Flytta eller stanna i 2 år till?

jjd94 +1
Hej! Är otroligt kluven över ovanstående dilemma.
Både jag och min sambo stortrivdes i södra sverige och vi träffades i maj 2015. Alltså hade jag hunnit söka utbildningar innan vi blev tillsammans. Detta innebar att jag skulle flytta till norra sverige för att bo hos mamma för pluggets skull. Men den nya kärleken bestämde sig för att följa med och vi flyttade alltså ifrån judoklubb, vänner, jobb och trygghet.

Redan ett halvår efter flytt ville vi båda tillbaka, men utbildningen gick bra och vi tänkte att det var hemlängtan som spöka. Nu ett år senare med 2år kvar på utbildningen vill vi fortfarande tillbaka. Men det som hindrar lite är ju att utbildningen går bra, vi bor ju ändå bra och har fritidsysslor... Dock så saknar sabon sina vänner, jobbet, judon, miljön osv. Jag saknar vänner, miljön och "jobb" (tatuerar på fritiden och där nere har jag kontakter att prata med som jag inte kan få här uppe). Utbildningen finns även neråt och jag kan ansöka om den, dock kan det bli att jag får gå en extra termin. Sambons jobb finns kvar där nere och dem gör i så fall byte inom företaget.

Har någon något tips på nya tankesätt eller egna erfarenheter inom liknande?

3 svar

Lyllipop +1
Om du inte trivs i den stad du bor i så tycker jag du ska flytta tillbaka om möjligheten finns.
Prata med den andra skolan om vad de har läst som du inte har. Du kan behöva bli tvungen att göra några extrauppgifter, men det betyder inte nödvändigtvis att du måste gå om.
jjd94 +1
Till @Lyllipop
Stort tack för svar!

Har pratat med skolan men dem har inget svar på rak arm utan får isåfall söka i höst och se hur det ser ut sedan :-)
Merida +1
Jag hade också flyttat!