Flytta ihop med vän: Frågor ang. lagar, avtal mm..

Aceton +1
Jag och en vän planerar att flytta ihop inom en snar framtid. Jag har bosparat i hela mitt liv, och har därför en mycket god chans att få en lägenhet. Dock känner jag en osäkerhet i att ta mina egna poäng till att hitta en gemensam bostad för oss. Känns som jag slänger mitt enda säkra kort i sjön, om ni förstår vad jag menar. Samtidigt vill jag verkligen, verkligen bo ihop med den här personen, men att få en bostad på annan väg kan bli riktigt svårt där vi bor.

Efter lite googling hittar jag inte vilken lag som reglerar bestämmelser för personer som bor ihop UTAN att vara i ett förhållande. Någon som vet vad som gäller?

Är det fräckt att t.ex. vilja ha företräde till bostaden om vi bestämmer oss för att flytta isär, och skriva ett fristående kontrakt ang. alla bestämmelser kring detta? Hur tänker ni? Mitt mål och min förhoppning är ju att vi ska trivas svin bra med att bo ihop - men OM...? Tänker i så fall att avtalet inte bara är i min fördel, utan att hen t.ex. inte behöver flytta ut fören hen hittar annat boende där hen kan tänka sig bo.. tips? Tankar? Idéer?

2 svar

Aceton +1
I sambolagen står det att man måste ingå ett förhållande. Vad är ett förhållande enligt lagen? Hittar ingen defenition..
Hurrdurr +1
Det enklaste är att du söker en lägenhet för dig som är stor nog för er båda och hyr ut ett rum till henom.