Poolhår och blond slingning!

antiapa +1
Hej!

Jag har långt, tjockt hår med bra kvalitet. Min naturliga hårfärg är mörkbrunt. För 1,5 vecka sedan slingade jag det blont hos frisör. Hårkvaliteten är fortfarande mycket bra. Min frisör bad mig vänta minst 7 veckor innan jag slingar det ännu ljusare.

Jag ska resa utomlands i sommar (början av juli) och vill inte riskera att det blir missfärgat när jag badar. Jag vill däremot väldigt gärna slinga det ytterligare en gång till innan jag åker på semester! Vill helst inte vänta till efter jag kommer hem!

Någon som vet om risken blir mindre att få grönt hår om det inte är lika nyblekt? Dvs att jag istället väljer att färga det 5 veckor efter förra slingningen istället för 7 efter? Jag vill så hemskt gärna vara ljusare under vår/sommar och framförallt under min semester och vill därför inte vänta tills efter att jag kommer hem. Jag vill självklart inte bli grönhårig och undrar om det har någon betydelse om man färgar det 4 veckor innan semester istället för 2 veckor innan semester.

Hoppas verkligen att jag kan få svar på mina frågor! Tack!

5 svar

mamacitaa +1
Sätter alltid upp mitt hår när jag badar utomlands och doppar inte huvudet, det är ju ett alternativ.
58736 +1
Spelar ingen roll när du slingat det - klor och koppar i vattnet (som ofta finns utomlands) gör att ljust hår kan bli grönt. Försök att inte doppa håret för mycket i poolen och köp produkter som ska motverka grönt hår (finns att köpa på Lyko, både schampo och leave-in som skyddar mot både sol och klor/koppar).
Dvs även en naturligt blond kan få grönt hår. Inte bara slingade
antiapa +1
Till @mamacitaa
Ah, jo det förståss!
antiapa +1
Till @Beavy
Tack, ska kolla upp medel. Och blir det grönt är det bara ketchup/tomatpure som gäller?
58736 +1
Till @antiapa
Ingen aning hur det hjälper mot grönt hår, men det kanske det gör. Vet att frisören kan hjälpa om man råkar ut för det, men hjälper tomatpuré är det ju ett billigare alternativ :P