tappat så himla mycket hår

123881 +1
Hej!

Alltså jag har märkt av hur mitt hår har förändrats enormt senaste året. Jag har naturligt stort lockigt hår, men mina lockar har förändrats så himla mycket och blivit så fula. Det är så himla tunt och "genomskinligt" och platt så jag vill bara gråta när jag har mitt naturliga, men vill samtidigt inte platta då det sliter. Det är dock inte nödvändigtvis själva stråna som blivit tunna, utan det känns som att jag har mycket färre hårstrån nu än förr.

Vet någon hur man kan få tillbaks sitt hår? Försöker använda inpackning varje vecka för att hålla håret återfuktat och använder ej värmeverktyg speciellt ofta alls, aldrig färgat eller gjort någon annan behandling heller, så fattar ej vad som händer. Är 18 år ifall det spelar någon roll. Har hört att blutsaft ska vara bra är det sant? Någon som har testat? Snälla dela med er ifall ni också varit med om att ni har fått mycket färre hårstrån!!

Tack på förhand! :)

15 svar

123881 +1
jag har seriöst typ hälften så mycket hår nu som jag hade för typ 1-1.5 år sedan:/
LittleOwl +1
Har du ändrat din kost eller något i din livsstil? Ibland kan förändringar göra att man tappar hår. Under min pubertet tappade jag extremt mycket hår men efter några månader slutade det. :) Försök bara att ta hand om ditt hår, använder du fön/plattång så använd värmeskydd.
123881 +1
Till @LittleOwl
Nej inte vad jag kan komma på.. det enda jag kan komma på är att jag när jag började ha mitt hår naturligt oftare så tvättar jag håret oftare, har gått från att förut tvätta 1-2ggr i veckan till nästan varje dag, kan det vara boven?

Åh jaha fick du tillbaks din gamla hårkvalite sen eller? Tack för att du svarar btw!!:)
LittleOwl +1
@miickissss

Ja håret blev bra igen, dock färgar det ofta så men det är en annan femma. I alla fall så kan det mycket möjligt vara duschandet, man bör ju inte duscha håret mer än max två gånger i veckan. Testa att minska duschandet i några veckor så ser du ju om det är orsaken. :)
119906 +1
Till @miickissss
Ja det kan vara boven. Det är inte bra att tvätta håret varje dag då det torkar ut det. Det räcker med att tvätta håret 1-2 gånger i veckan.
123881 +1
@LittleOwl
@Mammik
Ja jag har börjat minska på det, tvättar typ det för att styla då det alltid är kaos när jag vaknar om jag har haft mitt lockiga, men jag ska minska på det!
Izaisa0 +1
Till @miickissss
Prova Jamaican Black Castor Oil
123881 +1
Till @Izaisa0
Hur ska man använda det?
Izaisa0 +1
Till @miickissss
Massera in olja i hårbotten. De har räddat mitt hår och gjorde hårstråna tjockare. Jag brukar göra det två till tre gånger i veckan
123881 +1
Till @Izaisa0
Jaha åh ska testa! vart kan man köpa det?
Izaisa0 +1
Till @miickissss
afrokungen.se/shop/…
Doften är inte den mest fantastiska som finns
Bara så att du vet, så du inte får en chock om du köper den
123881 +1
Till @Izaisa0
Okidoki ska kolla där tack så mycket!! Ska man ha det i en viss tid och sen tvätta ur eller?
Izaisa0 +1
Till @miickissss
Jag personligen brukar inte skölja ut de. Men jag har väldigt tjock hår också. Massera in det någon timme innan du tvättar håret. En sak att tänka på Extra dark- oljan doftar rätt starkt.
meadow +1
Stress. B vitamin brist?
meadow +1
Använder för mkt scampoo vid tvätt?