Ännu en "kan jag vara gravid?"-tråd...

Alexandra-S +1
Hej på er! Jag är så extremt nojig just nu så jag kände att jag MÅSTE skriva av mig någonstans...

Nu i helgen träffade jag en kille som jag hade sex med, och eftersom att jag tar p-piller använde vi inte kondom (har dock tagit pillrena vid lite olika tider, men aldrig med mer än 36 timmars mellanrum). Dagen efter vi hade haft sex började jag må fruktansvärt illa, och har gjort det sedan dess. Illamåendet kan komma lite när som helst, men jag har definitivt märkt av att det blir något värre på morgonen, och nu börjar jag bli riktigt, riktigt nervös.. Visst tänker jag att det är alldeles för tidigt för att få graviditetssymptom - men jag finner liksom ingen annan anledning till detta olidliga illamående?

Idag är det alltså onsdag och vi hade sex på lördagsmorgonen, och jag börjar ångra lite att jag inte tog ett dagen efter piller... Är så fruktansvärt stressad, är inte alls redo för detta och om det nu skulle visa sig att jag var gravid vet jag inte om jag skulle klara av en abort :( Nu blev detta inlägg väldigt rörigt, men hur stor är risken att jag skulle kunna vara gravid tror ni? Kan någon stötta mig lite i det här haha? Ska naturligtvis ta ett test så fort det gått tillräckligt lång tid, men kände ändå att jag ville skriva av mig lite här..

Alla svar uppskattas!

7 svar

kiko +1
Jag förstår verkligen inte dessa trådar. Vad för svar vill du ha? Det är väl en självklarhet att chansen ALLTID finns att du kan vara gravid, skydd eller inte. Att du slarvat gör risken absolut större. Men vad spelar det för roll vad vi vet när det enda som kan svara dig är ett test.
Alexandra-S +1
Till @kiko
Hej! Förstår att syftet med tråden kan verka lite oklart, men jag ville väl helt ärligt bara skriva av mig lite som sagt. Så klart vet jag att risken alltid finns där, men så undrar jag väl lite över hur rimligt det är att man blir illamående redan dagen efter man har haft sex t.ex... Om det kanske delvis kan bero på att jag är stressad eller dylikt? Äsch jag vet inte, nojjar mig väl bara och hoppades att någon kunde lugna nerverna lite. Så blev det tydligen inte, haha :/
mamacitaa +1
Du ska ta ppiller undefär samma tid varje dag. Om du diffar så mycket i timmar var och varannan dag förstår jag om du är nojjig att du kan vara gravid. Ställ alarm och se till att ta pillrena samma tid hela tiden. Då kan du iaf känna dig lite säkrare.
Alexandra-S +1
Till @mamacitaa
Jag tar dem innan jag går och lägger mig, men vissa kvällar har det blivit lite tidigare (runt 8) och vissa senare... Får börja ta dem mer punktligt nu då helt enkelt, efter att ha läst att skyddet inte ska påverkas om det inte går mer än 36 timmar mellan pillrena så tänkte jag nämligen att så små tidsskillnader inte skulle spela någon roll :( Tack för svar!
mamacitaa +1
Till @Alexandra-S
Det där är ju olika beroende på hur känslig man är. På tråden låter det som att det diffar typ 12 timmar hit 12 timmat dit och så långt emellan ska det inte gå varje gång. Ja du KAN ta dom inom 36 timmar men det är meningen att man ska ta dom samma tid varje dag för att få största tänkbara skyddet. När är det tänkt att du ska ha mens? Det är väl då man brukar ta gravtest, när mensen är tänkt att komma och om den inte kommer.
Alexandra-S +1
Till @mamacitaa
Jag har börjat med sockerpillrena nu, så får se om jag får mens eller inte... Jo oftast brukar det väl vara så, men det är väl mest det här med det plötsliga illamåendet som fått mig att tänka i dessa banor! Magkänslan just nu säger tyvärr att jag är gravid, hoppas jag har fel :(
Merida +1
Ja, du kan definitivt vara gravid.