Gravid och ska göra abort, kan jag spela fotboll?

spesha +1
Hej!
Jag är 18 år och blev av en olyckshändelse gravid ( kondomen sprack och dagen efter piller hann inte verka), och har nu varit gravid i 7 veckor. Jag ska göra abort inom närmaste veckan, har dock inte fått någon tid ännu. Det jag undrar nu är vad ni tror om att spela fotboll fast jag är gravid? Jag tänker att jag ändå ska göra abort så om jag får någon smäll gör det inte så mycket, men så tänker jag också på skadorna som kanske kan drabba MIG hårt om man får en ordentlig smäll.
Har ni någon erfarenhet av detta?
TACKSAM FÖR SVAR :)

OBS: Negativa kommentarer om abort undanbes.

6 svar

tomcollins +1
Är inte gravid själv och har aldrig varit men är fotbollsspelare!
Det är ju klart att du kan spela fotboll nu! Finns de som spelar upp till månad 5, kanske ännu längre. Kan inte googla just nu.
Om man rekommenderas att vila efter en abort vet jag inte heller men det talar de nog om för dig när du gör den.

Angående om du kan spela ändå ifall det händer något med DIG. Alltså, är man ömtåligare i kroppen som gravid? Om inte, klart du kan spela! Risken för skador när man spelar fotboll finns ju ändå.

Och glöm inte att hårdast in i närkamp får minst ont, ha det i bakhuvudet så får du ingen ordentlig smäll ;)
72564 +1
Det är inte farligt att sporta under tidig graviditet (inte senare heller, även om sporter där man riskerar att göra magen rejält illa bör undvikas för säkerhets skull). Spela på du.
spesha +1
Till @tomcollins
Absolut, tack för svar! Ska bara komma över illamåendet, sen ska jag nog kunna ställa mig på planen igen :D
Merida +1
Oh ja! Bara kör på!

Sporter som är mindre lämpliga, speciellt senare i graviditeten:
Ridning
Motorcross
Rally
Karate

Sporter som är bra:
Löpning
Fotboll
Volleyboll
Innebandy
Cykling

Även om mam är långt gången så klarar magen av bra med stryk. Många som trillar ned för tex trappor utan skador på barnet. Mammans kropp + fostervatten tar stöten. Och en tidig graviditet ligger strax ovanför blygbenet. Alltså ibte ens ovanför höftbenen.

Sporta på om du orkar! Ju längre du gör det ju bättre! :)

Däremot tror jag att det är bra om du inte gör det under själva aborten. Man kan må ganska dåligt fysiskt och psykiskt. Har du fått en tid hos en kurator?
spesha +1
Till @Merida
Tänker också att jag förmodligen måste ta det lugnt under aborten, då jag förmodligen ska göra en medicinsk. Jag har inte fått tid hos en kurator då jag valt att inte använda mig av en just nu då jag inte mår så dåligt av det ( det jag behöver prata om har jag pratat om med min a vänner) , dock vet jag ju självklart inte hur jag kommer må efter aborten psykiskt, så jag har alternativet att använda mig av kurator öppet. :)
Merida +1
Till @spesha
Din BM har en kurator du kan prata med. Och din skola har en kurator också.