appen till nuvaring borta, hur räknar jag?

andelle +1
Sååååå, har ny mobil och appen Nuvaring finns inte längre på appstore. har nu köpt appen "MyRing", men vet inte riktigt hur jag ska fylla i inställningarna. Den vill veta ring insert, dvs idag, men sen också ring usage, ring break och save past cycles. Någon som har appen???? Eller någon som vet hur jag ska räkna ut när jag ska ta ut min ring och när jag ska sätta i en ny?

5 svar

delay +1
Vad ska man räkna? Jag har i den tre veckor, utan en vecka. Skriver insättningen i kalendern så det blir en i månaden.
Myya +1
Vill du ha en blödning så tar du ut den efter 3 veckor och går utan i en vecka. Vill du slippa blödning tar du ut ringen efter 3 veckor och sätter i en ny direkt. Skriv i din kalender.
Tottin +1
Man kan ha ringen i 4 veckor sa dom på UMO till mig :)
Lyllipop +1
De flesta preventinmedel som
De flesta preventinmedel som man kontrollerar själv Har en cykel på 4 veckor.
Lyllipop +1
Jag har gått med ring över två år.
Du ska ha ringen inne i exakt tre veckor.
Första dagen tar du ut ringen, och det kan ta 2-3 dagar för mensen att börja. Exakt en vecka efter att du tagit ut ringen så sätter du in en ny, även om du inte har slutat blöda (det brukar upphöra efter efter 2 dagar).

Om du däremot vill skippa mensen så går du med ringen i exakt fyra veckor och byter till en ny direkt efter.

Du bör inte hoppa över mensen mer än en åt gången. Alltså kan du välja att hoppa över varannan eller var tredje, men inte två gånger efter varandra. Det kan leda till att du får en blödning när du inte ska ha en. Det skapar dessutom en obalans i dina hormoner som kan leda till viktökning, smärtor, kramper, matsmältningsproblem och humörsvängningar.

Om du eller din partner tycker att ringen är ivägen under samlag så kan den tas ut en timme. Kom bara ihåg att skölja av den ned ljumet vatten innan du sätter in den igen.