rädd för att jag en gång blekte hårbottnet, och jag är rädd att det aldrig kommer bli tjockt igen, är det möjligt och bränna sin hårbotten?

Z-sandra tack för jättebra tips! Har
Också testat inpackningar med olivolja men det hjälpte ej...
118940 +1
Guldtian, va snyygggg tjej! vill ha henne :(
bubblegummy +1
Mysmyss, visst va hon!

TS, oroa dig inte. Ditt hår kommer säkert växa ut igen eftersom du har anlag för tjockt hår :) Det är nästan samma sak som att bränna sig i solen. Huden blir normal igen efterhand.
118940 +1
Vad heter min fru?:O!
bubblegummy +1
Hahaha, hon har twitter men det står att hon är förlovad tyvärr :/
twitter.com/LaVivaBeauty
118940 +1
Ehm det e ju med mig liksom:/
Kimberlys +1
Kume: oroa dig inte :) det kommer att växa! det är bara ditt psyke som kommer att störa dig, och stressa inte! för stress = tappa hår, ta det lugnt och ta bara hand om håret så ska du se att det kommer växa :) jag hade samma problem för ett år sen, mitt hår var galet torrt tunt o kort efter färgningar o massa plattande, nu efter ett år har mitt hår växt en bra bit och kvaliten har blivit jättebra!
kume +1
Tack TACK! Längtar tills jag får mitt fylliga hår tillbaka, det är värt väntan! :D HOPPAS PÅ DET BÄSTA, hör av mig här om 2 år haha!