Dekorationer och inredning mellan jul och vår?!

Halsdukar +1
Jaha. Då är det den jobbiga tiden igen. Julen är slut men det är flera månader kvar till vår och det är dystert ute. Är trött på julen så skulle helst vilja ta ner alla julrelaterrade saker så tidigt som möjligt men frågan är ju vad man ska ha istället. Känns för tidigt att ta in vår-saker men samtidigt vad ska man annars ha haha? Hur gör ni?

20 svar

Mliillo +1
Man kan ju fortf ha viss belysning tycker jag. Köpa små belysningslampor och dekorera på något sätt, längs gardiner kanske, i en vas, köpa nya ljusstakar eller ljusbehållare. Jag brukar byta ut faten jag har på bordet med ljus på, har både i guld och silver så skiftar efter humör =)

Även två upplagor av gardiner och dukar. Just nu har har det mörkt/varmt orientalisk inspirerat. Ska ha det ett tag till, det är ju fortf mörkt och dystert.
Kanske bytar mot vita gardiner och ljusare sängkläder om en månad =)
58736 +1
Har du olika inredning för varje årstid??? Haha jag pyntar så extremt lite till jul att jag har väldigt lite att byta ut. Utöver att ta bort de få dekorationer jag har så byter jag kanske färg på ljusen på bordet... Grundfärgerna i lägenheten är detsamma tills jag ändrar ALLT på en gång....
Sparar gärna små ljusslingor inne medan det fortfarande är mörkt. In med lite nya blommor kanske. Vill man inte inreda i våriga färger som ljusgrönt eller gult (ble) så är ju alla andra färger än kanske rött och mörkgrönt tillgängligt :P Lila, blått, grått, guld, silver osv funkar ju alla årstider.
cocca +1
Brukar köra en del av "höst" sakerna efter jul fram till våren :)
Merida +1
Jag kör också på samma hela året om. :P Är trött på att köpa billig skit som bara byts ut på löpande band. Köp fräscht och stilrent så slipper du den där konsumtionshetsen som råder idag.
tomcollins +1
Till @Merida
Behöver ju inte vara billig skit föratt man byter ofta :) jag har ca 8 par gardiner, minst, som jag skiftar mellan.

-

Ta ner julgrejerna om du har pynt uppe men har du mörkare gardiner och textil i övrigt, behåll det in i januari. Så hade jag gjort om jag inte velat ha tomtar och julgran uppe efter jul
Victoria08 +1
Kör rött och silver till jul. Nu åker det röda bort, silverstuket är kvar tills efter nyår. Då sätter jag upp det jag gillar för tillfället, precis som vanligt. Ett ickeproblem mao.
Merida +1
Till @tomcollins
Avskyr slösaktighet.
tomcollins +1
Till @Merida
Är det till att slösa för att man har fler än 1-2 par gardiner? "Okej".
Merida +1
Till @tomcollins
Nej. Det var mer som en fortsättning på min kommentar. Alternerar du och använder dem så är det sin sak. Men att köpa saker bara för att köpa ellr byta ut är riktigt hemskt.
Mliillo +1
Till @Merida
Är väl inget konstigt att byta ut saker då o då för att fräscha upp. Kan man så varför inte.
Merida +1
Till @Mliillo
Varför ska man fortsätta konsumera och sedan gnälla om hur materialistisk världen är eller hur lite pengar man har?

Blir bara så trött på folk.
Mliillo +1
Till @Merida
Dålig dag eller? Haha
Halsdukar +1
Till @cocca
Åh vad smart, älskar hösten! :)

Till @Beavy
Okej inredning var väl att ta i, är väl mer lamporna jag syftar på då haha (har t.ex en ananas lampa men har en julgan nu istället) Har inte heller så extremt mycket med pynt men ändå tillräckligt för att jag ska störa mig haha!

Till @Mliillo
Ja just belysning är viktigt tycker jag här i mörkret. Kanske ska använda julgransslingan och ha någon annanstans hmm :D
Merida +1
Till @Mliillo
Nä, faktiskt inte. Börjar bara bli irriterad på all överkonsumtion och gnäll om ekonomi precis som om folk vore helt jävla tappade bakom flötet. "Nu kommer fattiga januari" MEN SLUTA HANDLA DÅ FÖR I HEEELVEEETEE!!!
Mliillo +1
Till @Merida
Ttycker inte överkonsumtion är att man handlar något ibland som man vill unna sig.
Merida +1
Till @Mliillo
Det beror ju på. Är det det 12e utbytet av ljuskoppar på vardagsrumsbordet detta året så bör man tänka över sina vanor.
Mliillo +1
Till @Merida
Fast nu var det ju inte det sen ska väl folk få göra vad de vill. Tycker också det är överkonsumtion men inte min plats o lägga sig i. Folk får väl lära sig att tänka efter själva.
tomcollins +1
Till @Merida
Är du lika aggressiv när det gäller folk som byter och köper kläder ofta? Skor, är det många tjejer som älskar. Stör det dig lika mycket att folk byter skor efter humör? Efter årstid, eller hör och häpna - efter OUTFIT?

Förresten är det väl ingen som sagt att man köper nytt så fort man byter ut gammal inredning? Jag gör inte det, men mina prylar är tidlösa och stilrena och inte "billig skit" så de funkar år efter år.
Merida +1
Till @tomcollins
Ja, faktiskt.
tomcollins +1
Till @Merida
Herregud.