Graviditetstest resultat osäker

ZicZac +1
Hej!
Hade mens för ca. 4 veckor sen och hade sex de sista dagarna. Hade sex även för 2 veckor sedan. Kommer att få mens om ca. en vecka. Den brukar vara oregelbunden så är inte 100% vilken dag jag får. Har känt mig väldigt trött på sistone. Svimfärdig och spyfärdig några gånger redan. Äter lite mer än vad jag brukar. Svårt att fokusera på plugget. Jag är ganska stressad men inte mycket, har suttit och pluggat i två veckor ganska intensivt dag in och dag ut, kanske det är stress/(prestations)ångest i varje fall?

Jag tog graviditetstest för 2 dagar sedan, det visade negativt, tog även igår morse, negativt resultat.

Är det ganska så säkert att jag inte är gravid? Eller finns det ännu en chans att jag kan vara gravid? Om det t.ex. var för tidigt att ta testet...hade kondom båda gångerna, men finns ju en chans att kondomen kanske spruckit...jag är ganska så paranoid av mig också.

Men vad säger ni?

10 svar

Girl83 +1
Hej! Om du ska ha mens om 1 vecka så är det alldeles för tidigt att testa nu. Risken finns att din kropp inte har hunnit producera tillräckligt med HCG än. Vänta i alla fall tills den dagen du ska ha mens och helst några dagar extra :) Jag testade nämligen negativt en gång men jag väntade då 1 vecka till och tog ett nytt test som då visade positivt.
ZicZac +1
Till @Girl83
Okej!
Så du menar att jag ska testa igen några dgr under mensen?

Tack för svar! =)
Girl83 +1
Till @ZicZac
Nej inte att du ska testa under mensen för har du väl fått mensen så är du ju inte gravid. Men om mensen fortfarande inte har kommit då om 1 vecka då du förväntar dig den så kan du testa. Man ska egentligen aldrig testa innan beräknad mens har uteblivit
ZicZac +1
Till @Girl83
Ska försöka med det!
Tack för hjälpen!
:)
Girl83 +1
Ingen orsak :) lycka till!
mamacitaa +1
Till @Girl83
Man kan dock få mens trotts att man är gravid så det är inget man ska förlita sig på.
ZicZac +1
Till @mamacitaa
Har du andra tips på hur jag ska göra för att vara säker? När kan jag ta testet för att få säker resultat?
Merida +1
Till @ZicZac
Morgonen, 38 dagar efter första blödningen räknat från senaste mensen. :)
ZicZac +1
Till @Merida
Kommer inte ihåg exakta datumet, men minns att jag hade mens den 18:e Nov då jag hade sex, det var ingen kraftig blödning, utan det var en utav sista dagarna av lingonveckan...så går det bra att räkna på ett ung. av 38 dgr?? Att jag tar testet den 22:a Dec nästa gång?

Tack så mycket för svar!
Merida +1
Till @ZicZac
Ja, det går att räkna på ett ungefär. De säger 10 dagar efter försenad mens och de flesta brukar ha 28 dagar.

Jag har gjort ivf och vet att man kan testa 10 dagar efter man hade sex. Meeeen det är när man redan satt in ett befruktat ägg (som vi gjort) som man kan/ska/bör testa innan försenad mens.