Era bästa tips på inredning och möblering

SandraLind +1
Jag insåg idag att jag har bott i min lägenhet ett tag och jag har inte ens fixat mattor eller tavlor, jag har verkligen ingenting.. Så jag tänkte be om era bästa inrednings/förvaringstips som är snygga och funktionella! Hur har ni inrett och hur får man det att se snyggt ut till minsta möjliga insats?

Ett exempel på något jag redan gjort är att eftersom det inte finns tillräckligt med plats i köksskåpen så har jag köpt stora glasburkar och ställt på fönsterbrädet i köket med havregryn och ris etc.. Så får annat plats i skåpen men det ser ändå städat ut. Mer sånt!

OBS Jag bor ganska litet och måste kunna ta bort allt igen när jag flyttar eftersom jag bor i tredje hand, så kan inte måla eller spika upp så mycket saker.

10 svar

SandraLind +1
Kan inte heller köpa så mycket möbler eftersom jag inte har bil och jag kommer nog få slänga de flesta möblerna jag har när jag flyttar sen.. Men jag är inte rädd för pilliga tips eller DIY, jag är ganska händig!
Merida +1
Vad har du för stil?

Tavlor:
Köp tyg och spänn upp på en ram. Ju större ju bättre. Finns alla möjliga tyger på tex IKEA. Använd redan befintliga hål.
Plywood-skivor med en snygg bit tapet på. Fäst snöret på baksidan av brädan och häng upp.

Förvaring:
Korgar med tyg inuti. Tex de där koppar-tråd-korgarna och klipp till ett lakan och lägg inuti.

Mattor:
Finns olika varianter. Man kan köpa många små och få ihop till en större. Man kan köpa en större som funkar som en "rumsavskiljare".
Merida +1
Rekommenderar hemsidan ikea hackers.
FoxyCleo +1
Handla inte möbler på Ikea (dålig kvalité)
Köp möbler på secondhand, det kan vara jättebilligt
Bestäm dig för att inreda i en viss färg/färger så det blir lite enhetligt, t.ex olika textiler i samma färg/mönster, sängkläder, gardiner, matta o.s.v.
Det finns fin billig inredning på Ellos, Jysk och liknande. Man kan ha vissa saker dyrare och det finns jättemycket bra saker att hitta på secondhand/loppis
SandraLind +1
Till @Merida
Jag är ganska strikt av mig som person så jag gillar saker som ser ganska rent ut, och inte stökar till det. Hellre funktionella saker än blomkrukor och småljus som står i vägen.

Smart tips med tyger, jag kollade faktiskt lite tyger idag för ett draperi men jag tycker det är svårt att hitta snygga tyger. Saker som ser bra ut på en kudde kanske inte ser bra ut när det är 2x3 meter sen.. Jag funderade på att försöka sätta upp tavellister, då kan man ha en sån tygram på och sen kan man även ställa lite saker brevid så får man undan lite småplock. Har tyvärr bara tre stålkorgar i garderoben som är inbyggd, men ska kolla lite på små hyllor man kan ha på golvet.

Till @FoxyCleo
Smart med loppis, jag kollar lite sånt när jag hinner. Problemet är ju att jag inte har bil som sagt, har inte lust att släpa grejer på spårvagnen.. Funderar på att köpa en sån kub-puff till hallen, då kan man sitta på den som en stol när man tar på skorna och ta av locket och ha halsdukar och mössor i den också :)

Kan tilläggas att jag har sjuka mängder kläder så garderobstips tas tacksamt emot ;)
Ravn +1
Till @SandraLind
Vad kan vara mer funktionellt för vår moder jord än att bevara gamla möbler?
SandraLind +1
Till @Ravn
Haha, dels hatar jag möbler i gammal stil, dels har jag inte plats för fler möbler.. Men har frågat grannen en gång när de skulle slänga en hylla och då fick jag den, så jag är lite inne på det ändå ;)

Vill gärna ha tips om hur man får störiga saker i hemmet att bli användbara/snygga, och hur folk som bor litet löser vardagens problem i hemmet. Typ göra en tavelram som går att öppna med gångjärn, och så kan man ha tvättstugenycklarna på en krok inuti etc.. Just det var kanske inget bra exempel men nånting åt det hållet.
Jag hat tex ingen tvbänk för att jag inte har plats för det, men jag har en låg bokhylla där tvn står, då tar det ingen plats när man går förbi men man får ändå plats med alla filmer och lite böcker mm..
Merida +1
Till @SandraLind
Har du kollat IKEA hackers?
SandraLind +1
Till @Merida
Jag har kollat där men jag blir bara så avundsjuk på alla möbelhack de har som jag inte kan göra.. Typ ha byråer som sängram och massa sånt ballt. Ska se om de har nån mer pysselsida :)
Merida +1
De har ju inte bara stora och jobbiga hacks! :P Kolla kategorierna!