Är det vanligt, gravid utan symtom?

ZaraH97 +1
Ja ni ser på rubriken.
Men är det vanligt att man är gravid utan att man har någon som helst symtom. Eller det är inte så vanligt?
(har pcos, så har ingen mens).... och inte haft mens på två år snart, har även kopparspiral.

5 svar

naffdack +1
Man brukar väl spy typ precis efter befruktningen har ägt rum? Som brukar vara 3-10 dagar efter det oskyddade samlaget?

Jag spydde ca 9 dagar efteråt. Så hade alltså precis blivit gravid då, men trodde bara jag var magsjuk. Spydde en hel del :/ haha hemskt var det!

Men har du märkt av några symptom? Man brukar märka redan första veckorna hur ovanligt trött man blir samt hur ovanligt mycket man börjar sova.... Och lite mer emotionell, känslig typ.
naffdack +1
Men har du kopparspiral är det väl typ helt omöjligt att bli gravid? Såg nu att du skrivit det. Isåfall behöver du inte oroa dig alls.
Mliillo +1
Nej det är inte vanligt, man kanske inte mår så dåligt men några symptom har man ju nästan alltid mer eller mindre.

Du har nog inte så mycket att oroa dig över, ta det inte på fel sätt men du är ju skyddad och vad jag läst så kan det vara väldigt svårt att bli gravid med PCOS, speciellt när du säger att du inte får mens. För att kunna bli gravid måste du ju få mens.
Aceton +1
En av mina bästa vänner är just nu gravid i 5te månaden, blev gravid med hormonspiral! Så allt är möjligt! Hon har ju dock blivit gravid vilket p-medel hon än använt, första gången hon bestämmer sig för att behålla dock. Måste vara fertil så det sprutar om det hahha!

I vilket fall så är det nog vääldigt ovanligt att man går igenom en graviditet eller en stor del av en graviditet symptomfritt. I Sverige föder ungefär 2 kvinnor varje år barn utan att veta att de var gravida. Tänker man då på hur många som föds varje år är chansen/risken minimal..
Merida +1
Att man har spiral ger inte ett mer garanterat skydd än annars...

Det är vanligt att man inte märker något. Men de flesta bruka märka att de får mensvärk men ingen mens (växtvärk i livmodern).

Man behöver absolut inte kräka jag själv gjorde det bara tre gånger. Andra får kanske gå runt med en liten påse i fickan alltid...

Är du orolig så gör ett graviditetstest.