Vet någon vad som är felet på mitt hår?

awearweaew +1
Jag kan väl börja med att säga att jag inte kan mycket om hårvård. När jag klippte mig senast (ca 2 månader sedan) så frågade jag frisören om varför mitt hår ser ut som det gör, och då sa hon att det var torrt. Hon rekommenderade ett schampoo + balsam som skulle hjälpa, och det köpte jag, men det fungerade bara någon vecka och sedan gick det tillbaka. Hon tipsade mig också om olja till håret, och även det har jag prövat, men det hjälper inte. Någon som har någon aning? Och vad kan jag göra för att det inte ska se så här ut?!

Bild på hur det ser ut: postimg.org/image/85v3zacfr

7 svar

kiko +1
Det är flygigt, sådär får väl de flesta mer eller mindre. Du har inte tunnat ut håret?
kiko +1
Kan ju också vara nytt hår som växer ut
awearweaew +1
Till @kiko
Jo, jag antar att det inte är speciellt ovanligt, men det har varit så här i 4-5 månader nu och mer än en person har kommenterat hur det ser ut (hah). Dessutom har jag prövat allt frisören sa och inget verkar hjälpa, är bara less på det för jag tänker på det hela tiden... Jag kan väl också tillägga att det syns mer irl än på bilden.
kiko +1
Till @awearweaew
Gjorde du något speciellt för ett halvår sen? Tappade du mer hår än vanligt eller klippte dig?
awearweaew +1
Till @kiko
Jag tappar alltid rätt mycket hår, så kan inte direkt säga att jag märkte någon skillnad under en viss period...
Lyllipop +1
Det finns tyvärr inte så mycket att göra. Hår är en död produkt, så du kan inte göra mycket för att förbättra det än att vänta på att det växer ut.
Ett tips är att istället för att använda balsam i duschen, blanda 1tsk balsam med 2dl vatten i en sprayflaska (det är billigare än att köpa färdig balsamspray) och spraya jämnt över håret innan du borstar igenom det.

Du kan lika gärna ha vanlig olivolja i hårbotten istället för olika dyra håroljor. Massera in, låt det sitta i runt 30min, skölj ur och tvätta håret.

Tänk på att inte tvätta håret för ofta heller. Max varannan dag, gärna mer sällan. Använd torrschampoo om du behöver. Det finns olika rescept på internet på blandningar så man kan göra eget torrschampoo. Googla lite pch se vad dj hittar.
awearweaew +1
Till @Lyllipop
Tack så mycket för tipsen, jag ska testa. :)