No poo - metoden andra gången

Papayaaa +1
Jag läste i en måbra tidning lite om no poo metoden... Alltså att inte använda shampoo alls... Något här som testat den metoden? Blir inte håret äckligt om man inte tvättar det?

34 svar

VKSD-C +1
Har testat o nej haret blir inte äckligt xd
Papayaaa +1
Okej, körde du helt utan shampoo då? eller använde du något naturligt? Något tips på hur man ska gå till väga för att få håret fint, men ändå kunna vara bland folk?
n0mercy +1
Herregud, det som fick mig att klicka in mig på ditt inlägg var faktum att jag trodde att det var någon ny sjuk diet där man inte fick skita denna gång. Dumt av mig då jag faktiskt vet om denna metod.

"No poo"-metoden.

Det tar för övrigt tid för håret tills det slutar bli fettigt fort i början. Du köper en typ av balsam som "rengör" håret på liknande sätt som schampoo gör. Det ska nog finnas på ICA. Kolla upp det med de. Du tvättar håret med det istället för schampoo.
31065 +1
Vad är då skillnaden mellan det balsamet och 2in1 shamponn? Ett balsam som rengör låter i mina öron som ett 2in1 shampoo.
VKSD-C +1
Nu var de ett bra tag sen jag provade pa detta. men vad jag kommer ihag, sa ska man först köra pa en "tabort-alla-dumma-ingredienser" metod 1-3 ggr. o da tvätta haret med nagot spec. schampo och honung tror jag de var. detta schampot kan man ocksa använda senare ifall man har fuskat.
sen efter de ska man införskaffa sig en bra borste/kam, balsam, harprodukter (om man nu använder vill säga.) som spray, mouse, vax o.sv, ev. sidenörngott o microfiber(?) handduk..mm

sen är de bara o köra pa, men de finns bra hjälp pa noo poo metodens hemsida. där kan man kolla precis hur man ska ga till väga, steg för steg o massa bra tips där ;) medlemsskap är helt gratis (självklart hehe)
har du lockigt har sa kan haret bli en aning frissigt osadär i början men de blir bättre sen, tro mig!

lycka till o är de nagot du undrar över sa fraga :)
VKSD-C +1
Ett balsam som rengör är utan "dumma/onödiga" ingredienser. kolla pa noo poos hemsida.
VKSD-C +1
Oj no poo menar jag ahaha ;p eller balsammetoden som de ocksa kallas.
50439 +1
Har talat med min vän (och frisör). Enligt henne så ska det tydligen vara rena misshandeln mot håret egentligen, bara att glansen ger ett annat intryck.

Sen att köpa balsam på ICA eller något är ju redan innan dess inte direkt bra för håret.
n0mercy +1
Rena misshandeln? Schampo uppfanns inte förrän för ungefär 50 år sedan om inte jag misstar mig. Jag tror att det är svårt att säga rakt ut vad som är "rena misshandeln" för olika hårtyper. Alla har olika teorier och metoder som fungerar bäst på dem själva. En hel del av mina frisörvänner påstår att balsammetoden är bland det bästa man kan använda sig av.
Papayaaa +1
Ska kolla in hemsidan nu =) Ja vill få mitt hår bättre på något sätt.. så ska iallafall köpa ett shampoo med bra grejjer i iallafall... får se hur mycke ja kan hålla mej i från shampoo =) Men mitt hår blir så fett så fort så vill göra något åt de!
VKSD-C +1
Men de schampot är bara till för 1 gang osen om du liksom fuskar emellan sa ska du använda de igen..
annars om du bara använder just de bra schampot sa ska du ha som vanligt, vilket balsam som hellst i. alltsa no poo = BARA balsam :p

onej man misshandlar absolut inte haret, de var t.om en svensk frisör (annika) som har öppnat, forskat, o skriver info. om just varför de är bra. först i amerika använde de denna metoden, sen blev hon nyfiken o jaa( tjänar nu pengar pa detta, har en egen hemsida). men de säger inte att alla ska köra pa detta nu. de är helt upp till en själv :)
sen pa alla sa funkar inte denna metoden, självklarhet liksom. alla är vi olika..
Papayaaa +1
Okeej... Va är adressen till deras hemsida?
VKSD-C +1
Haha lät som jag var sur, men sa är de inte ;)

lockig.se

berätta om de har nagon ny info förresten
50439 +1
Nomercy:
Jag säger bara det jag har fått reda på av en som jag anser är en pålitlig källa.
Men visst, hon kan ha sagt det bara för min hårtyp.
Lovizan +1
Jag har provat,visst mitt hår blev inte lika frissigt men det kändes och såg smutsigt ut...
Papayaaa +1
Hmm. ja vet inte om ja kommer lyckas att inte använda något schampo men är det någon som vet ett bra schampo som inte har alla dessa obra saker i? =)
50439 +1
De flesta frisörschampoon är ju faktiskt bra. Det handlar mest om att se skillnaden på silikoner och silikoner.

Annars kan man ju använda sig av naturprodukter som Lush
Papayaaa +1
Tänkte att ja ska gå till en naturbutik.... där borde väll de ha bra schampo för håret?
Moremi +1
Hm har hört talas om den men vet inte så mycket Det blir fett i början men efter ett tag så vänjer sig hårbotten.... Tror jag! Annars kan du ju testa balsammaetoden, den kör jag! Lockig.se, för mer info! :)
VKSD-C +1
Moremi: haha men balsammetoden är no poo metoden ;) har ditt har blivit bättre nu? o är de lockigt?