Ni som har tjockt och torrt hår...?

shona +1
Hej!
Jag undrar vad ni som har tjockt och torrt hår använder för produkter/märken för att tämja ert hår så det ser fint och snyggt ut?

Jag har tjockt och torrt hår (Ej skadat, inga kluvna hårtoppar) som jag har svårt att hitta rätt produkter till..... vet inte hur många märken jag provat, men ej hittat något riktigt bra än?!

Så snälla tipsa om vilka produkter ni använder! :)

Tacksam för alla ev. svar/tips!

12 svar

Nathaliemedh +1
Jag har jätte tjockt hår, omöjligt att göra något med dem men jag använder lanza silkum serum, köpte en förra året vid september och tog slut i september så har köpt en ny likadan. Den är hur dryg som helst och gör så att håret blir mer stylad och funkar som värmeskydd och den gör även om man har dushat att håret torkar sig snabbare. Kan tillägga den luktar fantatiskt och den hur bra som helst. Har för mig att den kostar 129 kr på Lyko :). Fri frakt på den sidan också! :).
Mliillo +1
Respons argan- och cameliaoil schampoo och balsam är jättebra! Mitt hår blir glansigt och fint av det!
108352 +1
Loreal mythic oil har räddat mitt hår :-)
Merida +1
Jag har inte riktigt det problemet. Men har du testat att bara tvätta en gång i veckan?
Nathaliemedh +1
Merida: Vänta va? Tvätta håret en gång i veckan? Usch, vad ska de vara bra för? Att det inte ska bli så torrt? Eller va?
Jag duschar cirka 3 gånger i veckan och mitt hår mår i alla fall bra utav det!
Merida +1
Finns absolut ingen mening med att tvätta hår som inte är smutsigt! :) Och eftersom jag arbetar inomhus i en hem-liknande miljö blir inte mitt hår smutsigt! :) Därför tvättar jag det en gång i veckan. Kanske två om jag ska iväg på fest! :)
chiino +1
1 gång per vecka är inte alls konstigt, tvättar man oftare får man lätt fettigt hår.
shona +1
Tack för svar/tips :) Men vill gärna ha flera :)
AmetistGirl +1
Shampoo och balsam: Loreal pro.keratin refill, fungerar jätte bra på just tjockt och torrt hår som jag har
inpackning: Loreal vitamino color
olja: mythic oil milk, finns flera variationer av denna underbara olja :D jag använder milk för jag tycker den passar bättre till mitt hår men alla av det märket är super! :)
shona +1
Vilka är bra om man inte kan/vill använda produkter med keratin i?
Har provat flera olika produkter med keratin i... men min hårbotten blir knäpp av det och mitt hår ser ännu torrare ut och känns konstigt?!

Så tips gärna om flera produkter som inte innehåller keratin men som är bra till torrt och tjockt hår!

Tack för alla svar :) hoppas på flera!
picknick +1
Nu har inte jag så tjockt hår men det är lockigt och blir lätt torrt. Jag använder den har serien när jag tvättar håret och jag använder 9 av 10 ggr inpackning.

lyko.se/matrix/hydratherapie/…

lyko.se/biolage/hydratherapie/…

När jag har kommit ur duschen och kramat ur håret med en handduk så har jag i detta serumet som är såååååå bra. Har använt det i flera år och det tar bort friss och torrhet och ger glans. Drygt är det också.

lyko.se/biosilk/…

Sen kammar jag håret och hittar min bena. Efter det har jag i detta som tämjer lockarna ytterligare + är värmeskyddande. Jag brukar inte använda värmeverktyg men man vet aldrig, hellre för mkt skydd än för lite :P

lyko.se/lanza/lanza-keratin-healing-oil

Det har gjort att mitt hår som tidigare har svintorrt är helt återfuktat.
skiing3 +1
Jag använder gliss nutri repair oil som jag tycker funkar jättebra för mitt tjocka o frissiga hår! :) även loreáls silky straight värmeskydd funkar bra, de ger mycke glans! :)