Ser man konturerna för plus på negativt gravtest? Hjälp!!

Vampira +1
Har en fråga angående graviditetstest.. jag tog ett test dagen efter mensen skulle kommit (alltså bim +1) och vet inte om det var positivt eller negativt.... det var ett tydligt minusstreck, men ja såg tonturerna till plusstrecket... alltså väääääldigt svagt! Försökte ta kort på det men det var såpass svagt att det inte syntes på bild..

har fortfarande kvar testet och nu ser man inget plusstreck allt, spelar ingen roll hur mycket man vänder å vrider eller hur bra ljus man har det syns inte alls! Så tänkte om man kanske bara ser konturerna när den är blöt? Det var ett CB test, vanligt alltså inte digitalt.

Och imorse (bim +5) gjorde jag ett nytt test, denna gången med ett billigt test från gekås (testlagret eller nått tror jag det heter) men det var negativt..

Båda testen gjordes på morgonen. Tänkte avvakta några dagar, har mensen inte kommit nu till helgen så ringer jag mödravårdcentralen..
Men som sagt, är det vanligt att man ser konturerna för ett plus, trots att det är negativt???

7 svar

Aceton +1
Det är positivt om det garanterat var plustecknet. Men ta ett till för att vara säker! På de test jag burkar använda (från testlagret.se) är det en utbuktning som nog lätt kan misstas för ett positivt test.
Alltså menar "garanterat var plustecknet" som att det INTE är en utbuktning. Det spelar ingen roll hur svagt det syns,
finns plusset där är det positivt!
Vampira +1
Till @Aceton
Väldigt rörigt, fattar ingenting :s
Men testlagret var negativt, helt säkert!
Men det var clear blue som jag är osäker på..
Aceton +1
Till @Vampira
Menar att om det syns ett plus så är det positivt, oavsett hur svagt det är. Men som sagt så kan man missta tillexempel en utbuktning för ett plus, och i så fall är det såklart inte positivt!
Vampira +1
Till @Aceton
Så man kan inte se konturerna om det är negativt då? Är ganska säker på att det inte är en utbuktning iaf eftersom strecket är helt borta nu :o
kiko +1
Ring bm istället så får du säkert resultat. Här kan vi spekulera hur mycket som helst men kommer ändå inte komma fram till något svar.
Vampira +1
Till @kiko
Ja jag ska göra det, men nån borde väl ha nån erfarenhet om detta, eller veta om man kan se det eller inte..
Merida +1
Ja, du kan fortfarande vara gravid. Clearblue visar vääääldigt tidigt. Så köp ett nytt och vänta en vecka till.