Slipa bort hår, den nya hårborttagningsmetoden

82427 +1
Hej!

Jag har en fråga angående den här metoden där man slipar bort hårstråna, som en sandpappersliknande sak som du "cirkulerar" bort håren med.

Ger det samma följder som med rakhyvel? Att hårstråna blir grövre?

8 svar

lovelie-ang +1
Jag har använt en sån så kallad sandpappers likande hårborttagning på mina ben..Det brände sjukt mycket. Håren kom tillbaka precis som innan.Lika grova.Men det e ju klart, kan ju variera mellan märken.Tror du får testa dig fram.
mk_gucci +1
Det e samma som rakning
Mini-Bambi +1
Jag har en sån om du vill köpa. En Dermaseta. Det är som rakning faktiskit men jag föredrar att raka mig när jag duschar så jag ångrar mitt köp.
Blusher +1
Rakhyvel gör inte hårstråna tjockare. Det känns bara så för att dem skärs rakt av.
sozaan +1
Dom blir visst tjockare! När jag började raka mina ben så hade jag riktigt tunna hårstrån, men efter nåt år så blev dom mer och mer synligare. Så nu kör jag på epilator istället, har gjort det i typ 4 år nu och dom har blivit betydligt tunnare! På mig i alla fall!
62055 +1
Min hud på benen blev röd och förstörd. Tog två veckor innan man kunde visa benen igen.
fireflite +1
Har såna små rosa; värdelöst! Sved och stack och var skitsvårt att få bort håren. Helt värdelöst.
(Och nej, hårstråna blir inte tjockare. En myt. De känns grövre för att de är avskurna.)
Gizmo +1
Är nog en väldigt individuell sak. Jag fick riktigt grova hår på benen efter en längre tids rakning. Började då epilera och fick ist. Inåtväxande hår som syntes i huden även om man va nyrakad/nyepilerad inte alls kul. Efter många tester har jag nu kommit fram till att slipning ger bästa resultatet.

Ger inga röda prickar eller inåtväxande hår då du hela tiden tar bort det översta döda hudlagret och då slipper man mörka prickar i porerna på benen plus att du får silkeslena ben. Kan starkt rekommendera till dem som haft samma problem som jag med att få till sommarfina ben. Enkelt att ta med om du upptäcker att du missat ngn stans till skillnad från rakhyvel som kan ge fula utslag när man torr rakar. Tummen upp för slipning!