torr hårbotten - osäker pga man och aldrig behövt bry mig

Behappyok +1
Hej !

Så jag var hos en rolig/skön frisör för några dagar sedan men han gav mig sedan ett par konstiga blickar och frågade om jag visste om att jag hade väldigt torr hårbotten innan han lyckades övertala mig till att köpa Shu Uemura schampo samt balsam.

Jag har aldrig haft problem innan utan det kom nog nu när jag i år gick med på att under ett halvår jobba nätter och således inte träffade särskilt många människor och inte brytt mig om mitt hår - samma wax i flera dagar osv. Så jag har en del frågor eftersom jag är rätt okunnig.

Hur ofta ska man applicera balsam? Varje gång man tvättat håret med schampo? Spelar det stor roll ifall man tvättar innan man lägger sig eller när man vaknar? Särskilt med tanke på när man numera går ut i ren kyla några minuter efter att man vaknat/tvättat sig. Ska man låta schampot eller balsamet liggar kvar i håret ett tar innan man sköljer av det?

Och slutligen.. hur märker jag ens att jag har torr hårbotten? Mitt hår flagnar inte och jag känner inte att det kliar. Har ikväll stått och stirrat asmycket utan att se något! Under den här tiden har jag hunnit med ett par krogkvällar i min ensamhet och slutat med att man ligger och drar fingrarna i håret på varandra och ett par gånger så har några tjejer i princip tänt den fetaste lampan och sagt att jag har torr hårbotten eller mjäll. :(

Sen om ni har några generella råd så skulle det göra mig glad.

Tror det var nedan produkter var det jag köpte från min frisör. Märkte att mitt hår i alla fall blev lika mjukt som det alltid varit innan. Tar det lång tid ? Litar mycket på min frisör om att det är torrt och inte mjälligt.

Har väldigt kort och ganska ljust hår. Lite utav den typiska "nazi-frillan".

amazon.com/…

nordicfeel.se/harvard/schampo-balsam/…

0 svar