Super torrt hår, hjälp mig! :(

sherylien +1
Jag har otrligt torrt hår och behöver alla tips som möjligtvis kan fixa mitt
otroligt torra, slitna och lockiga hår.
(observera att mitt hår bara är små lockigt, lite mer åt det "vågiga"-hållet)

jag använder platt-tång dagligen, undantag vissa dagar, så som vissa
helger & vissa skol-dagar. jag MÅSTE tyvärr använda platt-tång,
annars står mitt hår åt alla håll. jag har ingen riktig hållning i mitt hår,
utan allt ligger åt helskotta!

snälla hjälp mig, jag vill inte klippa av mig allt hår :(

5 svar

ILJA +1
Jag harde super torrt hår och har dålig kvalitet. men jag har ftt mycket bättre hår efter att jag började köra med en inpackning av. 1 del balsam, en del honung, en del olja(raps, oliv, solros, mm)

lycka till!
em_san +1
Jag fick super slitet hår + en kemisk klippning sist jag färgade håret hos frissan så då började jag använda loreals absolut repair shampo, balsam o inpackning, den funkar o håret blir mkt glansigare och mindre slitet, men det tog ett bra tag innan jag började se resultat och då körde jag ändå 2-3 inpacknigar i veckan.

Men nu så har jag börjat använda redkens extreme serie (och ibland absolut repair inpackning emellanåt för att använda upp det jag har kvar), fast endast balsamet och inpackningen och den är super bra, spec.

deep fuel som även verkar i upp till två veckor efter att man haft i inpacknigen ;) Till skillnad från vanliga balsam och shampoon som man köper i butiken som bara gör så att håret bara känns bra så verkar verkligen den på djupet, mitt hår är nästan helt återställt, flera har faktiskt märkt skillnaden och frågat vad jag gjort för att få det att se så friskt o glänsande ut och det på bara några veckor, och jag hade verkligen slitet och skadat hår innan :P Köpte mitt från lyko, fast har sett att lookfantastic.com nästan har halva priset så det blir att beställa därifrån nästa gång :)
Sufisoap +1
Hej Shery

Vågar inte riktigt svara på ditt inlägg då jag ärligt talat inte har erfarenhet av "skandinaviskt" hår men du får helt enkelt använda sunt förnuft och se om du vågar pröva. Jag har flera års, ja verkligen flera års, erfarenhet av olika, särskilt orientaliska, oljor. En olja som fungerar särskilt bra på mitt svarta hår (borde fungera på alla typer av hår) är "Mustard oil" som jag köpt hos en "orientbutik" här i Sthlm.

Svart hår är svårast att tämja vet jag så om det är så bra för mig borde det vara ännu bättre för dig. Jag brukar massera in det ordentligt tills jag känner hur hela huvudet blir varmt och lite "kittlande". Det betyder att man fått igång hårrötterna. Sedan brukar jag lägga en dubbelvikt handduk på kudden och sova med oljan i håret. Sedan, när jag vaknar brukar jag hoppa in i duschen som vanligt och schamponera.

Kom bara ihåg att ha tålamod, bra grejer brukar ta tid att visa sig......men kör det här minst en gång i veckan och sedan efter en månad kommer ditt hår att kännas betydligt mer "bouncy"/studsigt, glansigt och definitivt mer följsamt. I ditt fall, med tanke på plattångandet, så skulle jag sova med oljan i håret ca 3 ggr i veckan. Och du......lägg av med plattångandet helt och hållet om ditt hår är dig kärt. Du kan istället sova med en fläta så att håret inte knipsar av och då kommer du så småningom också se att det växer. Så nu har jag sagt mitt........resten är upp till dig kompis. Lycka till!
AnnaElina +1
Det enda som funkar för mitt torra och halvlockiga hår är att tvätta med schampo endast i hårbotten (många schampon torkar ut håret) och sen gnugga i balsam i resten, skölja ur och sen ha i balsam igen (eller inpackning) som får verka några minuter,kamma igenom håret och sen skölja ur det.
När håret är halvtorrt kramar jag i någon produkt som ger fukt och låter det sen självtorka. På det viset kommer du inte borsta ur dina lockar och de kommer att hålla sig snyggare så du behöver kanske inte platta varje dag :)
Kom ihåg värmeskydd innan du plattar håret! Viktigt.
Ssundine +1
Till @sherylien
Heej !! Jag har haft samma problem, men inte längre!!!! Ditt hår behöver fett , kolla mitt inlägg i min blogg devote.se/beautybysundine/…, har även tips mot finnar, (hade
acne i 12 år tills ja fick bot på d ) kraaam