Osäker på om jag är gravid eller inte

nad-aa +1
Hej!

Jag är osäker om jag är gravid eller inte, jag brukar få min mens mitten av månaden typ den 15e men den här månaden så fick jag inte den, men fick lite blödning den 13e men det va inte mens för de va lite blödning inte som varje gång, jag tog en graviditet test och det visa sig positiv, och ville bli mer säker så tog jag en till dagen efter och det visa sig positivt men svag streck, sen boka jag tid hos barnmorska och tog graviditet test där oxå den ena visa sig negativt och den andra visa sig positivt med svag streck, men då va jag inte så säker det, så jag fick boka tid igen men efter en vecka och när jag tog test denna gång så visa det sig negativt helt, men jag är fortfarande osäker om jag är gravid eller inte, för jag har ömma bröst och får ont o magen typ som mensvärk.

har någon här gått genom samma sak som kan hjälpa till?

33 svar

Hurrdurr +1
Jag är också osäker på om du är gravid eller inte. Hoppas någon kan svara.
Vampira +1
Boka ny tid å ta blodprov ist för gravtest :p
Victoria08 +1
Andas. Vänta 9 månader. Avläs resultatet.
123383 +1
Till @Victoria08
Hahahah
123383 +1
Nej men i värsta fall är du det så då får du antingen behålla eller abort och oavsett vad du väljer har du tid att förbereda dig :)
Eller bästa fall* om du vill vara det..
Merida +1
Man kan ha en låg nivå av hormoner i början så graviditetstestet har svårt att avläsa det.

Testar du alltid med morgon-urinen? Eller efter du hållt dig från att kissa minst 2 timmar?

Gravid-tecken är ofta samma som mens-tecken så man ska inte förlita sig allt för mycket på att man "känner" sig gravid. Jag har märkt att min ägglossning också gör att jag känner mig gravid.

I alla fall, vänta tills på torsdag med att ta ett test till. Och köp då ett Clear blue. De är bättre än de små stavarna som kostar typ 15kr/st.
nad-aa +1
dom två första så tog jag dom på morgonen så det va morgon-urin. men inte dom andra tre som jag tog hos barnmorskan, @Merida
nad-aa +1
Till @Victoria08
tyvärr så kan jag inte behålla barnet :( annars hade jag väntat 9 mån
nad-aa +1
Till @Nasha12
om jag är gravid nu
Merida +1
Till @nad-aa
Du kan gå tillbaka till barnmorskan och kräva att de gör en mer grundlig undersökning. Tillslut kan man kräva ett ultraljud. Jobbigt för dig att gå för länge.
nad-aa +1
Till @Merida
jag skulle ha tid nu på tisdag, men min barnborska sa att jag skulle avboka tiden för att jag inte va gravid
SandraLind +1
Till @nad-aa
Alltså jag hatar vissa barnmorskor. "Avboka tiden för du e inte gravid" Det är fan deras jobb att testa dig vara sig de vill eller inte.

Har också kommit in för att testa mig när kroppen betett sig jättekonstigt och blivit vägrad med orden "Det är 0 procents risk att du är gravid, man KAN inte bli gravid när man har preventivmedel." Man bara, har du ens gått ut grundskolan?

Aaah de är så jobbiga ibland bara, vissa är säkert jättebra men många är det inte.
tomcollins +1
Till @nad-aa
Man kan behöva ligga på lite för att få sin vilja igenom när det gäller vården. Det är ändå en rätt stor grej det där med att ev vara preggo så det klart man vill ha det på det klara hur det ligger till. Är du för gammal för ungdomsmottagningen?
Merida +1
Till @SandraLind
Till @nad-aa
Till @tomcollins

Med tanke på hur många gravida de träffar så borde de veta om man kan bli gravid trots P-medel. :P Men ja, med vissa undrar man om de bara utgår från personliga erfarenheter eller faktiskt tar sig till 3,5 år till ssk och två extra år för specialisering. :| Älskar mina barnmorskor dock! Min ena barnmorska hade jag från jag var 14 till jag var 27 och min andra var säkert med när jag föddes. :'D haha! Den nya BM verka vara en virrpanna...

Om du kommer ihåg vad BM hette, be om en annan!
nad-aa +1
Till @SandraLind
jag är 25 år, men jag tar ingen preventivmedel och har aldrig gjort det faktiskt, det därför jag misstänker att jag är gravid, min mens har aldrig varit så försenad.
nad-aa +1
Till @tomcollins
jag är för gammal för ungdomsmottagningen annars hade jag gått ditt man får mer hjälp där än vad man får hos en barnmorska.
nad-aa +1
Till @Merida
jag tar ingen P-medel alls, har aldrig testat de heller
Hurrdurr +1
Till @nad-aa
Inte ens kondom?
Mliillo +1
Till @nad-aa
Smart, varför skyddar du dig inte om du inte vill bli gravid? Du är tillräckligt gammal för o ta ett ansvar. Klart du har stor chans o vara gravid.
nad-aa +1
Till @Hurrdurr jo jag brukar ha kondom, men som alla vet så är det inte 100 %.
Till @Mliillo de kanske dumt att jag inte tar P-medel men jag kan bli tjock av det, och det sista jag vill bli just nu, och det finns det P-medel som man inte får mens av, och jag mår absolut inte bra om jag inte får min mens. Och det inte så att jag inte vill ha barn men den tidspunkten är inte bra alls.