Sluta färga håret?! andra gången

85254 +1
Jag började färga mitt hår när jag va typ 14 år, idag är jag 23 så det här håret har varit med om en hel del med blekningar, slingor. Det har varit svart, ibland grönt vid misslyckanden haha.. jaa ni förstår.'
Det har haft hårförläningar osv osv osv.
Det har varit med om en hel del.

Nu för ett halvår sen ungefär klippte jag av mig mitt axellånga superslitna och super tunna hår till en fin page. Sån där som är kortare i nacken och längre där fram och trivs jättebra. Dock låter jag mitt hår växa ut just nu så senast hos frisören la jag endast i en mild mörkare toning som är mer mot mitt naturliga och några ljusa slingor.
Nu har jag bestämt mig att bara låta det va. Endast toppa håret men ingen färning ALLS! Det har hållt bra i två månader nu och imorgon ska jag toppa det.

Min fråga är: Har någon med lika slitet och färgat hår gjort samma sak som jag. Alltså slutat färga det helt och hur blev i sådanna fall hårkvalitén för er?

15 svar

Pawni +1
Hejsan!
Jag håller på att experimenterar med mitt hår, jag har också färgat håret sen jag var typ 12, (är snart 19) och har alltså ständigt i 7 år färgat håret en gång i månaden ungefär, ibland mer ofta ifall att man har misslyckats, haha.
Jag har blekt det, ibland flera gånger på varandra, avfärgat och färgat håret. Det var totalt kaos! I höstas bestämde jag mig för att färga det svart en sista gång och sedan låta det vara så gott som möjligt.

Tror att sista gången jag färgade svart var i november ungefär. Och det går bra, har inte färgat sen dess! Det går och håret känns mycket bättre! Men jag har även börjat med balsammetoden så tror det är därför. Jag har bestämt mig för att färga håret ungefär var 5-6 månad för att jag vill fortsätta ha svart hår.

Det är bara att fortsätta, klipp dig regelbundet så du får bort det färgade och slitna håret så att du till slut bara har "orört" hår kvar! :)
benandjerry +1
Jag har bara färgat det två gången men håret som växer ut påverkas ju inte av färgat hår haha. Ditt hår kommer väl bara bli friskare
85254 +1
Till @Pawni
vad kul att du gör typ samma resa som jag :)
Jag själv har redan märkt stor skillnad på håret och det växer bra och fler hårstrån har börjat växa fram!

det enda jag funderar på är utväxten. Den blir ju liksom grå/råttfärgad! Hur ska jag orka leva med det haha
Pawni +1
Till @cashual
Jag har också grå utväxt hahaha! Men upplever att den blir mer guldblond desto mer den får växa ut! :)
85254 +1
Till @Pawni
okej då är det bara tålamod då haha!
Tottin +1
Den naturliga färgen ser tyvärr tråkig ut mot mörkt hår, särskilt om det är en skarp kant. Men ju längre utväxt du får ju mer kommer du se din naturliga färg.
85254 +1
Till @Tottin
längtar tills min naturliga hårfärg börjar titta fram :)
119906 +1
Hej! För ca 2-3 år sen höll jag på med blekning och färger OCH jag plattade mitt hår bokstavligen varenda morgon. Mitt hår vart så slitet att det gick av från att det var ca 5 cm under brösten till strax över brösten.. så jag klippte topparna och bestämde mig för att bara låta håret va. Då var håret fortfarande torrt, slitet och kort, hade en ful lugg som hamnade strax under ögat..

kommer ihåg hur ful jag kände mig och trodde att mitt hår aldrig mer skulle bli långt eller få fin kvalite xD men nu efter ca 2-3 år med bra produkter, inga värmetänger, från att tvätta det varannan dag till 1 gång i veckan och bara låtit det vara så är mitt hår långt igen och har super kvalite!:D jag fönar det 1 gång i veckan då jag tvättar det och använder bara toning för att få glans :) ingen ful lugg längre heller!
Pawni +1
Till @Mammik
Jag tycker det är så HEMSKT jobbigt att sluta att platta håret! Jag har vågigt/korkskruvar och lite platt här och där i naturliga fall, och har plattat varenda dag i typ tre år.
Nu har jag inte plattat håret på snart 4 veckor och håret känns redan bättre! Har bestämt mig för att bara platta det när jag ska ut på fest osv.

Plattången är ett fult beroende, svårt att komma ifrån det.. Har det uppsatt i en knut varje dag istället så att topparna skyddas mer! Hoppas på att det ska växa nu :)
119906 +1
Ja det var väldigt svårt att sluta med att platta! men enda sen jag utbilda mig till frisör har jag upptäckt fönen xD har själv lockigt hår. Jag tvättar håret och fönar det rakt 1 gång i veckan och nu håller det i sig i en hel vecka! fick stå ut med fettigt hår i nån månad men nu håller håret på att vänja sig helt :) använder mycket serum !
Pawni +1
Till @Mammik
Jag kör balsammetoden så försöker fixa mitt lockiga hår genom att ploppa det, det blir snyggare lockar iaf! :)
Merida +1
Jag ska gå på mammaledighet nu i april och har absolut inte råd att lägga de där tusenlapparna på något som behöver så mycket underhåll...

Jag färgade en ombre hos en otroligt duktig frisör. Ombren kommer göra att jag inte behöver ändra på varken frisyr/klippning eller färg..
Gooshie +1
Ge det lite tid, håret blir mer livfullt efter t.ex lite solblekning och känns inte lika grått och platt efter ett tag.
Charlottel +1
Till @Merida
Färgade du liknande färg som din naturliga hårfärg, eller får du färga utväxten? Ska göra samma sak själv :)
Merida +1
Till @Charlottel
Hon färgade så nära hon kunde. Jag gick till henne två gånger för första gången blev det liiiiite mörkt. Man får ju ge det en chans lixom.