Hjälp mig med plantering av lavendel.

JQKER +1
Hejsan.

Har köpt en påse med lavendelfrön som jag tänkte plantera. Läste bruksanvisningen men jag vettifan om jag fått rätt på det.
Vill plantera dom i en kruka som brukar stå ute på balkongen, men det står något att man först ska plantera de i en mindre kruka, sätta de i kylskåp, vattna och sedan när de börjat gro så skulle man plantera över de i den andra. Jag har ingen liten kruka som skulle få plats i kylskåpet så jag satte de i en glasburk i stället med jord i.

Sedan så planterade jag frön i den krukan som står ute på balkongen också, ifall ifall... Men där stod också att de behövs gödsel för att de ska kunna gro, och det har jag fan inte. Vill heller inte att det ska lukta skit på balkongen. :P

Men har jag gjort rätt, finns det nån chans att det växer fram någon doftande lavendel?

Jag gjorde som så att jag tog lite frö i handen planterade med lite mellanrum, (några frön i varje hörn, ca 1 cm under jord).

Tacksam för svar.+ spelar det rolö vilken "sorts" jord den planteras i?

1 svar

Merida +1
Alltså... Om du inte har en trädgård skulle jag rekommendera dig att köpa färdiga plantor... Lavendel behöver mycket en mycket solig och varm plats, mycket vatten men samtidigt väldigt dränerat.

Sen beror det väldigt mycket på vilken växt-zon du bor i... :)

Ja, åk till plantagen och köp en färdig planta helt enkelt.