adressändring och allt möjligt

58736 +1
Jag har nyligen sagt upp min lägenhet och ska snart flytta in "på riktigt" hos min pojkvän. Nu måste jag höra av mig till hans hyresvärd så att denne skriver upp mig som boende i lägenheten, samt att jag måste adressändra så att jag får min post hit. Frågan är bara i vilken ordning jag ska göra allt?
Måste även fixa hemförsäkring på nya adressen till mig - ska jag göra det efter att mina tre månaders uppsägningstid för gamla lägenheten har gått eller kan man göra det redan nu?

Mycket som ska fixar och jag vill helst bli klar med allt NU, men måste man vänta med vissa saker? Eller göra dem i någon ordning?
uppsägningen är t.o.m. 1/9 2015.


jag har flyttat 4 gånger och har fortfarande inte koll på allt x(

5 svar

Jenna +1
1st hemförsäkring för 1st hem, han har väl redan en så han får ringa in och ändra hur många ni är som bor i hushållet och om kolla hur mycket lösöre det är så det täcker bådas prylar om det t ex brinner ner.

Hyresvärden bryr sig väl normalt inte alls vem din pojkvän bor med, så där tvivlar jag på att du måste göra något alls.
Tottin +1
Om du har en hemförsäkring gäller den stället du är folkbokförd på. Så smartast är väl att ha kvar försäkringen och folkbokföringen så länge du har kvar lägenheten och säger upp och ändrar till dagen då lägenheten inte längre är din. Och att din kille ringer sitt försäkringsbolag och meddelar att du också ska inkluderas i försäkringen.
58736 +1
Till @Jenna
Hemförsäkring ingår i hans hyra redan, måste jag ringa försäkringsbolaget i alla fall?
Jag hörde av mig till hyresvärden och de sa att de måste skriva upp mig som boende på lägenheten också.
castellio +1
Spelar inte jättestor roll. Jag blev sambo (flyttade till hans villa) för ett drygt år sedan men valde att behålla min bostadsrätt som säkerhet om det inte skulle funka då vi båda bott ensamma rätt många år. Har inte kollat upp svaren, men det var så jag gjorde...

Jag började med att adressändra för att se om något inte faller igenom. Det är bättre att du får åka till din blivande sambo 1-2 månader och hämta posten än att den kommer till den som flyttar in på den gamla bostaden. Idrottsklubbar och fadderbarn var det som inte funkade automatiskt för mig och jag fick göra det själv.

Sedan maila hyresvärden, skulle nog göra det i mitten av augusti. Men ser inget fel att göra det nu. Ska du flytta in nu och låta din bostad stå tom så gör det nu.

Jag hade kvar hemförsäkringen tills jag sålde min bostadsrätt. Min räkning för hemförsäkring på min förra bostad kom till min nya efter adressändring.

I hemförsäkringen bör du ingå om du är skriven på bostaden (dvs adressänding), men jag mailade hemförsäkringsbolaget för säkerhetsskull när jag blev sambo för ett drygt år sedan. Skickade mailet när jag adressändrade. Kollade med pappa som jobbar på försäkringsbolag.
58736 +1
Till @castellio
Tack för svar! :)

Om jag ändrar adressen via "adressändring.se" så blir jag väl skriven på adressen automatiskt? Då borde jag ju kunna göra det nu direkt, även om jag har kvar gamla lägenheten i tre månaden till?

Men då borde jag kanske också fixa allt det andra samtidigt ändå också... Hmm klurigt med vilken ordning jag ska göra allt!