Mensvärk efter mens?

MatildaAndersson97 +1
Jag har mensvärk!!!!

Jag brukar ha mensvärk dagen innan mens och första dagen jag har mens men denna månaden har varit väldigt konstigt. Jag har varit illamående och snurrig, fått en konstigt längtan efter sött godis, jätte känsliga bröst och inte minst så ont i huvudet. Detta gav ju mig en stor säkerhet om graviditet, men sen kom min mens. Jag har ju oregelbunden mens så en del månader så väntar jag 29 dagar och andra 42 dagar så därför vet jag inte riktigt när ÄL kommer så skulle den kunna komma nu?

En dag efter min mens? Jag har ju precis avslutat min mens men har nu och igår världens mensvärk. Men nu har i alla fall mina bröst gått tillbaka till hur de brukar kännas men andra symptomet står kvar. Jag tror inte detta vår något annat än mens då jag blödde i 6 dagar och det såg lite klumpigare ut än vanligt men inget annat. Jag tog tester dagen innan min mens som var negativ, har ni någon tanke angående detta?

10 svar

kiko +1
Googlade runt lite men hittade inget konkret svar mer än graviditet eller cystor. Det e bättre du ringer 1177 imorgon eller fråga din barnmorska/umo?
MatildaAndersson97 +1
Till @kiko
Tack för svar, enda problemet är att jag bor i Brisbane och inte kan fråga min barnmorska, så är det väldigt dyrt att ringa till Sverige. jag har inte heller besökt något sjukhus eller liknande här då jag inte vet hur dyrt detta kan bli :(
skiing3 +1
Jag brukar alltid ha menskramper ibland 3-4 dagar efteråt, livmodern drar ihop sig efter mensperioden o då kan de göra fruktansvärt ont :)
72564 +1
Jag har också så, varje månad. De kramperna gör betydligt mer ont än mensvärk eller ÄL-kramper, enligt mig. Det är inget "fel" på mig enligt barnmorska och gynekolog, men de kunde inte direkt ge nåt svar på vad kramperna beror på.
Jag tror nog att det är som skiing3 säger, kramperna påminner väldigt mycket om eftervärkar man kan ha efter en förlossning och de beror just på att livmodern drar ihop sig.
Merida +1
Håller med föregående talare. :) Hade jag varit du hade jag kontaktat BM. Jag har själv gjort det och fått en remiss till en gynekolog. Ska röntga för att se om jag har cystor kring mens. Får så ont att jag håller på att svimma. Men sen har jag fått barn.
Smackthis +1
Till @MatildaAndersson97

Du har rätt till medicare där borta vilket betyder att efter att du besökt en läkare så får du en stor summa av dina pengar tillbaka när du besöker en medicare office. Har för mig att vissa medical centres är t.o.m gratis om jag ej minns fel. Du kan även besöka sjukhus gratis genom att visa ditt pass.
Tror nog du kan behöva testa dig för könssjukdomar.
MatildaAndersson97 +1
Till @Merida
Hade tänkt att göra det men tyvärr så är jag i Brisbane så har inte tillgång till min BM och vet inte riktigt vad jag dkr göra nu :(
MatildaAndersson97 +1
Till @Smackthis
Tack, jag viste inte om detta med gratis sjukvård. Väldigt bra att veta.
Jag har inga könssjukdomar det är redan avklarat, vi är väldigt försiktiga angående detta. Min kille kollade sig också till och med innan vi hade samlag första gången.
:)
Smackthis +1
Till @MatildaAndersson97
Okej :) har du hört talas om mycoplasma? Det är en könssjukdom som bara testas för ifall man har symptom, I ditt fall kan det vara din oregelbundna mens och i mitt var det mellanblödningar i en vecka. Jag hade aldrig hört talas om det förut men testades iallafall för det och voila! Visst hade jag det. Ingen big deal egentligen, en antibiotika kur på 5 dagar så är det borta (förhoppningsvis). Jag hoppas såklart för din skull att du inte har det men kan vara värt att testa ändå om problemet med din mens fortsätter.
MatildaAndersson97 +1
Till @Smackthis
Aldrig hört talas om, min mens har varit oregelbunden i flera år innan jag ens hade samlag, jag har väldigt låga järnvärden vilket påverkar min mens lite grann. Jag ska avvakta lite grann och se hur det blir med nästa mens annars ska jag kolla upp detta. Tack för svar, :)