slitet hår utan kluvna toppar??

Vampira +1
Har haft problem med risiga toppar sen högstdiet, MINST. Förr klippte mamma mig och då klippte hon av rejält varje gång eftersom det såg så slitet ut men efter några dagar började de se lika förjävligt ut igen :/ efter flera år fick jag höra att håret kunde va torrt istället för slitet å då hjälper det inte å klippa det.. så har gjort allt för att få bort de torra men utan reaultat :/

Så tänkte nu att det kanske är slitet ändå... Men frågan är då kan topparna vara slitna utan att dom är kluvna??? För har sällan kluvna toppar..

Info om mitt hår: har skippat schampoo fram till några veckor sen när jag började me kokosolja (då måste man använda schampoo)
Tvättar de ca 1-2 ggr i veckan.
Har nästan alltid fläta, alltid på nätterna för att de ska slita mindre å på dagarna vill jag dölja allt frizz så då blir det fläta med, bara på helgerna det är utsläppt.
Använder plattång några enstaka gånger om året (alltid med värmeskydd.)
Fönar aldrig.
Tonar det svart max 1 gång i månaden
Sprayar håret några enstaka ggr om året. Använder inga andra produkter öht. De e väl allt tror jag...

Hjälp mej!!!
Se även

7 svar

mamacitaa +1
Alla har olika kvalitet på håret oavsett hur väl man sköter det så det kanske är så ditt hår är bara? Tycker att mitt känns lenare och friskare efter hårinpackning :)
Vampira +1
Till @mamacitaa
Men borde inte hela håret se förjävligt ut då? De e ju bara topparna :(
mamacitaa +1
Till @Vampira
Tja du kanske inte har så bra kvalitet på håret som gör att det blir slitet väldigt fort. Kan tyvärr inte så mycket om hår. Har själv väldigt långt och gör inget annat än att tvätta 2/vecka och har det uppsatt nästan dygnet runt. Klipper det 1 gång/år. Du kanske har brist på någon vitamin eller järn?
58736 +1
Tycker att det låter som att du tar hand om ditt hår väldigt bra. Så antingen är kvalitén i värsta laget, eller så är det inte så farligt som du tror. Har du jämfört med andras hår hur det ser ut?
Jag tycker alltid att mina toppar är slitna men frisören säger jämt att det inte är slitet alls - och då duschar jag alldeles för ofta och klipper mig bara 2 ggr om året.

Fortsätt med bättre inpackningar och ha i lite olja i längderna
Vampira +1
Till @Beavy
Jag kan säga att det än INTE inbillning.. Varje gång jag träffar mina kompisar så säger dom "jävlar, du måste klippa dej!! Ditt hår är ju jätteslitet!"
58736 +1
Till @Vampira
... Schyssta kompisar haha
Pawni +1
Du kan skippa schampo även om du har kokosolja i håret! Jag kör balsammetoden och har alltid i kokosolja innan tvätt, det enda är att du måste sätta i kokosoljan ungefär 8 timmar innan tvätt så att håret hinner ta åt sig av oljan (så håret inte känns flottigt längre). Massera bort med balsam, klart! :)