Tips på hur man kan dra ur toning ur håret fort!

happyellie +1
Hej,

Färgade håret hos frisör och resultatet blev allt annat än lyckat. Först gjorde hon en avfärgning då jag färgat håret brunsvart en lång period sedan slängde hon in intensivtoningar som skulle ge en kall brun nyans men håret blev orange/röd/koppar. Hårbotten och håret måste vila nu någon vecka och jag måste låta toningen rinna ut lite men nu vill jag ha ALLA tips ni har på HUR jag ska dra ur färgen fortast möjligt.

Jag färgade det i måndags och har sedan dess haft i inpackningar och duschat håret med head and shoulders (tydligen ska man kunna blanda och ha i detta länge men inte gjort detta, gärna tips på det med). Så tips tips tips tack! Vill dra ur så mkt som möjligt så att jag kan lägga i en ljus toning i håret och slipper lägga i en mörkare toning eller vara tvungen att avfärga igen.

24 svar

Mliillo +1
Tvätta håret varje dag?
happyellie +1
Ja det gör jag typ redan. Men tänkte om det finns något som verkligen drar ur färgen. Vill dra ut så mkt som möjligt så att jag ska kunna färga det ljusbrunt sen.
104158 +1
Hårinpackning drar ur hårfärg så ha i det så länge som möjligt innan du duschar.
104158 +1
Eller ja, se till så det inte är en färgbevarande hårinpackning.
happyellie +1
Ninefive95 - innan jag duschar? Du menar att jag ska ha i det på torrt hår? Har dessa dagar schamponerat håret sen hoppat ut ur duschen och lagt massa hårinpackning och en påse på huvudet och haft det så i flera timmar.
104158 +1
Testa att göra det i torrt hår, då brukar man få ta lite mer för i vanliga fall blandas det ju ut med vattnet.
happyellie +1
Ninefive95 - men måste man inte ha schamponerat håret först för att öppna upp stråna och på så sätt göra så att toningen kan gå in i hårstrået och få ur toningen? Har det här sättet du nämner funkat för dig?
104158 +1
Jag har inte varit i den situationen själv så vet inte men vad jag hört av en annan så. Man kan ju alltid testa, funkar det inte så funkar det inte:)
sara_m1 +1
Jag vet ett jättebra tips på hur du kan dra ut färg och få det ljusare!

köp vitamin c tabletter ( inte brustabletter utan såna man ska svälja), krossa dem och blanda med shampo hellst head and shoulders.

låt det sitta i någon timme och du kommer bli chockad över hur stor skillnad det gör!
happyellie +1
Sara_m1 - men är det inte farligt och sliter mkt att sitta med head and shoulders och vitamin c i håret? Känns ju som att håret och hårbotten kan sabbas och att man tappar hår?
sara_m1 +1
Nej det är det inte, det är värre att färga hår :).
men lägg i en inpackning efter. alternativt kan du blanda vit c tabletterna med en inpackning istället för head and shoulders. vilket som funkar då tabletterna är det som gör susen :)
happyellie +1
Jaha okej, vart ska jag hitta vitamin c tabletter då? Det brukar ju oftast bara finnas brusvarianten när jag tittat. Funkar det lika bra med inpackning istället för head and shoulders?
happyellie +1
Har du testat detta förresten?
sara_m1 +1
Det finns på apoteket.
jag har gjort det 2 gånger. jag har en tendens att ALLTID bli mörkare i håret än jag vill när jag färgar.
provade allt folk skrev "tvätta mkt, sov i inpackning, oljor hit och dit.
alla dessa tips funkar men dem har tid!.
det enda som går fort är att bleka, blektvätta och sen det här med vitamin c som "bleker/drar ut färg" naturligt du blir dock aldrig ljusare i håret än din naturliga färg vill du bli ljusare än din egna hårfärg måste håret blekas med kemikalier.

det enda problemet du kan få är att den röda nyansen är kvar dvs att det inte bleks men blir ljusare rött.
i vilket fall spelar det ingen roll då du skrev att du ville ha en matt brun färg sen?.
blek det någon h med vit c, och sen lägger du på den färgen du vill ha.

ps tänk på att i butiken ska man inte gå efter hårfären tjejernaa har på bilden, ta alltid 1-2 nyanser ljusare förpackning än färgen du vill ha i verkligheten. :)
sara_m1 +1
Oj nu blev d fel "det enda problemet du kan få är att den röda nyansen är kvar dvs att det inte bleks men blir ljusare rött. " ska vara det enda problemet du kan få är att den räda nyansen är kvar, att det bleks men blir ljusare och har röd nyans i sig
happyellie +1
Sara_m1 - jag har precis färgat håret så under denna toning är resultatet från avfärgningen, det mörka jag hade innan är borta. Men då kanske man ska våga sig på detta då, kanske bara köra en timme första gången. Du kör head and shoulders och blandar med vitamin c? Är det någon speciell mängd av de båda? Ja jag vill få en kall ljusbrun/mellanbrun färg.
Nikkki +1
Bästa tipset: Head and shoulders mjällshampoo i torrt hår, ha i massor av shampoo och därefter ska du slå om håret med plastfolie, sitt sådär då länge du bara kan (jag satt 2 timmar med mitt) och därefter skölj ur,
Det här upprepade jag så ofta jag hade tid :D
sara_m1 +1
Tycker absolut du ska prova, vågar nästan lova att det kommer bli ljusare och dra ut färg. på mitt hår funkar det alltid riktigt bra.

lägg dubbelt så mkt shampo eller inpackning som tablettpulver.
jag kör med head and shoulders alltid just för att jag vet att det drar färg men som sagt prova med inpackning om du är mer rädd om ditt hår :).
du kommer märka lite skillnad redan efter 30 min, mitt tips är kör på en timme tvätta föna och kolla om du är nöjd annars kör du igen bara så ljusnar det mer andra gången.

hoppas det blir bra!, måste be dig kolla på trådet jag nyss gjorde du kanske kan hjälpa mig tillbaka har lite problem med min kille :(
happyellie +1
Sara_m1 - men funkar det med inpackning då? jag läste din tråd och kommentera, usch vad tråkigt :(
sara_m1 +1
Jag såg det tack!.

det gör det nog, gör det inte det gör du det bara med shampo direkt efter :)