Kanske är gravid..

124682 +1
Jag och min kille har haft sex och han har kommit i mig ungefär 3 gånger fast olika dagar. Kan jag vara gravid? Om jag är gravid vill jag inte ta bort det. Finns det någon chans då att man kan fixa egen lägenhet genom soc eller något?

17 svar

bejs94 +1
Till @juliaaaa
Finns jätte många trådar om just detta. Såklart du kan vara gravid om han kommit i dig om du inte går på p-piller. Men har man otur så kan man ju bli gravid endå. Det enda du kan göra är att vänta och se om mensen uteblir och sen ta ett graviditet test. Tror inte soc hjälper till från början med att fixa lägenhet eller så. Har du inte råd att försörja barnet nu är det bättre med abort.
kiko +1
Herregud du har inte ens råd att skaffa en lägenhet själv utan samhället ska hjälpa dig för att du inte kan ta eget ansvar? Jag må vara förstående till ungdomars misstag men seriöst dessa graviditetstrådar blir ju bara mer inkompetenta. Att inte ta konsekvenserna o ett ansvar efter konsekvenserna är ju helt absurt. Du kan inte ta ansvar med att skydda dig och ordna upp ett liv men ansvaret för en annan människa går bra?
kiko +1
Det sjuka är att du ställer frågan om du kan vara gravid efter sex...hur dum får man vara? Du vet inte ens hur barn blir till men ska ta hand om ett barn som samhället betalar för? Suck. .
kiko +1
Mindfuck deluxe
Johanna +1
Det klart du kan vara gravid. Har du inte ens ett boende kanske det inte är läge för att starta familj?
MatildaAndersson97 +1
Det du bör göra är att vänta några dagar och ta en test, eller gå till vårdcentralen och de kan hjälpa dig. Att inte vilja göra abort är väldigt förståligt men att ta hand om ett barn är inte gratis och kräver mycket tid. Om du nu bara är 17 som profilen säger så prata med dina föräldrar och glöm inte bort de framtida barnets far, han har också rätt att veta. Att leva på soc tror jag inte är roligt så skulle du nu vara gravid så kan hjälp vara bra, förhoppningsvis så har du bra föräldrar som kommer stötta dig och barnet.
124682 +1
Till @kiko
är du trög på riktigt? jag har råd med att försörja barnet om jag skulle vara gravid men inte råd med en egen lägenhet.
124682 +1
Till @Johanna
jag bor hos mina föräldrar just nu men skulle tycka de va skönt med något eget men självklart får jag ju bo kvar om jag skulle bli gravid
kiko +1
Till @juliaaaa
Kan du inte ta ansvar med att försörja ditt barn med ett stabilt hem och ekonomiskt så är du knappast redo för barn. Du vet ju inte ens hur barn blir till, vem är det som är trög? :/
kiko +1
Till @juliaaaa
Hur har en 17 åring råd att försörja ett barn undrar jag utan hjälp? :/
MatildaAndersson97 +1
Till @juliaaaa

Lyssna inte på vad en del skriver, det är vanligt med ung graviditeter och vi vet också att många lyckas bra som unga föräldrar. Jag vet inte riktigt vad soc säger om hjälp angående detta, tror mer hjälp kan fås när man är arbetslös men har jobbat någonstans. Du är ju inte myndig så dina föräldrar har ju ansvar än så länge så jag tror de är tveksamt.

Men skulle du ha barnet och efter gymnasiet börjar plugga så finns det ju studentlägenheter som man kan få hjälp med. Så det löser sig nog, prata med dina föräldrar och se vad de vet och hur de kan hjälpa dig, annars så kan du ju alltid ringa till soc och fråga. Men jag är tveksam. / Det löser sig alltid ändå, det lovar jag / kram
kiko +1
Till @MatildaAndersson97
Jag vet mycket väl hur det är med unga graviditeter men att inte ens veta hur barn blir till och inte tar något som helst ansvar alls är ganska absurt. En tonåring utan ansvar eller ens tänker igenom konsekvenser och vad som krävs för att sätta ett barn till världen. Det är ju lätt att bara sätta ett barn till världen och låta samhället ta hand om och försörja. För jag vet inte hur hon tänkt ha råd med det hjälp om inte föräldrarna hjälper till med allt.
bejs94 +1
Till @juliaaaa
Håller med @kiko Om du inte ens vet hur ett barn blir till och så är du knappast redo för barn. Och hur jobbigt det en är så är abort det bästa alt när du fortfarande går i skolan och inte har ett fast jobb och har ett stabilt liv. Vad säger pappans till barnet?
Stressa inte upp dig fören du vet att du är gravid.
124682 +1
Till @kiko
jag vet hur barn blir till herregud är fan inte efterbliven du som är det.
kiko +1
Till @juliaaaa
Inte enligt din tråd? "Jag och min kille har haft sex och han har kommit i mig ungefär 3 gånger fast olika dagar. Kan jag vara gravid?" Klart som helskotta att du kan vara gravid!
Merida +1
Du får bo hemma tills du klarar av att försörja er. Soc funkar inte riktigt så.
108042 +1
Vilken attityd du har då TS! Usch. Hoppas du inte blir gravid tills du har fått väck din tonårsattityd!