Vad faaan jävla hår ???

pauliccc +1
Jag har en frisör sax hemma haaatar gå till frisören jag klipper först topparna 1g i månaden 3cm sen efteråt klipper jag bort så mycket som möjligt av kluvna topparna. Porblemet är 1 vecka efteråt samma jävla kluvna toppa spelar ingen roll hur mycket jag klipper bort kluvna toppar. Varför är det så har aldrig haft så mycket problem som nu med kluvna toppar.

Vad ska jag använda för minska dom mitt hår hinner ej växa för jag bara klipper o klipper. Jag gör aldrig något med mitt hår bara hårfön inte platta oxh inte massa sprej o prudukter. Duscha håret 2g veckan då använder jag hårig packning sen värmeskydd endel sen vänta jag ett tag så håret inte är jätte blött sen hårfön. Vad ska man använda för bästa prudukter för slitna toppar o vita små pricka på topparna... mycket tacksam för svar

13 svar

58736 +1
Toppen på håret blir ju slitet snabbt även om man klipper ofta, det betyder inte att toppen är kluven för det. Kluven är det om du ser att toppen delat sig i två delar. Annars är det bara så hårstrået ser ut på nära håll. Kan också vara att ditt hår är lite torrt - jag tycker alltid mina toppar ser slitna ut men alla frisörer blir jämt så förvånade över hur o-slitet mitt hår är. Så använd inpackningar och vårdande produkter!
pauliccc +1
Till @Beavy
Ja det e massa små vita prickar plus vissa av dom är kluvna dom delar sig från 2 till 3 stycken på en hårslinga så det är ju slitet. Måste finnas något som förebygger för slitna toppar jag klipper ofta
kiko +1
Klipper du av allt det slitna? För du kanske behöver klippa mer än vad du gör
pauliccc +1
Till @kiko
Jag klipper av 3 cm varje månad sen småklipper jag då o då den månaden dom kluvna topparna men dom bara fortsätter dyka upp
kiko +1
Till @pauliccc
Men klipper du av dem helt? Väldigt märkligt att du får det så fort när du klipper dig så ofta. Använder du hårband ofta? Med metall?
Klipper man inte av det kluvna helt så fortsätter de gå itu längre upp.
pauliccc +1
Till @kiko
Du menar att jag ska klippa bort hela hårstrået?? Jag klipper bort någon milimeter där det är kluvet. Ja verkligen jätte mysko grrr
58736 +1
I så fall skulle jag gissa på allmänt dålig hårkvalitet. Alla har ju olika. Man ska inte behöva klippa 3 cm i månaden! Håret växer ju knappt EN centimeter i månaden så till slut lär du ju bara få kortare och kortare hår. Gör en håranalys hos någon frisör (googla vart det finns närmast dig).
58736 +1
Sov med håret i fläta eller knut på huvudet. Byt till kuddar med sidenfodral. Gnugga inte håret med handduken. Använd inte tofs med metallspännen. Borsta inte håret när det är blött. Föna inte med för hög värme och föna nedåt håret. Använd värmeskydd (som du gör - kanske byt) och inpackning 1-2 ggr i veckan.
pauliccc +1
Till @Beavy
Tack tjejen ska kolla upp det. Men sova med fläta är det bra blir det ej slitet av det
kiko +1
Till @pauliccc
Millimeter? Ja du måste ju klippa av hela kluvna toppar .
119906 +1
har du verkligen en riktig frisör sax eller en "frisör sax" man köper i butik??
cocca +1
Jag har liknande problem med mitt hår. Toppar de var sjätte, åttonde vecka ungefär men det tar inte länge förrän topparna är väldigt torra och porösa igen. Jag har annars bra hårkvalite (fönar det kanske fyra ggr om år, ingen platt/locktång, har det uppsatt 85 % av tiden, färgar bara utväxten och inte hela håret. Använder revlons färginpackning mellan färgningarna så behöver jag färga det varannan månad ungefär) men detta är ifrån ombren jag gjorde för ett år sen. Blev helt enkelt blekt mer än vad mitt hår klarade just då. Och nu efter vintern är det ju extra torrt.

Nästa gång jag ska till frisören så ska jag faktiskt klippa av runt en decimeter (kommer bli till nedanför axlarna då) så jag blir av med det värsta. Så tänkte jag lösa det denna gång i alla fall! Så får det växa ut och bli som vanligt igen :)
Fläta är bra!
58736 +1
Till @pauliccc
Fläta är bra då håret inte sprids ut, blir tovigt och gnuggas mot kudden på samma sätt som löst hår. Det sitter heller inte åt så hårt som en tofs kan göra, vilket kan göra att håret går av också då en hård tofs ofta sliter på samma ställe hela tiden. Jag har så kort hår så jag kan inte fläta det, då sover jag med det i en mjuk tyg-tofs (bättre än utan).